Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Historia baru Lawenda

Livia

Rekomendowane odpowiedzi

9DBs27Z.png

naTqDnE.png

Witajcie, z tej strony Junior Reporter @Livia Redakcji Prasowej Project News.
Dziś przedstawię Wam historię sławnego baru Lawenda znajdującego się w mieście Los Sntos.

WPROWADZENIE.png

Na samym początku chcę przedstawić osoby biorące udział w stworzeniu sławnego baru oraz udział ich w życiu Lindy i wpływy na nią.

Linda - Właścicielka baru Lawenda - nazwa wzięła się z tego, że roślina była jej ulubioną. Była pracowniczka w hotelu San Fierro oraz klubu w Los Santos. Ma 21 lat i uczęszczała do liceum, którego nie skończyła. Była uzależniona od silnych leków przeciwbólowych. Nie posiada żadnych bliskich krewnych, zostali jej tylko najlepsi przyjaciele. Była sławną łyżwiarką. Niżej zostało przedstawione jej stare mieszkanie:

pNL4N1L.png

Mama Lindy - Uczuciowa i dobra kobieta. Umarła, gdy Linda skończyła swoje osiemnaste urodziny na raka. Jej śmierć złamała Linde i mieniła jej życie na gorsze.

Tata Lindy - Miał duży pociąg do hazardu, który zrujnował jego relacje z rodziną. Zadłużył się na tyle, że zostawił rodzinę. Powrócił, by naprawić stosunki z córką, nie dawał sobie znów rady z piciem alkoholu oraz z długami przy tym popełniając samobójstwo skacząc z mostu. 

Natalia - Poznała się z Lindą we wspólnej pracy w hotelu. Fałszywa, nie widzi swoich błędów, jest samolubna i strasznie gadatliwa. Drogi koleżanek rozeszły się, gdy Linda znalazła nową pracę.

Bartek - Przyjaciel Lindy, poznali się na terapii u psychologa. Dzięki niemu wyszła z uzależnienia. Sławny malarz. Ma 29 lat, duży dom po zmarłych rodzicach oraz auto ojca.

SP2QEGP.png

Filip - Były pracodawca Lindy, posiada klub w Los Santos. Zajmuję się przewożeniem narkotyków, klub był kiedyś jego rodziców. Brat Bartka oraz dobry przyjaciel Lindy.

Hania - Przyjaciółka Lindy, poznali się dzięki Bartkowi i chęci pomocy Lindzie we wróceniu do dawnej pasji, jaką jest jazda figurowa na lodzie. Mieszka nadal z ojcem oraz matką, ma 23 lata.

DaQklEl.png

Jakub - Były chłopak Lindy, występowali razem w mistrzostwach jazdy figurowej. Mściwy i kłamliwy, ma 22 lata. Gdy dowiedział się o próbie powrotu Lindy do sportu, zrobił to samo wygryzając parę Lindy z mistrzostw.

Tomasz - Przyjaciel Lindy, poznają się na lodzie. Zauważył Lindę od razu, wiedząc kim była wcześniej. Jego partnerka na lodzie nie dawała rady więc trenerka zaproponowała, żeby Linda zajęła jej miejsce.

Dominik - Narzeczony Lindy, poznali się w klubie Filipa, pracując u niego. Ma 27 lat i złe wspomnienie o pierwszej miłości. Był babiarzem, udawał głupiego, lecz po czasie łatwo było zauważyć, że jest zupełnie inny, niż o nim mówią ludzie. 

