Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na dalidek

Kapiszpi.

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 33167
Login: Kapiszpi.
Nick oskarżonego: dalidek
Powód skargi: Zawyżanie cen pojazdów  oraz kłamanie 
Data zdarzenia: 27.11.2022
Dowody: [2022-11-27 22:50:27] [Output] : (74) dalidek: no to mówiłem że ponad 700k warte

[2022-11-27 22:43:43] [Output] : (74) dalidek: z 800 ja bym wolal

[2022-11-27 22:51:18] [Output] : (74) dalidek: no ale ci mowie ze po 700 schodzą spokojnie

[2022-11-27 22:57:36] [Output] : (74) dalidek: a czy ty widzisz na og jakies sellanie cometa? wszystko co chcial sprzedali ....thumb.png.4b2edbd51f2c75e8f5516f1f7fa5b6fd.png

mta-screen_2022-11-27_23-09-55.thumb.png.764d94ff22a41772ac7804547d862e50.png

Opis sytuacji: Sytuacja wygląda nastepujaco. dalidek chcial się wymienić za sultana PFT wartego na tamten moment około 700-750k za cometa który wart był jakies 500k z dopłaceniem 150k. Po dodaniu oto tych cen wychodzi  650k z jego strony a 700-750k z mojej strony. Jest to roznica 50/100k więc jest to duże zawyzanie cen. Dodatkowo pan dalidek zmówił się z kolegą który proponował bardzo duże pieniądze za tego cometa próbując w ten oto sposób proponując te pieniądze jeszcze bardziej mnie przekonać do zakupu. Napisał że moze zaoferować 730k za cometa tym samym nie pozostawiając mi wyboru kupna cometa. Gdy kupiłem cometa i byłem umówiony na kupno z jego kolegą który miał go kupic na 100% nagle wyparowal z serwera. Gdy spytałem się go na discordzie o co chodzi ten odpowiedział że nie moze połączyć się z internetem. Mało chce mi się wierzyć w taką wersje zdarzeń że akurat nie może dołączyc na serwer. Napisal mi na discordzie że jutro wbije i kupi. Gdy zapytałem sie go dzisiaj czy kupuje ten odpowiedział że jednak się rozmyslil i nie opłaca mu się to. Sądze że była to zmowa ponieważ świadcza o tym takie rzeczy jak obserwowanie wzajemne na forum, pobyt w jednej organizacji oraz dobry kontakt ponieważ w  tym samym czasie grali akurat w te same gry. Dodam również że akuratnie gdy rozmyślałem nad kupnem i nie byłem do tego przekonany to akuratnie pojawilo się ogłoszenie na serwerze że kupi samochody w których wymieniony był akurat comet. 

[2022-11-27 23:03:56] [Output] : OG > (340) .Adi: Kupie Cometa/Sultana/Elegy !!

[2022-11-27 23:04:05] [Output] : (74) dalidek: o masz jakiegos kupca na og

Na resztę rozmowy mam również logi które moge podesłać w dalszej części skargi. 
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: image.thumb.png.7ddcde95d62c03e773911ef6ff64d2a3.png

