Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Nastoletni Morderca

xanny

Rekomendowane odpowiedzi

5w0KHGt.png

naTqDnE.png

Witam drodzy czytelnicy! Trainee @xanny.at z Redakcji Project News. W tym artykule poruszymy historię pewnego dzieciaka, który w planach miał zamordować każdego członka rodziny z drzewa genealogicznego. Ciekawi tego, co będzie dalej? W takim razie serdecznie zachęcam do zapoznania się z moim materiałem!

yGoLjPe.png

Zanim zaczniemy mówić o tej „brutalnej przygodzie” chłopca. Pokrótce omówimy jego wygląd i co zrobił. Więc Matias, bo tak miał na imię Nastoletni Morderca. Pochodził z rodziny Scottów. Miał 15 lat i posiadał brązowe oczy i krótkie czarne włosy. Zwykle ubrany był w białą bluzę z napisem ROCKSTAR oraz czapkę w kolorze wyblakłej czerni. Spodnie były jeansowe, a buty białe z marki „Bike”. Charakterystyczną cechą chłopca była blizna pod okiem, niestety nie udało mi się dowiedzieć, jak ona powstała. Matias był cichym oraz spokojnym człowiekiem, jednakże jego wewnętrzny spokój potrafił budzić w ludziach niepokój, jak i grozę, wzrok Matiasa był pełen nienawiści wobec innych. Nastoletni Morderca mordował swoich członków rodziny tylko z powodu zamiłowania do satanizmu oraz szeroko pojętego okultyzmu. To było na tyle ze wstępu, czas przejść do artykułu!

f7vEPH9.png
VDgjwdI.png

Matias Scott mieszkał w San Fierro blisko szpitala, jego dom mieścił 5 osób wraz z nim. Miał on dwójkę rodzeństwa, 5-letniego brata Thomasa oraz 13-letnią siostrę Lily. Matka chłopca miała na imię Katrina, natomiast jego ojciec nazywał się Williams. Tata Matiasa był z zawodu elektrykiem, natomiast Katrina robiła jako inspektor sanitarny. Rodzina ta była dość majętna, chłopakowi nic nie brakowało, a bynajmniej tak się wydawało do momentu, w którym uśmiercił 7 członków rodziny. Matias był nieobliczalnym dzieciakiem, w wieku 13 lat jak już mówiłem, zaczął interesować się satanizmem i szeroko pojętym okultyzmem. Na początku nic mu nie wychodziło, jednakże z czasem postanowił robić coraz to bardziej szalone rzeczy zapisane w księgach, które kupował przez darknet. Z dnia na dzień z jego psychiką było gorzej, stawał się coraz agresywniejszy. Po spędzeniu całego dnia w książkach znalazł fragment o tym, że aby chcieć służyć szatanowi jako prawa ręka, w świecie ludzkim trzeba zabić całą swoją rodzinę z drzewa genealogicznego. Po tym fragmencie Matias obmyślał plan jak to zrobić. Zaczął od samej góry, czyli od jego dziadków. Rodzice Katriny nie żyli, natomiast Williama już tak. Samuel, czyli ojciec taty Matiasa miał 87 lat, natomiast matka 83 lata. Ich dom również znajdował się w San Fierro dzielnice obok. Nastoletni Morderca 10 stycznia postanowił zawitać do dziadków, robiąc z siebie idealnego wnuka, zrobił im po herbacie, dodając silną substancję trującą, która działała dopiero po 2 dniach od zażycia.

