Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na J.o.K.e.R

mikso

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Xmixso 
Nick oskarżonego: J.o.K.e.R
Powód skargi: Bezpodstawne nadanie zakazu prowadzenia pojazdów 1d - kosztem utraty ciągłości zadania dziennego. 
Data zdarzenia: 07.11.2022 r. od godziny około 21:15 do godziny 21:25. 
Dowody: 

https://zapodaj.net/bca228c093bc3.png.html (uszkodzenia pojazdu - wycięty fragment czatu nie dotyczy sytuacji ani oskarżonego jest to pm z innym graczem.)

https://zapodaj.net/c6ab636d6b3b7.png.html (pm z oskarżonym supporterem)

https://zapodaj.net/a18bf1564ee18.png.html ("Nie będziesz bez karnie taranował graczy", + informacja o skardze) 

Opis sytuacji: Dnia 07.11.22 r, około godziny 21:00 wszedłem na serwer aby zrobić zadanie dzienne (szósty dzień z kolei) tym razem na szambiarkach. Zanim jednak dojechałem do Red County Blueberry w celu podjęcia pracy pojazdem prywatnym odwiedziłem jeszcze parę miejsc. Cała sytuacja rozpoczyna się około godziny 21:15 100m przed bramkami na autostradzie LS - LV gdy jadąc w stronę LV na dosłownie chwilę zatrzymałem się na lewym pasie by odpisać na pm graczowi, po czym skręciłem w prawo i zacząłem zjeżdżać w kierunku miejscowości Palomino Creek, w tym momencie uderzył w mój pojazd z pełną prędkością gracz Drasiek pojazdem Elegy wyprzedzając prawym pasem, po mimo to, że widział mnie z daleka i mógł uniknąć stłuczki - zareagować, zmniejszając prędkość lub ominąć mnie. Gracz który do mnie uderzył zażądał zapłaty moim zdaniem bez podstawnej ponieważ uszkodzenia jego pojazdu były niewielkie, i adekwatne do moich widocznych na SS nr.1 (rozbity zderzak, szyba, lampa), tak więc odmówiłem zapłaty i odjechałem do Red County naprawić swój pojazd, oraz rozpocząć pracę na szambiarce. (co również widać na SS nr.1 i 2). W tym momencie najprawdopodobniej owy gracz napisał na mnie reporta którego przyjął oskarżony supporter J.o.K.e.R , zapewne dostał on jakiegoś SS'a bądź urywek nagrania który nijak ma się do zaistniałej sytuacji bądź jest on wyciągnięty z kontekstu, co widać po obszerności opisu całej sytuacji. Oskarżony dał mi ostrzeżenie gdy byłem chwilę na afk, po powrocie zacząłem z nim rozmowę SS nr.2. Poinformowałem w niej, miej więcej jak wyglądała sytuacja i, że nie zapłacę moim zdaniem bez podstawie graczowi za szkody, które zresztą sam poniosłem. Po chwili pracy oskarżony nałożył na mnie zakaz prowadzenia pojazdów o treści: Brak zapłaty za taran po mimo upomnień, po czym teleportował się do mnie, od respił szambiarkę  z tekstem "Nie będziesz bez karnie taranował graczy".  Cała sytuacją zajęła mu dosłownie chwilę więc mam pewność błędnej interpretacji sytuacji przez supportera z racji tego, że jego staż w administracji serwera jest znikomy. Po drugie jeżeli już mówimy o taranie co jest moim zdaniem nie porozumieniem to w liczbie pojedynczej a nie mnogiej bo sytuacja zainstniała z jednym graczem a nie dziesięcioma. Po trzecie od dnia założenia konta na serwerze 11.2020 r. nie otrzymałem żadnej kary więc raczej wiadomo, że nie jestem graczem który jeździ i taranuje wszystko co popadnie po drodze. Po Czwarte oskarżony przerwał mi serie zadań dziennych w szóstym dniu co mnie mega zirytowało, przez co straciłem ochotę do gry na serwerze, bo po co się starać skoro 16 letni suppek zabiera frajdę z gry 😉 

Odpisuję tylko na prośbę administracji RCON.

Witaj!

Zacznę omawiać to wszystko w wielkim skrócie, gracz Drasiek. został staranowany przez ciebie dał mi nagranie na którym dokładnie było widać jaki duży błąd popełniłeś. Bez sensu jest mówić o czymś i nie wiedzieć jak to wyglądało, jeżeli czegoś nie wiesz to o tym nie mów.

Cytat

zapewne dostał on jakiegoś SS'a bądź urywek nagrania który nijak ma się do zaistniałej sytuacji bądź jest on wyciągnięty z kontekstu, co widać po obszerności opisu całej sytuacji. 

Niestety ale zjechałeś pod prąd, powinieneś wcześniej skręcić w prawo 

Cytat

dosłownie chwilę zatrzymałem się na lewym pasie by odpisać na pm graczowi, po czym skręciłem w prawo i zacząłem zjeżdżać w kierunku miejscowości Palomino Creek, w tym momencie uderzył w mój pojazd z pełną prędkością gracz Drasiek pojazdem Elegy

Tutaj mamy pokazane jak powinieneś skręcić prawidłowo 

Spoiler

mta-screen_2022-11-08_01-06-59.thumb.png.7decc3afaf0dcb968b7c9c08a67573f8.png

A tutaj jak było w twoim przypadku. Tam gdzie ty zamierzałeś skręcić było pod prąd.

Spoiler

1356469383_Jazdapodprd.thumb.jpg.80f8626f6d32e70977f4718fd7718689.jpg

Niestety ale to jest tylko twoja wina, dawałem ci warna żebyś zapłacił nie zapłaciłeś, jeszcze się ciebie pytałem czy mu zapłacisz napisałeś wyraźnie że nie zapłacę mu. Mam nagranie z całej tej sytuacji która miała miejsce na bramkach LS >> LV, jestem ciekawy dlaczego nie masz nagrania z całej tej sytuacji jaka miała miejsce, po co drążysz temat zupełnie omijający od głównego wątku, nie rozumiem tego. Oszczędź sobie to na końcu co napisałeś bo myślę że nie warto, możesz sobie wejść w mój profil i zobaczyć dokładną datę urodzin jeśli nie wiesz. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.