Pierwszy log którego podałeś napisałem w momencie, w którym gracz do którego podjechałeś napisał że mój comet może kosztować 700k, następne 3 logi to są tylko moje obiektywne wiadomości, to ile ja bym wołał nie znaczy tego ile to auto jest warte. Po 2 posiadając tego cometa zdarzało mi się że dostawałem oferty po 530-550k (nie ogłaszając nic, luźne wiadomości), więc stwierdzenie, że twój sultan jest warty 700-750 też jest kłamstwem, ponieważ takie sultany schodzą czasem po 600-650k zdarzy się, że w lepszej wersji pójdzie za 700. Nawet gdy przyteleportował się support po zobaczeniu co ma sultan i comet stwierdził, że 150k dopy jest ceną, która ma już sens i opłaca się wymienić. Jeśli chodzi o zmowę z kolegą, to nie ja chciałem, żeby on to napisał sam wyszedł z tego założenia i nie była to moja wina. To, że jesteśmy w jednej organizacji nie oznacza także, że jesteśmy "kolegami" tak jak ty to napisałeś. Jeśli chodzi o tego loga: [Output] : (74) dalidek: o masz jakiegos kupca na og to napisałem tak bo zauważyłem, że na og jest taka wiadomość, wcale nie kazałem Ci do niego pisać ani ingerować w jakąkolwiek sprzedaż. Mogłeś równie dobrze upewnić się u innych osób ile ten comet jest warty. Ja nigdy nie napisałem, że na 100% sprzedasz go za 700. Nie jestem handlarzem i moja opinia nie musi utwierdzać Cię w przekonaniu ile warty jest ten comet. Szczerze mówiąc nawet gdybyś podliczył sobie ile w tym comecie jest tuningu wyszło by Ci, że na spokojnie uda ci się go sprzedać za 550k więc moja dopa 150k jest jak najbardziej sprawiedliwą ceną za tą wymianę. Zrobiłem już tuning w sultanie i nie zamierzam się odmieniać w momencie gdy ty stwierdziłeś, że ci się opłaca. Gdy ktoś ci napisze offke 800k za auto warte 600k, ponieważ się nie zna i się upewni i zmienia zdanie piszesz na niego skarge? Poza tym tak zgadzam się .Adi jest moim kolegom i mogę również wysłać ss'y z discorda jak również próbujesz go okłamać na discordzie jaki to comet nie jest rewelacyjny i "to schodzi jak ciepłe bułeczki". Próbujesz zrobić ze mnie nie wiadomo jakiego "kłamce" podczas gdy również "okłamujesz" tego oto gracza. Przytaczam twoje słowa: "Administrator mi wycenił na 700". Byłem podczas rozmowy z supportem i tak napisał, że comet 600-700k więc robienie ze mnie oszusta i kłamcy jest żałosne. To tyle z mojej strony.

24 minuty temu, dalidek napisał:

że twój sultan jest warty 700-750 też jest kłamstwem,

Sam pisałeś że comet salonowo warty prawie tyle samo co Sultan dodatkowo ma prawie te same dodatki. 

Zrobiłem już tuning w sultanie i nie zamierzam się odmieniać 

Dodałeś tylko tylni zderzak który kosztuje z 3k pewnie 

Nie jestem handlarzem i moja opinia nie musi utwierdzać Cię w przekonaniu ile warty jest ten comet

Tutaj wydaje mi się że mówiłeś że się znasz na cenach bo trochę w tym siedzisz, lecz nie jestem tego pewny jutro zobaczę do logów ponieważ może cię pomyliłem.

Tutaj trochę się chyba pogubiłeś w zeznaniach panie kolego 

SPOILER_IMG_20221128_231210.jpg

SPOILER_IMG_20221128_231334.jpg

8 minut temu, Kapiszpi. napisał:

Sam pisałeś że comet salonowo warty prawie tyle samo co Sultan dodatkowo ma prawie te same dodatki. 

Tak pisałem tak, ponieważ tak jest ale ludzie stwierdzili, że sultan jest droższy, ponieważ jest większy popyt i przez to dodają sobie grube tysiące do ceny.

To bardzo dziwne ponieważ gdy wchodzę w tuning sułtana to nic się nie zmieniło od czasu kupienia go od  ciebie 

Zmieniłem sobie zderzaki, które również liczą sie jako tuning.

Tutaj wydaje mi się że mówiłeś że się znasz na cenach bo trochę w tym siedzisz, lecz nie jestem tego pewny jutro zobaczę do logów ponieważ może cię pomyliłem.

Tak, pisałem, że trochę w tym siedzę i to oznacza, że już przytrafiło mi się policzyć ceny aut i popatrzeć po ile sprzedają się takie auta.

I teraz pytanie do Ciebie. Dlaczego nie odniosłeś się do tego w jaki sposób chciałeś oszukać Adiego? Jest to dla Ciebie zbyt kompromitujące czy jak, że próbujesz to zamieść pod dywan?

Tutaj trochę się chyba pogubiłeś w zeznaniach panie kolego 

SPOILER_IMG_20221128_231210.jpg

SPOILER_IMG_20221128_231334.jpg

Tutaj się nie pogubiłem, ponieważ pierwsze napisałem, że organizacja nie oznacza, że jesteśmy kolegami i nigdzie nie napisałem, że nimi nie jesteśmy. Na drugim zdjęciu to potwierdziłem.

