Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na _Roki_

Prokop

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 5429
Login: Prokop
Nick oskarżonego: @_Roki_
Powód skargi: Zajechanie drogi sweeperem oraz nie zapłacenie za wyrządzone szkody w pojeździe 
Data zdarzenia: 29.09.2022 18:30
Dowody: https://imgur.com/a/GyuVRiA
Opis sytuacji: Jechałem sobie i nagle gracz skrecil w lewo jak jechalem lewym pasem a potem gdy ja zjechalem na prawy skrecil na prawo i wywalilo mnie w bramki gdzie padł mi silnik i rozwaliło mi sie całe auto. No i gracz nie zapłacił pisałem potem do niego było 0 odpowiedzi poczym szybko wyszedł z serwera. Dodam jeszcze że za naprawę wyszło 395,63$ co widać na ss.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: Gracz wyszedł z gry lecz poinformowałem go na forum 

Spoiler

image.thumb.png.ce641ee8fba0b39d965793e23dce7a52.png

Witam, 

Po przeanalizowaniu sytuacji oceniam ją w następujący sposób. Oboje jechaliście środkiem drogi (Oskarżający zbliżał się w zawrotnym tempie do sweepera mając linie oddzielające pasy między kołami). Wcześniej oskarżający znajdował się na lewym pasie i przez cały okres trwania filmiku widać manewr zmiany pasa, podczas którego zawadzono w sweepera. Oskarżony nie zachowywał się poprawnie jadąc środkiem, jednak skręt w prawo można odczytać jako reakcja obronna przed zderzeniem z pojazdem na lewym pasie. Tym razem obu uczestników ruchu pouczam o zachowaniu większej ostrożności (Do czego jesteśmy obowiązani przez następujący punkt krd: §1.8 Kierowca wykonujący manewry na drodze takie jak: omijanie, wymijanie, wyprzedzanie, zawracanie, cofanie ma obowiązek zachować szczególną ostrożność podczas wykonywania manewru.) Nie można powiedzieć o jednogłośnej winie któregokolwiek z uczestników zdarzenia, w związku z tym skargę odrzucam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.