0a1DrbC.gif

Kiedy jego dziadkowie poszli spać, w tym czasie dzieciak ukradł im pieniądze i ruszył w stronę domu. Już następnego dnia zaplanował zabójstwo swoich rodziców oraz rodzeństwa. Matias był już totalnie pozbawiony człowieczeństwa. Po śmierci jego dziadków, 12 stycznia nikt nie wiedział o ich zgonie aż do momentu przesłuchania dzieciaka na policji. 13 stycznia wpadł na pomysł, aby razem z rodziną obejrzeć film. 14 stycznia zaczęli seans filmowy. Matias zaprowadził swojego młodszego brata na górę do swojego pokoju pod pretekstem pokazania mu nowej zabawki, którą zakupił dla niego. Założył mu opaskę na oczy i gdy już byli na górze zakleił mu taśmą usta tak mocno, że nikt nie mógł usłyszeć jego krzyków. Następnie naostrzonym nożem kuchennym dźgał brata, aż ten nie wykrwawił się na śmierć, 10 kłuć na ciele 5-letniego Thomasa. Zapakował go w worek i wrzucił pod łóżko, następnie zamknął swój pokój na kluczyk i poszedł się obmyć z krwi. Rodzice wraz z Lily zasiedli wygodnie na kanapie i włączyli film, zapytali Matiasa gdzie się podział ich 5-letni syn. Ten im odpowiedział, że bawi się nową zabawką w jego pokoju i przyjdzie za 10 minut. Kiedy mijała minuta za minutą, Nastoletni Morderca poszedł po swojego brata. Oczywiście wszystko było blefem, tak naprawdę przyszedł po broń która leżała u niego w półce. Zakup broni dokonał nielegalnie w darknecie. Następnie wziął worek z martwym ciałem i rzucił nim w telewizor. Śmiejąc się im w twarz, strzelał z broni, by ich zabić, kiedy już to zrobił, włączył kuchenkę gazową, wychodząc z domu, rzucił odpaloną zapalniczkę, po czym dom natychmiastowo wybuchł. Sąsiedzi słysząc to od razu zadzwonili po policję. Nastoletni morderca był zbyt blisko wybuchu i go odrzuciło, a ten stracił przytomność. Po dotarciu służb policja skuła dzieciaka, a strażacy zaczęli gasić pozostałości nieruchomości Państwa Scottów, lecz skupmy się teraz na chłopcu, którego policja zabrała na przesłuchanie.

U8LYLmj.gif

Urywek materiału z przesłuchania Matiasa Scotta.
XGwBbve.png

Gzqqb1L.png

DG: David Grantorino | MS: Matias Scott

DG: Witam Sergeant II David Grantorino, to ty jesteś Matias Scott, prawda?
MS: Tak, a czemu pytasz?

DG: Zanim jeszcze zacznę, to chce Ci powiedzieć o tym, że masz prawo skorzystać z adwokata, potrzebujesz go?
MS: Nie, nie zależy mi na niczym w tym momencie prócz śmierci.

DG: Rozumiem Matiasie, jednak pamiętaj, że nikt Ci tu nie pozwoli umrzeć. Na początku może powiedz, dlaczego to zrobiłeś?
MS: Wszystko zrobiłem dla własnego dobra. Nigdy nie chciałem się urodzić na tym świecie, dodatkowo mam cel być prawą ręką szatana i wy mi go zniszczyliście.

DG: I tylko dlatego zabiłeś te 7 niewinnych osób, mimo że nie wiesz, o ile prawdziwe, są informację zawarte w księgach?
MS: Nie obchodzi mnie zbytnio te 7 osób, nawet jeśli to była moja rodzina. Co do ksiąg wierzę w nie, spędziłem, 2 lata analizując, wszystko i teraz wszystko poszło się sypać. Teraz mnie zabijcie!

DG: Słuchaj chłopcze, nikt Cię zabijać nie będzie. Chciałbym Cię jeszcze zapytać o parę rzeczy, które są powiązane z tą sytuacją. Skąd miałeś te księgi i pistolet w dłoniach?
MS: Książki były kupione kiedyś przez darknet, to samo było z pistoletem, lecz go nabyłem jakiś czas później, aby zacząć kolejny etap mojego planu.

DG: No dobrze, powoli nasz czas się kończy. Czy chciałbyś mi przekazać jeszcze coś konkretnego? 
MS: Nie.

VDgjwdI.png

Matias po rozprawie w sądzie przyznając się do każdych zarzutów w jego stronę, został pozbawiony i skazany na 35 lat więzienia, bez braku możliwości opuszczenia go na warunek. Rok później chłopiec popełnił samobójstwo w celi, mając naostrzoną rurkę od łóżka więziennego wbitą w szyję. Jak podaje policja, Matias nie trafił w punkt witalny na swojej szyi i wykrwawiał się przez dobre 2 godziny. Potem służby stwierdziły zgon i tak zakończyła się „brutalna przygoda” Nastoletniego Mordercy.

XGwBbve.png
Dziękuje za przeczytanie moich wypocin, dodatkowo na dole możecie zostawić po sobie jakąś ocenę i wskazać błędy popełnione przez moją osobę. Widzimy się w przyszłych materiałach stworzonych przeze mnie. Do widzenia!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Project News: Trainee @xanny.at
Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Korekta: Empl.Manager @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.