Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Przemytnicy Narkotyków w Los Santos

siema.

Rekomendowane odpowiedzi

arFLDZB.png

naTqDnE.png

Cześć, czołem! Z tej strony Trainee @siema. a w dzisiejszym artykule przybliżę Wam sytuację, która miała miejsce dość niedawno, bo wiem 2 dni temu. To właśnie wtedy odbyła się akcja prowokacyjna, którą prowadziła lokalna policja w Los Santos. Jak ona się dalej potoczyła? Co z przemytnikami? Gdzie popełniono błąd? O tym właśnie dowiecie się w dalszej części tego artykułu, zapraszam do zapoznania się z jego treścią!
VDgjwdI.png

San Andreas - to tu, w tym stanie najwięcej razy została przemycona broń, dokumenty czy narkotyki. Władze są bezradne. Nie mają zielonego pomysłu, jak raz na zawsze powstrzymać przemytników. Podczas każdego dnia, szacuje się, że przez granicę Los Santos - Las Venturas zostaje przetransportowane około 100.000kg nielegalnych substancji oraz przedmiotów. Główną kontrabandą jest przemyt statkami, pojazdami czy nawet helikopterami. Dokumenty, broń oraz narkotyki są produkowane na masę światową, właśnie tu w Los Santos! Zatrudniają około 70 ochroniarzy, których zadaniem jest ochrona środka. Codziennie wyjeżdża stamtąd 20 pojazdów załadowanych do pełna. 

lUmvebp.gif

Policja zdawała sobie sprawę z powagi sytuacji, więc postanowiła działać. Wysłali człowieka od siebie, by zatrudnić się w tamtejszej działalności. Został przyjęty na stanowisko pracownika, gdzie jego obowiązkiem było ważenie narkotyków. Nie miał połączenia z komendą, ponieważ każdemu pracownikowi został zabrany telefon. W ciągu jednego dnia miał on wystarczające dowody na to, by rozpracować szajkę. Nie wiedział jednak, co go czeka podczas powrotu na komendę...

Każdego nowozatrudnionego pracownika podczas powrotu do domu ochroniarze mają go śledzić, by móc mu zaufać oraz potwierdzić jego tożsamość. Widok wchodzącego pracownika na komendę w Los Santos zaniepokoił ochroniarzy, którzy od razu musieli działać. Objechali wokół komendy i postanowili zabić świadka, tym samym zostawiając policję bez żadnych dowodów czy istotnych informacji na temat ich szajki.

TcM8qtv.gif

Chwilę potem z komendy wybiegli funkcjonariusze, którzy wezwali pomoc medyczną...

VE18Xvm.png

Gzqqb1L.png

Podczas chwili przerwy udało mi się porozmawiać z medykiem, który zjawił się na miejscu. Oto co miał nam do powiedzenia na ten temat:

M: Medyk  R: Redaktor

R: Przepraszam, ma Pan chwilkę na poświecenie Redakcji Project News? Trainee @siema..
M: Mogę udzielić szybkiego wywiadu, w czym mogę pomóc?

R: O ile się nie mylę, to Pan przyjmował pacjenta, który został postrzelony wczoraj, zgadza się?
M: Tak, co w związku z tym?

R: Jak się czuję pracownik? W jakim stanie jest? Wyjdzie z tego? Możemy z nim porozmawiać?
M: Od wczoraj był w śpiączce farmakologicznej, dziś rano zmarł. Został postrzelony 6 razy, z czego 4 naboje przeszły na wylot, uszkadzając narządy wewnętrzne.

R: Rozumiem, cóż. Przepraszam za zajęcie czasu i życzę udanego dnia.
M: Wzajemnie, dziękuję.

XGwBbve.png

Udało mi się również porozmawiać z przyjaciółmi naszej ofiary, przenosimy się na komendę w Los Santos:

P: Police Officer 1  R: Redaktor

R: Dzień dobry, Redakcja Project News, mógłby Pan udzielić nam krótkiego wywiadu?
P: Byle szybko, spieszy nam się.

R: Czyim pomysłem było wysłanie Waszego kolegi na tę misję? Kto jest za to odpowiedzialny?
P: Przepraszam, nie mam czasu. Mamy dużo pracy aktualnie, dziękuję. Proszę opuścić komendę.

R: Rozumiem, do widzenia.

gGYYzeq.png

P: Police Officer 2  R: Redaktor

R: Dzień dobry, Redakcja Project News, mógłby Pan udzielić nam krótkiego wywiadu?
P: Jasne, w czym mogę Wam pomóc?

R: Czyim pomysłem było wysłanie Waszego kolegi na tę misję? Kto jest za to odpowiedzialny?
P: Nie mogę odpowiedzieć na to pytanie, nie chcę ponieść konsekwencji, dobrze mi się tu pracuje, póki co.

R: Co jeśli to trafi na Ciebie, kolejna niebezpieczna misja. Co wtedy zrobisz?
P: Naprawdę, pora na Ciebie. Do widzenia.

xe2CEb4.png

Jak widzimy, funkcjonariusze są zastraszani oraz boją się mówić o tym, co się wydarzyło tu przed komendą. Wracając do przemytników, postanowili zmienić lokację firmy - aktualnie znajdują się w mieście Las Venturas, dzielnicy Blackfield Chapel. Dzięki przeniesieniu nie muszą martwić się o transport przez granice miast. Wszystkich kupców mają wciąż w Las Venturas, gdzie mogą cieszyć się spokojem ze strony władz. Tuż obok siebie mają dostęp do wody, który pomaga im w transporcie wodnym. Aktualnie nie zatrudniają żadnych nowych pracowników po tym incydencie oraz zwiększyli produkcję, co przyczyniło się do większego zarobku spółki.

toUIeyF.png

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News
Autor: @siema.
Grafiki:  @Aiishan
Autoryzacja: @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.