Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Awaria tamy w stanie San Andreas.

dzu.stka

Rekomendowane odpowiedzi

8ifVxg3.png

naTqDnE_d.webp?maxwidth=760&fidelity=grand

Witajcie, z tej strony Trainee @N1K0D3M z Redakcji Prasowej Project News. W dzisiejszym artykule przypomnimy sobie groźną awarię tamy, która mogła spowodować powódź w całym stanie San Andreas. Zapraszam do zapoznania się z treścią artykułu.

VDgjwdI.png

Niedziela, godzina 12:30, 28 dzień listopada 1999 r. Grupka 5 pracowników tamy wróciło z przerwy śniadaniowej. Przechodząc obok urządzeń elektrycznych mających za zadanie mierzenie oraz zmniejszenie lub zwiększenie przepływów wody dostrzegło, że owe urządzenia nie wykazują żadnej aktywności. Po kilku minutach od zatrzymania się urządzeń również zatrzymała się praca turbin co, spowodowało brak przepływu wody. Poziom wody podnosił się z minuty na minute, a pracownicy nie mogli znaleźć usterki.

8oo25VL.gif 

Na miejsce zdarzenia został wezwany dyrektor Elias Henry oraz architekt budowli Liam Simson w celu diagnozy. Przyjeżdżając na miejsce, architekt określił stan konstrukcji tamy jako nienaruszony natomiast, jak się okazało, turbiny zatrzymały się z powodu usterki jednego z generatorów prądu. Gdy poziom wody dosięgał już wysokości ulicy, na miejsce przyjechali elektrycy w celu wymiany prądnicy. 

6ks52DO.png

Po wymianie uszkodzonej części turbiny tamy natychmiast zaczęły działać i przepuszczać ciśnienie wody. 

hcsuzHu.png

W związku z całą sytuacją udało mi się zorganizować wywiad z dyrektorem całego kompleksu Elias'em Henry.

R: - Redaktor | E: - Elias Henry

R: Witam, Trainee @N1K0D3M z Redakcji Prasowej Project News, czy mogę zadać panu kilka pytań na temat uszkodzenia tamy kilkanaście lat temu?
E:  Dzień Dobry, tak oczywiście.

R: Może na początek zadam pytanie, jak doszło do awarii tamy w tamtym dniu?
E: Do awarii doszło z powodu uszkodzenia prądnicy w generatorze.

R: Rozumiem, czy uszkodzenie takowej prądnicy to duże koszty naprawy?
E: Koszty owej prądnicy są duże natomiast, jeśli ona ma zapewniać bezpieczeństwo to, jest to w pełni uzasadnione.

BDkMzfg.png

R: Jak pan zabezpieczył tamę w celu zlikwidowania ponownej usterki?
E: Żeby zabezpieczyć tamę, dokupiliśmy nowe generatory, które będą służyć do celów awaryjnych.

R: Dobrze, ostatnie pytanie na dzisiaj. Jak pan zareagował, gdy zauważył pan poziom wody sięgający ulicy?
E: Na początku myślałem, że cały stan San Andreas znajdzie się pod wodą, ale gdy zauważyłem ekipę elektryków, którzy niosą nową część do generatora, to od razu ulżyłem.

R: Na dziś będziemy już kończyć, także dziękuje za wywiad i Miłego dnia!

E: Dziękuje, Miłego dnia również.

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News

Autor: Trainee @N1K0D3M
Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Korekta: Empl. Manage @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.