Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Lądowanie awaryjne samolotu z bronią palną.

siema.

Rekomendowane odpowiedzi

7hlZuji.png

naTqDnE.png

Cześć, z tej strony Junnior Pressman  @siema. z Redakcji Prasowej Project News.
Dziś przedstawię Wam zdarzenie, które przytrafiło się załodze samolotu "Andromeda" podczas transportu broni palnej. Bez zbędnego przedłużania, zapraszam do zapoznania się z artykułem!

VDgjwdI.png

03.03.2020.

Tego dnia wystartował samolot z zaopatrzeniem w postaci broni palnej oraz amunicji, samolot przewoził również 100 sztuk dronów służących do autodestrukcji na wrogich terytoriach. Samolot po wystartowaniu nie miał żadnych problemów, lecz po blisko godzinie zaczęły się duże turbulencje, które zagrażały życiu załogi. Załoga była zmuszona do jak najszybszego zabezpieczenia pasami drony tak, aby materiał, który się znajduje wewnątrz ich, nie zdetonował się samowolnie. Po zabezpieczeniu dronów załoga wróciła do miejsc siedzących w samolocie. Turbulencje ustały po 30 minutach, lecz na nieszczęście pilota jeden z silników uległ małemu uszkodzeniu. Załoga musiała ładować awaryjnie na lotnisku w Los Santos, tam tłumy osób niedowierzających, że taki samolot wylądował, zaczęły wykonywać zdjęcia oraz publikować je na różnych forach, oraz udostępniać do różnych redakcji. Załoga, wiedząc, że informacja nie może wypłynąć do sieci, aby wrogie siły nie wiedziały, że niedługo dotrze zaopatrzenie, zaczęła konfiskować smartfony, aparaty oraz jak najszybciej odleciała bez naprawy silnika. Technik, który zajmował się sprawdzaniem stanu technicznego samolotu, wyliczył, że pilot da radę dolecieć na zapomniane już opuszczone lotnisko. Pilot chwile po wzniesieniu samolotu stracił nad nim kontrolę, lecz po chwili z powrotem ją odzyskał. Samolot ze względu na usterkę zgasł tuż nad rzeką dzielącą Los Santos a Las Venturas, pilot niewiele myśląc, szybował samolotem aż na lotnisko w Las Venturas, pilot wykazał się ogromną precyzją, opanowaniem oraz wiedzą w związku z tym ładowaniem. Chwile po wylądowaniu samolot został za holowany do hangaru, aby nie przykuwać uwagi przechodniów oraz cywilów lecących owymi liniami do swych rodzin w innych miastach. Na miejscu zdiagnozowano usterkę silnika, układu hamulcowego oraz baku paliwa, który był nieszczelny. Szacowany czas sprowadzenia części do naprawy tych usterek szacowano na trzy tygodnie, lecz załoga wiedziała, że trzy tygodnie to zbyt ogromny czas. Następnego dnia połowa załogi samolotu wypożyczyła pojazdy z wypożyczalni pojazdów w Las Venturas, po czym wyruszyła na poszukiwania części po pobliskich mechanikach, lotniskach, skupach złomu. Druga część załogi na wypadek awaryjny rozmontowała zepsute części i próbowała je naprawić. Pierwsza część załogi, która wyruszyła na poszukiwania części, znalazła silnik, który pasowałby do samolotu, lecz miał niższą siłę niż działający silnik, więc skontaktowała się z pilotem w celu dogadania szczegółów, pilot stwierdził, że silnik będzie nadawać się do samolotu, więc załoga wyruszyła z nim aż z San Fierro. Druga część załogi próbująca naprawić pozostałe usterki odniosła sukces w naprawie układu hamulcowego oraz baku magazynującym paliwo. Na następny dzień wszyscy wzięli się do pracy nad wymianą silnika, po blisko 15 godzinach załodze udało się wymienić silnik, więc mogli ruszać w dalszą część lotu. Jak się okazało, radość nie trwała zbyt długo, ktoś spoza załogi przebił oponę w samolocie, załoga dostała informacje, że na opuszczonym lotnisku jest sporo opon. Po uzyskaniu modelu oraz rozmiaru opony załoga zabrała się za podróż na opuszczone lotnisko. Po przeszukaniu paru set opon załoga natrafiła na starą, w złym stanie ogumienia oponę, lecz nadawała się ona jako zamiennik. Załoga po dotarciu na lotnisko w Las Venturas wymieniła oponę, gdy mieli tylko ruszać, w oddali zobaczyli idący na nich huragan, niewiele myśląc, schowali samolot do hangaru. Gdy nadszedł huragan, załoga słyszała, jak kawałki blach uderzają w hangary, chwilę później było słychać wybuch, po przeczekaniu huraganu załoga otworzyła hangar, odpaliła samolot i wyruszyła na pas w celu wystartowania, lecz tam stał wrak pojazdu, który jeszcze się palił. Załoga lotniska zadzwoniła szybko pod numer 112, wybierając przy tym frakcję San Andreas Road Assistance. Laweta ku zdziwieniu załogi samolotu dotarła bardzo szybko, zabierając oraz gasząc gaśnicami wrak pojazdu. Nic więcej nie stało na drodze, aby kontynuować przewóz broni palnej do konkretnego celu.

Gzqqb1L.png

Na potrzeby artykułu, udało mi się skontaktować z  technikiem tego samolotu, wywiad będzie przedstawiony poniżej.

R: Redaktor T: Technik

R: Witam, z tej strony Junior Pressman siema. z Redkacji Prasowej Project News. Znalazłby Pan dla nas minutkę?
T: Cześć! Z tej strony Mirosław oraz starszy technik maszyn powietrznych. Słucham Państwa?

R: Panie Mirosławie, czy mógłbyś nam cos o sobie powiedzieć?
T: No to tak. Jak wspomniałem, mam na imię Mirosław, pochodzę z miasta San Fierro, tam również uczęszczałem do szkoły podstawowej, następnie po szkole podstawowej przenieśliśmy się do miasta Los Santos, gdzie nie było kierunku, który mnie interesował, lecz po złożeniu papierów zostałem przyjęty do szkoły mechanicznej. Po około 5 latach nauki poszedłem do pracy, po miesiącu zostałem przydzielony do robót przy maszynach powietrznych i końcowo wylądowałem na tej posadzie.

R: Fascynujące! Czy jesteś w stanie nam jeszcze trochę opowiedzieć?
T: Tak, ale streszczaj się Pan, samolot zaraz mi odleci!

R: Jasne, czy usterka samolotu była możliwa do wykrycia przed startem?
T: Nie było na to najmniejszych szans, usterka pojawiła się dopiero w locie.

R: Okej, nie zajmuje Panu już więcej czasu. Bardzo dziękuję za udzielony wywiad!
T: Również, do usłyszenia!

k1AwIr0.png

UCzoogO.png

jstEwY8.png

8xlyiCM.gif

XGwBbve.png

Dziękuję za przeczytanie tego artykułu do końca, mam nadzieje że się spodobał! Trzymajcie się!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News Junnior Pressman @siema.
Grafiki:  Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja:  Empl.Manager @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.