Zrobiłem już tuning w sultanie i nie zamierzam się odmieniać

2 minuty temu, dalidek napisał:

teraz pytanie do Ciebie. Dlaczego nie odniosłeś się do tego w jaki sposób chciałeś oszukać Adiego? Jest to dla Ciebie zbyt kompromitujące czy jak, że próbujesz to zamieść pod dywan?

Podałem informacje dalej, napisałeś że twój kolega szybko go sprzedał i ludzie chcą comety więc łatwo je sprzedać. Mam z tego logi na komputerze które jutro dodam. Jest to podanie informacji od ciebie do drugiej osoby 

5 minut temu, dalidek napisał:

Tak pisałem tak, ponieważ tak jest ale ludzie stwierdzili, że sultan jest droższy, ponieważ jest większy popyt i przez to dodają sobie grube tysiące do ceny.

Więc dlaczego mówiłeś o kwotach takich jak 2022-11-27 22:51:18] [Output] : (74) dalidek: no ale ci mowie ze po 700 schodzą spokojnie

Skoro sam wiedziałeś że nie schodzą po takich cenach 

4 minuty temu, Kapiszpi. napisał:

Podałem informacje dalej, napisałeś że twój kolega szybko go sprzedał i ludzie chcą comety więc łatwo je sprzedać. Mam z tego logi na komputerze które jutro dodam. Jest to podanie informacji od ciebie do drugiej osoby 

Tak, pisałem kiedyś z gościem, który mówił, że comet szybko mu się sprzedać. To, że ludzie chcą comety wywnioskowałem z tego, że często gdy widziałem ogłoszenia na og, że sprzedają cometa znikały po krótkim czasie, tak samo jak szybkie znikanie z giełd. Mówiąc, że podałeś informacje dalej stwierdzasz, że gdybym Ci napisał, że auto jest warte 1kk i byś to napisał innemu graczowi to przy skardze ja bym był winnym? Trochę to myślenie na poziomie 10 latka i nawet nie upewnianie się prawdziwości podanych informacji tylko przesyłanie ich jak najdalej dla własnych korzyści.
To samo ja mogę napisać, że ktoś mi powiedział, że comet tyle kosztuje więc to nie jest moja wina, że Ci tak napisałem? Pomyśl czasem zanim coś napiszesz.

To tyle z mojej strony, czekamy na odpowiedź adminów.

1 minutę temu, dalidek napisał:

Tak, pisałem kiedyś z gościem, który mówił, że comet szybko mu się sprzedać. To, że ludzie chcą comety wywnioskowałem z tego, że często gdy widziałem ogłoszenia na og, że sprzedają cometa znikały po krótkim czasie, tak samo jak szybkie znikanie z giełd. Mówiąc, że podałeś informacje dalej stwierdzasz, że gdybym Ci napisał, że auto jest warte 1kk i byś to napisał innemu graczowi to przy skardze ja bym był winnym? Trochę to myślenie na poziomie 10 latka i nawet nie upewnianie się prawdziwości podanych informacji tylko przesyłanie ich jak najdalej dla własnych korzyści.

Dajesz mi tu jakieś przykłady które nie miały wogóle miejsca, sam tu piszesz że szybko się sprzedaje więc napisałem to samo adiemu. Jeżeli ja okłamałem adiego to tak samo ty okłamałeś mnie.

Tak tylko dodaje (czytać pogrubione)

