Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Przerażająca historia z życia surferki

WrongWay

Rekomendowane odpowiedzi

9ARItt4.png

naTqDnE.png

Witam, z tej strony Junior Pressman Deenziak.dt, w dzisiejszym artykule przedstawię Wam niesamowitą historię z życia surferki,
która walczyła o życie, ale to już za chwile... Miłego czytania!

VDgjwdI.png

Był początek lata, młoda surferka postanowiła odwiedzić miejsce, które wskazała jej matka przed śmiercią, po uzyskaniu urlopu w pracy zaczęła się szykować do podróży.
Po jednym dniu wyruszyła w podróż która trwała półtora dnia, podczas podróży zwiedziła ona takie miejsca jak góry, parki narodowe.
Dojechała na miejsce wieczorem w dniu 20.07.2022, umówiła się ze znajomymi na wspólny wieczór.
Wieczór trwał w najlepsze Emily, bo tak miała na imię młoda surferka, oglądała filmy oraz piła alkohol razem ze znajomymi.
Rano, gdy się obudziła, wyszła na plażę, aby zobaczyć czy jest ona tak piękna, jak wspominała jej matka. Jak się okazało, była tak piękna, że słowa matki były jak najbardziej trafne, Emily spotkała dwóch chłopaków, którzy surfowali po tych falach od dawna i znali je jak własną kieszeń.
Dwoje przystojnych chłopaków ostrzegli Emily, aby uważała na skały, które są odkryte, lecz gdy jest przypływ, znikają one pod wodą.
Na następny dzień Emily wybrała się na surfowanie, pływała zadowolona, że może poczuć to, co jej matka, niestety podczas dużej fali wpadła na skały, przez to rozcięła sobie nogę, rozcięcie nie było tak duże, aby uniemożliwiało jej surfowanie, lecz nie zdawała sobie sprawy, z tego, co może to zrobić.
Krew z wody zwabiła rekina, który płynął za jej smakiem, Emily była 120 metrów od brzegu, gdy zdała sobie sprawę, co jej grozi. Gdy zauważyła rekina, natychmiast płynęła w stronę skał, rekin złapał ją za nogę, lecz udało jej się wyrwać i uciec na skały. Emily przez kolejny dzień i noc traciła siły, z rana zobaczyła mężczyznę, do którego wołała, aby wezwał pomoc, pokazała mu plecak z jej rzeczami, oraz telefonem, lecz ów mężczyzna ją najzwyczajniej w świecie okradł z pieniędzy oraz telefonu.
Mężczyzna wszedł do wody, aby ukraść deskę do surfowania, lecz gdy płynął z powrotem do brzegu, złapał go rekin, mężczyzna przedostał się na ląd, ze względu na poniesione rany wykrwawił się na brzegu. Emily próbowała oszukać rekina, lecz się jej to nie udało. Z rana dwóch mężczyzn, których Emily spotkała na początku, przyjechali samochodem na plażę, Emily krzyczała ze skał, aby nie wchodzili do wody, ponieważ pływa w nich rekin, lecz oni odparli na to, że nie ma w tych wodach rekinów.

4eCdbFN.png

Młodzi surferzy byli w połowie drogi na skałę, gdy jednego z nich złapał i zabił rekin, drugi natomiast próbował dopłynąć do skały, gdy zobaczył rekina, lecz złapał go on przy skale, na której była Emily. Emily złapała kask z kamerą, który odpiął się z głowy jednego z surferów. Na owej kamerze nagrała ona krótkie video dla swoich bliskich, którą później wyrzuciła, w głąb morza aby trafiła na brzeg, po tym Emily odliczyła, ile czasu zajmuje przepłynięcie rekinowi wokół skał, wyliczyła, że zajmuje mu to 40 sekund.
Na następny dzień zaczynał się przypływ, który powoli zakrywał skały, Emily resztkami sił popłynęła na drugie skały, na których później odpoczęła i zaczęła płynąć do boi ratunkowej. Po dopłynięciu do boi Emily wchodziła na nią, niestety jeden z podestów się urwał i wpadła do wody, lecz szybko się z niej wydostała. Rekin uderzał w boję aż jeden z pięciu łańcuchów, które ją trzymały w pionie, pękł, Emily wtedy dostrzegła w oddali statek, który płynął po owych wodach, wtedy próbowała otworzyć skrzynkę, gdzie znajdował się pistolet na flary, po jej nieszczęściu naboje wpadły do wody, lecz jeden nabój wyłowiła i wystrzeliła, flara spadła od razu do wody i nie było szans, aby ktoś ją dostrzegł, wtedy Emily przechyliła boję i wyłowiła trzy pozostałe naboje.
Emily wystrzeliła dwa naboje prosto w niebo, lecz nikt z załogi statku tego nie zauważył.
Emily dostrzegła pędzącego rekina w jej stronę oraz rozlaną benzynę nad nim, strzeliła ostatnim nabojem w tafle wody, na której była rozlana benzyna, rekin podpalił się wraz z wodą, lecz po wypłynięciu z miejsca, gdzie występowała benzyna, udało mu się ugasić ogień z ciała i uderzył w boję, wtedy uszkodził resztę łańcuchów, boja po tym ataku trzymała się na ostatnim łańcuchu.
Emily broniła się na owej boi jeszcze 5 minut, po tym czasie zauważyła, że ostatni łańcuch jest już zluzowany, wtedy wpadła na genialny pomysł jak pozbyć się rekina. Emily wyszła poza boję i zaczęła trzymać się łańcucha, gdy rekin zaczął płynąć za nią, ona oderwała łańcuch i płynęła razem z nim do dna.
Rekina po rozpędzeniu się gonił Emily, lecz ona na dnie odbiła w inną stronę, a rekin wpadł wprost na beton, na którym był pręt, który trzymał ową boję.
Emily po tym wyzwaniu zabrakło tlenu i zaczęła się topić, zemdlała i wypłynęła na wierzch, natomiast rekin zginął z powodu nadziania się na ostry pręt trzymający łańcuchy. Gdy młody mężczyzna odnalazł kask i obejrzał video, pobiegł do wioski po pomoc, gdy grupa mężczyzn przybiegła na plażę, zobaczyła dryfujące ciało, które należało do Emily.
Mężczyźni po wyłowieniu Emily rozpoczęli reanimacje, dzięki Emily przeżyła, w międzyczasie wezwali pogotowie, które zabrało ją do szpitala. Jak się okazało, Emily dostała poważnego zakażenia, jeżeli trafiłaby później do szpitala, mogłaby stracić nogę. Po miesiącu hospitalizacji oraz rehabilitacji Emily mogła wyjść, ze szpitala gdzie czekała na nią siostra, oraz jej ojciec, którzy o wszystkim już wiedzieli. Koniec końców Emily żyje szczęśliwie do dziś, kupiła sobie nową deskę i surfuje na strzeżonych plażach.
Przeprowadziłem również z naszą bohaterką wywiad, który znajdziecie pod spodem artykułu.

