Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Protest mieszkańców Los Santos

Speszial.

Rekomendowane odpowiedzi

ZgGfk6d.png

naTqDnE.png

Witam, z tej strony Trainee @queenofthewhite z Redakcji Prasowej Project News, dzisiaj przychodzę do Państwa z artykułem na prośbę mieszkańców miasta Los Santos. Artykuł ma na celu zebrania opinii mieszkańców, na temat ruchów władz miasta.
VDgjwdI.png

Mieszkańcy miasta Los Santos otrzymali ostatnio pismo, które zostało wystawione przez Władze Miasta informujące o tym, że Skatepark znajdujący się na dzielnicy Glen Park został wystawiony na przetarg i zainteresował się nim jeden z wielkich przedsiębiorców. Obywatele stawiają sprzeciw sprzedaży obiektu, ze względu na usunięcie go i przekształceniu na apartamentowiec. Jak podaje nam jeden z mieszkańców Daniel Ericsson, tuż obok skateparku znajdował się plac zabaw, który również został sprzedany dla przedsiębiorcy i przerobiony na apartamentowiec.

Gzqqb1L.png

Nasza Redakcja postanowiła przeprowadzić wywiady z osobami biorącymi udział w proteście.

R - Redaktor queenofthewhite | D - Daniel Ericsson, mieszkaniec Los Santos

R - Witaj serdecznie, czy mógłbym zadać Ci parę pytań?
D - Tak oczywiście, chętnie odpowiem na pytania.

R - Dobrze, zatem moje pierwsze pytanie. Co sądzisz o zaistniałej sytuacji ze sprzedażą skateparku i przerobieniem go na apartamentowiec?
D - Jak dla mnie jest to nieporozumienie... ostatnio sprzedany został plac zabaw dla dzieci, na którego miejscu teraz trwa budowa kolejnego apartamentowca.

R - Zatem czy próbowaliście podjąć rozmowę z władzami miasta, w celu wstrzymania sprzedaży tego skateparku?
D - Tak, byliśmy w grupie osób pod urzędem i wysłaliśmy pięć osób do środka, w celu przeprowadzenia rozmowy z Burmistrzem, na co ten odpowiedział nam, że skatepark został już wystawiony na sprzedaż i nie ma odwrotu.

R - Nasuwa się nam jeszcze jedno pytanie, dość ważne. Czy ten skatepark jest jedynym w mieście?
D - Tak, dlatego bardzo nam zależy, by został w swoim miejscu. Wiele osób spędziło tutaj swoje dzieciństwo, w tym ja. Pamiętam jak z przyjaciółmi od samego ranka, wychodziliśmy na dwór i ćwiczyliśmy na skateparku.

R - Zatem. Jak myślisz, czy jest szansa powstrzymać Burmistrza w sprzedaży tego obiektu?
D - Będziemy starać się wywalczyć to, co nasze, otrzymaliśmy już wielkie wsparcie od jednej z firm, które zagwarantowały nam, że jeśli uda nam się odzyskać skatepark, to wspomogą nas od strony materiałów budowlanych i odnowimy ten obiekt.

R - To świetna informacja, że otrzymaliście takie wsparcie, dziękuje Ci bardzo za udzielenie mi odpowiedzi na te pytania.
D - Nie ma sprawy, to była przyjemność udzielić państwu wywiadu i nagłośnić tę sprawę.

e9WHIqb.png

R - Redaktor queenofthewhite | K - Klara Madison

R - Dzień dobry Pani, czy jest pani nam w stanie udzielić odpowiedzi na parę pytań?
K - Dzień dobry. Pewnie, że udzielę odpowiedzi.

R - Czy jesteś zaangażowana w aktualnie przeprowadzany protest przez mieszkańców w sprawie sprzedaży skateparku?
K - Tak, jestem jedną z pierwszych osób, które zgłosiły sprzeciw do Urzędu Los Santos, niestety na próżno.

R - W takim razie, powiedz nam, co sądzisz o tej sytuacji, jak to wygląda z twojej perspektywy?
K - Jak dla mnie jest to strasznie słabe posunięcie ze strony władz miasta, że chcą sprzedać jedyny obiekt, gdzie młodzież i dzieci mogą się pobawić w bezpiecznym miejscu i zamienić je w apartamentowiec, jakbyśmy mieli ich mało w mieście.

R - Rozumiem, że będziesz starała się zrobić wszystko, by burmistrz wycofał ofertę sprzedaży obiektu?
K - Tak, byłabym bardzo szczęśliwa. Jeśli tylko otrzymamy informację, że miejsce to zostaje w rękach miasta, od razu przystępujemy do renowacji. Wydaje mi się, że nie jeden z mieszkańców by się pojawił wtedy, żeby pomóc wyremontować skatepark i by dalej sprawiał frajdę dzieciom.

R - Bardzo cieszy nas, że posiadacie plan na każdą sytuację. Bardzo Ci dziękuje za poświęcenie mi czasu, życzymy sukcesów.

SLKAVd1.gif

Jak możemy wywnioskować ze słów osób, które udzieliły nam wywiadu, bardzo zależy im na tym, by obiekt nie został sprzedany i został w rękach miasta. Mieszkańcy posiadają plany na każdy możliwy scenariusz, a także są przygotowani na wyremontowanie tego miejsca, co bardzo nas cieszy.

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News Trainee @queenofthewhite
Grafika Senior Graphic Designer @Aiishan
Korekta: Empl. Manage @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.