[Output] : (74) dalidek: chcesz sie wymienic?
[2022-11-27 22:24:32] [Output] : (189) Kapiszpi.: za co
[2022-11-27 22:24:32] [Output] : OG > (22) ZychuOficial: KUPIE AUTO NA APLIKACJE llll VMAX MIN 200+ DO 300-400K lll SPRZEDAM PP 1=15$ 300PP=4500$ 500PP=7500$
[2022-11-27 22:24:34] [Output] : G> _Kubuss: a 12 przypadaja 18 ur
[2022-11-27 22:24:34] [Output] : (74) dalidek: cho
[2022-11-27 22:24:48] [Output] : OG > (28) mcndanio: sell clover 2.3pb z gleba
[2022-11-27 22:24:50] [Output] : ✔ Zwolniłeś ręczny w pojeździe!
[2022-11-27 22:24:54] [Output] : (189) Kapiszpi.: ta co ty
[2022-11-27 22:24:57] [Output] : (189) Kapiszpi.: ile to kosztuje
[2022-11-27 22:24:58] [Output] : OG > (207) kicha_: [S] | PP | 15$-SZTUKA ||
[2022-11-27 22:24:59] [Output] : (189) Kapiszpi.: 400k?
[2022-11-27 22:24:59] [Output] : OG > (182) x-x-x-Arek-x-x-x: Zapraszam na Tunning Wizualny BlueBerry (Ĺšrodek mapy, Obok Szambiarza) | âš  Nie bÄ…dĹş beczka, zrĂłb tune u Areczka âš  | Zderzak wymieniony = Humor poprawiony ❤ |
[2022-11-27 22:25:01] [Output] : (74) dalidek: 600k
[2022-11-27 22:25:03] [Output] : OG > (130) Tauron: Kupie jakaĹ› taniÄ… manane
[2022-11-27 22:25:03] [Output] : (189) Kapiszpi.: no
[2022-11-27 22:25:04] [Output] : (189) Kapiszpi.: a sultan
[2022-11-27 22:25:08] [Output] : (189) Kapiszpi.: 800k warty

Tutaj widać wyraźnie jak pan Kapiszpi. zapytał się mi ile kosztuje mój comet więc z tego co w tamtym momencie wiedziałem odpowiedziałem mu 600k, natomiast on zawyżył cenę swojego pojazdu podając, że jego sultan warty jest 800k zawyżając jego cene nawet o 75-100k.

To tyle z mojej strony, czekamy dalej.

22 godziny temu, Kapiszpi. napisał:

[2022-11-27 22:43:43] [Output] : (74) dalidek: z 800 ja bym wolal

[2022-11-27 22:51:18] [Output] : (74) dalidek: no ale ci mowie ze po 700 schodzą spokojnie

🤔

Godzinę temu, dalidek napisał:

natomiast on zawyżył cenę swojego pojazdu podając, że jego sultan warty jest 800k zawyżając jego cene nawet o 75-100k

Co do tego to faktycznie mogłem coś pokrzanić, ponieważ do sultana ft brakowało mało rzeczy więc wydawało mi się że 800, dopiero w dniu jutrzejszym zapytałem ile kosztuje kolegi na discrodzie, ALE comet został sprzedany za kwotę zawyżona a Sultan nie został sprzedany za kwotę wynoszącą 800k więc mogłem powiedzieć że kosztuje 800k ale nie sprzedałem go za tyle.

Nie wiem o co ci chodzi z tym, że comet został sprzedany za kwotę zawyżoną, a sultan natomiast nie. Gdy ja sie z tobą wymieniam to ja sprzedaje auto ale ty się wymieniasz czy jak? Już sam nie wiem o co ci chodzi.

Ty zawyżyłeś cenę o te 100k i można powiedzieć, że ja też ją zawyżyłem o 100k, więc nie wiem o co ci chodzi w tej skardze. Obydwoje jesteśmy winni, dostałeś dopłatę 150k, cometa myśle, że jakbyś dłużej potrzymał sprzedał byś za te 570-600k, więc i tak jesteś do przodu na tej transakcji. Chcesz coś wymusić pisząc tą skargę czy o co ci dokładnie chodzi?

24 minuty temu, Kapiszpi. napisał:

🤔

Co do tego to faktycznie mogłem coś pokrzanić, ponieważ do sultana ft brakowało mało rzeczy więc wydawało mi się że 800, dopiero w dniu jutrzejszym zapytałem ile kosztuje kolegi na discrodzie, ALE comet został sprzedany za kwotę zawyżona a Sultan nie został sprzedany za kwotę wynoszącą 800k więc mogłem powiedzieć że kosztuje 800k ale nie sprzedałem go za tyle.

Także nie rozumiem takiego czegoś jak wydawało mi się, że 800. Też tak mogę napisać i wyjdzie na to samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.