Gzqqb1L.png

R: Deemziak.dt | S: Emily

R: Witam! Z tej strony Junior Pressman z redakcji prasowej Project News. Czy mógłbym Ci zadać kilka pytań na temat historii z surfowaniem zakończonym hospitalizacją?
S: Witaj! Jasne, odpowiem na każde zadane przez Ciebie pytanie!

R: Kiedy dowiedziałaś się o tamtym miejscu oraz od kogo?
S: O miejscu dowiedziałam się od mojej matki, która niestety zmarła na nowotwór. O tym miejscu powiedziała mi miesiąc przed swoją śmiercią, gdy wspominała o tych wspaniałych falach, na które by z chęcią ponownie wróciła. 

R: Jak długo planowałaś podróż na tę, plaże? 
S: Wyjazd planowałam miesiąc wcześniej, wtedy już wybrałam datę urlopu, aby się tam udać. 

R: Gdzie pracujesz oraz jakie są tam Twoje obowiązki? 
S: Pracuje na siłowni w moim rodzinnym mieście w Teksasie, pełniłam tam funkcje trenerki personalnej, lecz po ataku rekina pełnię funkcje recepcjonistki, lecz myślę, że za około miesiąc będę mogła wrócić ponownie do funkcji trenera personalnego. 

R: Czy jesteś w stanie wskazać gatunek rekina, który cię wtedy zaatakował? 
S: Myślę, że mogła być to rasa Żarłacza białego, był on wielki. Na około miał 3 metry długości, lecz nie wiem, czy w tamtych wodach one pływają. 

R: Ile trwała twoja walka z rekinem? 
S: Myślę, że około 3/4 nocy, lecz pewna nie jestem. 

R: Czy ulżyło Ci, gdy udało się tobie zabić tego rekina? 
S: Tak, dostałam ogromną ulgę, ponieważ rekin ten w ciągu 2 dni zabił trzy osoby, oraz dosyć poważnie zranił moje ciało. 

R: Na czym trwała twoja hospitalizacja? 
S: Na początku otrzymałam leki na zatrzymanie zakażenia, w późniejszym etapie byłam operowana, ponieważ kość w mojej nodze była w fatalnym stanie. 

R: Czy żałujesz, że tam pojechałaś? Czy chciałabyś cofnąć czas i się ostrzec? 
S: Nie żałuję tego, że tam pojechałam, prędzej czy później bym tam pojechała, ponieważ musiałam zobaczyć piękno tej plaży oraz fal. Gdybym mogła cofnąć czas, to bym ostrzegła siebie, gdy się skaleczyłam, aby jak najszybciej wyjść z wody i uratować tych trzech mężczyzn. 

R: Jak długo pływasz już na desce? Czy nie boisz się wypływać na wody? 
S: Na desce pływam nadal, trwa to łącznie 6 lat, lecz aktualnie nie wypływam na niestrzeżone plaże, staram się ich unikać, aby ponownie nie przeżyć tego horroru. 

R: Tym sposobem dotrwaliśmy do końca wywiadu, czy chciałabyś kogoś pozdrowić? 
S: Tak, pozdrawiam wszystkich młodych surferów, czytelników moją kochająca rodzinę. 

R: przyłączam się do pozdrowień. Dziękuję za chęć przeprowadzenia wywiadu, życzę miłego dnia i powodzenia w dalszym surfowaniu! 
S: dziękuję, życzę dalszych sukcesów w redakcji prasowej i również życzę miłego dnia! 

8eybfgF.png

Autor: @Deemziak.dt
Korekta: @xHamster
Grafik: @Aiishan

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.