pmWKkIu.png

VDgjwdI.png

Liceum

Pomysł na swój własny biznes pojawił się już w liceum. Linda nie była zbyt lubiana, należała do klubu sportowego w szkole. Nie miała zbyt dobrych ocen oraz dużo opuszczała lekcje ze względu na chorobę swojej mamy. Jej przygoda z liceum skończyła się pod koniec trzeciej klasy, gdy przez małą frekwencję oraz oceny zaproponował jej rozmowę w swoim gabinecie. Nie spodziewała się, że przykładny dyrektor i rodzinny człowiek zacznie się do niej dobierać, gdy ją chwycił, wbiła mu w ramię nożyczki, które leżały na biurku dyrektora. Uciekła z liceum, wiedząc, że nie ma już po co wracać, nigdy tego nie zgłosiła. Kilka tygodni później dowiedziała się o zdradzie Jakuba z jego najlepszą przyjaciółką. Wtedy pierwszy raz sięgnęła po stare leki, których używała kilka miesięcy temu, doznając kontuzji biodra. Miesiąc później, gdy Linda znalazła pracę, w hotelu jej mama zmarła. Pogrzeb był dosyć skromny i uczuciowy. Linda szukała wszędzie zaczepki w lekach przeciwbólowych, żeby je dostawać, uwodziła młodych lekarzy. Dzięki jednemu z lekarzy poznała przewoźnika narkotyków, zaczęła pracować dla niego, gdy podczas jednej z akcji nie zdążyli załadować wszystkiego i wyskoczyli nieznajomi. Linda ruszyła ciężarówką, przywożąc tylko 20% tego, co musiała. Na akcji stracili jednego ze swoich ludzi, a Linda narobiła sobie ogromnych długów.

3bBgbRj.png

XGwBbve.png

Praca w hotelu oraz dla przewoźnika

Praca w hotelu dała jej również pokój, sprzedała stary dom rodzinny, przeprowadzając się tam. Oddając pieniądze, przewoźnik powiedział, że to za mało. Linda wybiera się po pracy w hotelu do psychologa, mówiąc o tym Natalii. Na korytarzu poznaję Bartka i zaczęła rozmowa, Bartek zaproponował Lindzie pomoc i krótki spacer, by poznać się lepiej. Linda, wracając później nocy do hotelu, słyszy, o czym plotkują koleżanki z pracy. Dowiaduję się, że Natalia rozgadała każdemu o jej problemach. Linda zostaje zastraszana przez przewoźnika, Bartek przedstawia jej Hanię oraz jej zamiłowanie do jazdy figurowej na lodzie. Linda zaczyna od nowa swoją przygodę, poznając Tomasza na lodzie. Co kilka dni spędzała tam czas z przyjaciółką, w jeden z rozmów, z trenerką pary Tomka wspomina o zacofaniu jego partnerki i potrzeby zamiany jej na kogoś innego, by wystąpić w mistrzostwach jazdy figurowej. Tomasz zaproponował razem z trenerką to miejsce Lidzie, po krótkim zastanowieniu była pewna, że chce wrócić do tego, co robiła kiedyś. Linda, dostając nowe pogróżki od przewoźnika, wystawia auto, które chce kupić przyjaciel Hani wtedy nieznany jeszcze Filip. Filip bogacz prowadzący swój klub chciał kupić stary pojazd Lindy, było to niecodzienne oraz dziwne okazało się, że wie o jej długach oraz problemach. Filip tłumaczy się tym, że chciał kupić pojazd dawno swojemu przyjacielowi, który sam ma problemu. Linda dostała za pojazd bardzo dużą sumę pieniędzy, którymi była spłacić swoje problemy. Czekając na koniec terminu długu, Filip proponuję Lindzie pracę w jego klubie jako barmanka. Linda przyjęła lepszą propozycję pracy, poznając przy tym Dominika jej szofera i prawą rękę Filipa. Linda nadal trenuję na lodowisku razem z Tomkiem.

