Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wielka Inwestycja w San Andreas.

xHamster

Rekomendowane odpowiedzi

CYXj3Kd.png

naTqDnE.png

Witajcie. Ja jestem Employye Manager @xHamster z Redakcji Prasowej Project News i razem z Junior Pressman @hardmacus przedstawimy artykuł, w którym dowiecie się, cóż to za inwestycja.

VDgjwdI.png

D1xsH8h.gif

W dniu 24 listopada 2022 roku rozpoczęła się w stanie San Andreas wielka inwestycja, która nosi nazwę "Wymiana oświetlenia przeszkodowego w stanie San Andreas".
Zacznijmy od tego, czym tak naprawdę jest oświetlenie przeszkodowe. Oświetlenie przeszkodowe to nic innego jak lampy, które zamontowane są na wysokich budynkach, masztach czy kominach. Świecą one stałe na czerwono (niekiedy migając) montowane na wysokości obiektu o minimalnej wysokości 50 metrów. W San Andreas jest mnóstwo wysokich budynków, masztów czy kominów fabryk lub elektrowni. Jednym z budynków, jest szpital w San Fierro, innym jest satelita w Bone County, czy maszt antenowy na górze Missionary Bill w San Fierro.

Do czego służą te światła?

Światła te, służą do ostrzegania pilotów samolotów o wysokich obiektach, które znajdują się na ich drodze lotu. Pilot widząc w nocy czerwone światło, jest w stanie wyminąć obiekt, zwiększając pułap. Ponieważ, zgodnie z wytycznymi, które są zamieszczone w dzienniku uchwał oraz według prawa i zasad o wysokich budynkach, obiekty o wysokości co najmniej 50 metrów i więcej, powinny być w kolorze biało-czerownym. Nie jest tak tylko w San Andreas, a na całym świecie.

Inwestycja w San Andreas.

17 października 2022 roku, burmistrzowie miast Las Venturas, San Fierro oraz Los Santos złożyli wspólny wniosek o wymianę żarówek, na ledowe na każdym wysokim budynku, na którym znajduje się czerwona lampa przeszkodowa. Wniosek został złożony do prezydenta stanu San Andreas. Ten szybko odpowiedział na ich wniosek i podjął się pozyskania funduszy z zewnątrz na tę inwestycję. Ostatecznie po ponad miesiącu udało się pozyskać fundusze i w dniu 24 listopada rozpoczęto wymianę oświetlenia. Do akcji wymiany oświetlenia zatrudniono specjalnych inżynierów, którzy są wyspecjalizowani w pracach na wysokościach i mają odpowiednie uprawnienia na to. Koszt inwestycji wynosi blisko 490 tysięcy dolarów.

LTfNoFC.gif

Gzqqb1L.png

Junior Pressman @hardmacus postanowił przeprowadzić dwa wywiady, pierwszy wywiad z Dyrektorem Szpitala San Fierro, kolejny z Aleksandrem Wodka - prezydentem San Andreas. Zapraszam do lektury. 

XGwBbve.png

R - Redaktor @hardmacus D- Dyrektor szpitala

R - Witam. Jestem Junior Pressman hardmacus z Redakcji Prasowej Project News. Czy mógłbym Panu zadać kilka pytań?
D -
Oczywiście.

R - Skąd pomysł na wymianę oświetlenia?
D -
Teoretycznie nie był to pomysł nikogo z naszej struktury medycyny. Mieliśmy zapowiedzianą kontrolę od władzy miasta z wyspecjalizowaną ekipą, która badała każdy skrawek naszego szpitala. Po zakończonej wizycie otrzymaliśmy informację, że zostanie wymienione oświetlenie na dachu budynku na ledowe i energooszczędne.

R -  Wiadomo skąd u niego taki pomysł?
D - Niestety nie, ale podejrzewamy słabą widoczność naszego budynku dla pilotów maszyn lotniczych. Również dla śmigłowców, które przylatują tutaj z pacjentami.

R - A czy Pan, jako dyrektor sam by chciał dla siebie takiej wymiany, czy może według pana jest to na chwilę obecną zbędne?
D - 
Moim zdaniem, ta wymiana faktycznie może być przydatna, jak jest ona spowodowana tym, co ja powiedziałem to jest to wymiana, która jest dla bezpieczeństwa pilotów. Nie będę wchodzić w konflikt z władzami miasta. Ja robię swoje, a oni swoje.

R - Dobrze, w takim wypadku bardzo dziękuję za wywiad.
D - 
Dziękuje również.

qlfApWi.gif

Wywiad z Panem Aleksandrem Wodka - prezydentem San Andreas.

R - Redaktor @hardmacus | P - Prezydent San Andreas

R - Witam, jestem Junior Pressman hardmacus z Redakcji Project News. Mogę zająć chwilę?
P -
Jasne, mam akurat wolną chwilę. O co chodzi?

R - Chciałem zapytać o inwestycję, która trwa w całym stanie San Andreas. Skąd pomysł na tę inicjatywę?
P -
Pomysł został zrealizowany przy współpracy trzech burmistrzów miast Las Venturas, Los Santos oraz San Fierro. Złożyli oni wniosek o dotację na wymianę oświetlenia przeszkodowego na ich terenie. Pomyślałem, że to bardzo dobry pomysł, więc zacząłem realizację tego projektu i w końcu się udało. 

R - Skąd pozyskane zostały pieniądze na wymianę oświetlenia?
P -
Po wpłynięciu próśb o dofinansowanie wymiany i rozpoczęciu realizacji projektu, napisałem wniosek do sztabu unijnego, który mieści się za wschodnią granicą naszego Stanu z prośbą o środki pieniężne, które zostaną przeznaczone na wymianę oświetlenia na energooszczędne na wysokich budynkach, masztach i wieżach. Szybko otrzymałem odpowiedź zwrotną. Wpłynęło do naszego budżetu około 700 000$, które w całości przeznaczone mają być na realizację projektu. Utworzyłem przetarg dla firm, które zajmują się taką pracą. Wpłynęły do nas trzy zgłoszenia firm, które chciały podjąć się wymiany, lecz wybraliśmy tę firmę, która była najtańszą. Oczywiście każda firma była badana pod kątem wszystkich przepisów prawnych, osób tam zatrudnionych z odpowiednimi uprawnieniami wysokościowymi. 

R - Jak długo potrwa ta inwestycja?
P -
Sama inicjatywa ruszyła bardzo szybko. Ze względu na zbliżającą się wielkimi krokami zimę, mgliste dni i noce i wiele innych czynników, które przyczyniają się do niebezpieczeństwa na wysokości. Nie chcemy ryzykować ludźmi na utratę życia i/lub zdrowia. Projekt pod nazwą "Wymiana oświetlenia przeszkodowego w stanie San Andreas" rozpoczął się 24 listopada i planujemy zakończyć go z początkiem grudnia. Takich budynków, wież czy masztów jest mnóstwo w okolicy.

R - Rozumiem, dziękuję za wywiad.
P -
Również dziękuję.

XGwBbve.png

Podziękowania składamy na ręce pracowników frakcji SARA ( @Ka3R.at, @PolisheQ, @czeslawmuwi wraz z liderem @Braian11), którzy zechcieli poświęcić trochę czasu na pozowanie do zdjęć pod artykuł. 

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

Autorzy : Junior Pressman @hardmacusEmpl. Manager @xHamster
Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja: Director @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.