TTPuAFF.gif

XGwBbve.png

Praca w klubie oraz przygotowanie do mistrzostw

Praca w klubie na samym początku nie szła Lindzie zbyt dobrze, lecz stary barman przygotowywał ją do perfekcji. Zbliżał się termin zapłaty, gdy Linda zostaję porwana przez przewoźnika do starej fabryki. Linda dzwoni do przyjaciółki, u której zostawiła torbę z pieniędzmi. Podaje jej adres starej fabryki, do której udaje się razem z Bartkiem, informując Filipa. Linda w tym czasie rozmawia z porywaczami, dostając nowe ciosy oraz widząc, jak tworzą się nowe rany na ciele. Hania sprawnie przywozi torbę z pieniędzmi i zostają zatrzymani przez porywaczy. Hania w drodze zadzwoniła po policję, na którą czekali załamani. W tym czasie przewoźnik, wpychając prawdopodobnie coś odurzającego do buzi Lindy, która zasypia na zimnej ziemi, cała poturbowała, słyszy dźwięk syren policji. Budzi się w szpitalu u boku swoich przyjaciół. Po miesiącu wróciła sprawnie do pracy z wiedzą, że porywacze zostali zatrzymani i wsadzeni za kratki. Wróciła do przygotowań na lodzie oraz zaczęła spędzać więcej czasu z prawą ręką Filipa.

kiteprV.png

XGwBbve.png

Mistrzostwa

Po długim czasie został tylko tydzień do mistrzostw jazdy figurowej na lodzie. Podczas swojego występu Tomkowi oraz Lindzie wyszło pięknie, lecz dostali zbyt mało punktów, by wygrać je. Linda załamała się momentalnie, wzięła urlop w pracy oraz zapomniała o jakichkolwiek treningach. Nikt nie miał z nią kontaktu przez tydzień, gdy do drzwi zawitał Dominik, który starał się jej pomóc w jakikolwiek sposób. Linda zaczęła znów uczęszczać na wizyty u psychologa oraz wróciła sprawnie do pracy, odpuszczając sobie treningi. Myśląc, że to koniec jej problemów pojawił się jej ojciec. Tłumaczy się długami oraz tym, że chce naprawić stosunki z córką. Linda pozwala mu mieszkać u siebie, dopóki nie znajdą mu mieszkania. Po kilku dniach ojciec przeprowadza się do nowego mieszkania, w tym czasie Linda pomogła mu znaleźć nową pracę, jaką jest pomocnik w kuchni ojca Hani. Ojciec Lindy nie daje sobie rady z nałogiem alkoholowym i zaczyna znów pić. Obiecuję poprawę, wiedząc, że znów zawala. Minął miesiąc, gdy już wszystko dobrze się zapowiadało, Linda nie zastaje ojca w mieszkaniu, tylko porozrzucane rzeczy oraz list na biurku. Z listu wynikało, że ojciec jest nadal szantażowany za długi i nie daję rady, gdy dowiedział się, że chcą tknąć jego córkę. Uważał, że najlepszym wyjściem i nieranienie siebie oraz innych będzie odejście z tego świata.

XGwBbve.png

Nowe problemy

Minęło kilka miesięcy od pogrzebu ojca, Linda wróciła znów do pracy w klubie Filipa. Klub szedł w bardzo złą stronę, Filip został zatrzymany do wyjaśnienia sytuacji, w jednym z pokoju klubu znajdowały się środki psychoaktywne. Zastępcą klubu został Dominik i zajmował się nim do powrotu Filipa. Filip został skazany na kilka lat pozbawienia wolności, klub zaczynał upadać przed niechęć Dominika do prowadzenia go dalej. W tym czasie odbywały się nielegalne wyścigi organizowane przez wroga samego Filipa. Bartek lubił bardzo adrenalinę, jaką dawały mu wyścigi i w nich wystąpił po raz kolejny, ulegając wypadkowi, łamiąc sobie ręce i nogę oraz tracąc pamięć. Brat Filipa pamiętał tylko ich spór sprzed roku i nie pamiętał w ogóle Lindy oraz tego, co się działo. Klub zostaję zamknięty, a razem z Dominikiem zdecydowaliśmy się zamieszkać razem w jego mieszkaniu oraz otworzyć własny bar.

XGwBbve.png

Początki baru

Hania pomagała Bartkowi tylko jak może, bo długiej pracy odzyskał pamięć. Często odwiedzali Filipa przyjaciele, czekając na jego powrót. Lindzie oraz Dominikowi układało się świetnie, oraz kupili własny lokal, lecz w innej lokalizacji niż każdy myślał, Bar Lawenda miał się znajdować w sercu Las Venturas. Para sprzedała swoje dotychczasowe mieszkania i kupiła duży dom w Blueberry. Gdy bar miał być otwierany za kilka dni, Hania wpadła ze świetnym pomysłem, aby nam pomóc jako nowa barmanka razem z Bartkiem, który nie miał od dłuższego czasu weny na swoje obrazy i chciał się zająć czymś innym. Bar wystartował całkiem dobrze z niezłym zarobkiem.

Gzqqb1L.png

- Filip | RE- Redaktorka Project News @Livia

RE - Witam, z tej strony Junior Reporter @Livia Redakcji Prasowej Project News. Czy byłaby możliwość przeprowadzenia z Panem wywiadu?
B - Pewnie, nie lubię takich rzeczy, lecz czemu by nie spróbować czegoś nowego.

RE - Super, więc minęło dokładnie trzy lata, odkąd został otwarty bar Lawenda, możesz opowiedzieć, czym się zajmowałeś przez ten czas? 
B - Nikt się tego nie spodziewał, że ktoś taki jak ja pójdzie do więzienia za takie coś. Cóż, wyszedłem po tych trzech latach z niego. W więzieniu nie było niczego ciekawego, wręcz przeciwnie wszystko było bardzo nudne, często odwiedzali mnie przyjaciele. Większość czasu spędziłem na czytaniu opowieści. 

RE - Czym Pan zajmuje się aktualnie?
B - Wróciłem do klubu niedowierzając, jaki jest pusty, postanowiłem sprzedać go i nie wiązać się w żadne dziwne interesy. Zacząłem pisać własne powieści, wiersze moje książki osiągają naprawdę duże zainteresowanie, a najbardziej ta opisująca Linde oraz jej przygody i problemy, z którymi musiała się zmierzyć. 

RE - Twoi przyjaciele mieli Cię za chłodnego, godnego podziwu szefa i bardzo nieufnego o dobrym sercu. Jak łączyłeś te cechy? 
B - Od czasu wyjścia z więzienia sporo się zmieniło, otworzyłem się na ludzi, przestałem być zimny i skryty. Połączenie tamtych cech nie było zbyt dobre, lecz myślę, że nikogo tym nie sprawdziłem. 

RE - Gdzie Pan aktualnie mieszka?
B - Po sprzedaży klubu kupiłem duży dom w bogatej dzielnicy Los Santos. Posiada duże podwórko, jak i wjazdy, miejsca parkingowe. Jego minusem jest jego położenie bliskie ruchliwej drogi. 

RE - Mieszka ktoś jeszcze z Panem?
B - Tak, mieszka ze mną moja narzeczona oraz dwa koty. 

RE - Może Pan opowiedzieć coś więcej o wybrance sercowej? 
B - Poznaliśmy się w pobliskiej bibliotece, odbija się od niej dobroć, jak się na nią spogląda. Wymieniliśmy kilka zdań na temat naszej wspólnej ulubionej książki, wtedy zaprosiłem ją na następne spotkanie. Bardzo dużo nas łączyło jako ludzi i to, co przeżyliśmy razem. Jest skromna, miła oraz ciekawska o cudownej bladej urodzie. 

RE - Ma Pan jakieś plany na przyszłość?
B - Chce zająć się pisaniem i rozwijać coraz bardziej swoje książki oraz planuje powoli rodzinę i poszukuje stabilnej pracy. 

RE - Dziękuję bardzo za udzielenie wywiadu. Czy chciałby Pan kogoś na sam koniec pozdrowić?
B - Pozdrawiam moją narzeczoną, Linde oraz Dominika niech się wiedzie przy prowadzeniu baru, oraz Hanię i swojego brata Bartka. Dziękuję za wszystko, do zobaczenia!

Artykuł: Junior Reporter @Livia

Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan

Autoryzacja:  Director @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.