Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Apulix.

LuiseeK05.

Rekomendowane odpowiedzi

UID: <20693
Login: Shadox998
Nick oskarżonego: Apulix
Powód skargi: Udostępnienie danych prywatnych, udostępnienie profilów TikTok graczy serwera, Śpiewanie treści religijnych na VC, nadużywanie mikrofonu.
Data zdarzenia: 03.09-23.09
Dowody: 
Śpiewanie na VC, treści religijne:https://imgur.com/7skRrV0
Tutaj widzimy jak Apulix na forum serwera udostępnię prywatne profile TikTok osób postronnych oraz udostępnia TikTok"a gracza serwera, co zalicza się do udostępnienia danych prywatnych, przypomnę że  sama ma problemy jeśli ktoś poda jej Instagrama oraz TikToka na serwerze! Link do dowodu:
https://imgur.com/a/T8gAXGZ

W skardze na graczy również na forum serwera udostępnia dane prywatne typu: miejsce zamieszkania, jest to nie na miejscu jeśli sama ma problem o to że ktoś podaje jej IG czy też Tiktoka. 

Dodatkowy dowód na to że gracz działa jako osoba publiczna i jest rozpoznawywalna: https://imgur.com/a/6XInjVp

Opis sytuacji: Witam, w całej skardzę uwzględniam, udostępnianie miejsca zamieszkania, udostępniania prywatnych wiadomości z aplikacji "messenger" przez @Apulix na forum serwera, udostępniania kont prywatnych TikTok przez @Apulix na forum serwera. Dodatkowo gracz @Apulix  podczas rozgrywki na serwerze "ProjectRPG" podczas rozgrywki na giełdzie w Las Venturas, owy gracz śpiewa treści religijne tym samym urażając osoby nie wierzące w boga. Gracz nadużywa czatu głosowego do śpiewania, sam gracz podczas wypowiedzi uważa się za osobę "PRYWATNA", przypomnijmy że Apulix jest osobą publiczna, działa na tiktoku gdzie posiada różne współprace reklamując produkty dla firm. Tutaj podamy krótką definicje osoby "Publicznej" Definicja: Osoba publiczna – osoba, która wykonuje funkcje publiczne lub przez inną swoją działalność zawodową, gospodarczą, społeczną, polityczną, kulturalną itp. wpływa znacząco na funkcjonowanie społeczeństwa, przeciwieństwo osoby prywatnej.  Apulix sama reklamuje swoją markę pod którą działa "Apulix" reklamuje swojego IG,TikToka gdzie reklamuje produkty kosmetyczne tym samym robi z siebie osobę Publiczna.   Zaznaczmy że my jako gracze pomagaliśmy jej wypromować swoją markę "Apulix" pod która działa, osoby ukarane przez Apulixa zostały pokrzywdzone z racji iż pomagały samej Apulix przeżyć z tego marnego Instagrama i TikToka gdzie sama twierdzi że z tego zarabia.  Sama Apulix na swoich portalach społecznościowych utożsamia się z swoim nickiem i serwerem MTA:SA na portal społecznościowych, dodatkowo wpisując fraze "Apulix" na google wyskakują nam jej social-media co świadczy iż jej konta są publiczne i możemy o nich publicznie rozmawiać, debatować czy też pisać o nich na serwerze w dobrych i złych znaczeniach. Dodatkowo sam gracz na discordzie posiada podpięte swoje social-media przez które każdy gracz może je zdobyć, wiec osoba nie powinna robić problemów o fakt że ktoś pisze o jej profilach jeśli są publiczne i można je znaleźć w prosty sposób. Dodatkowo sam gracz łączy swoje Profile Discord-FB-IG-TT-SP. Tym samym każdy gracz odwiedzający jej profil discord, forum, tiktok, instagram jest w stanie posiadać jej danie osobę.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: image.png.2cd991ace177648cba23a9263cac8f87.png

Cześć. Miałam nadzieję że po rozstrzygnięciu mojej skargi dotyczącej Wicio, Lepross, Magz a także 0_o ten cyrk się skończy. Jak widać po zbanowaniu użytkówników Wicio. Lepross oraz Magz na okres 30 dni a także zbanowaniu użytkównika 0_o permamentnie ich wierni koledzy postanowili wylać żale nie tylko na czacie globalnym ale również na forum.

Skarga zaczyna się od wspomnienia iż udostępniłam rzekomo miejsce zamieszkania jednego z graczy. Chodzi zapewne o screen rozmowy z graczem Lepross przez komunikator Messenger. Na screenie widnieje wiadomośc otrzymana od gracza o wulgarnej treści a powyżej informacja którą wyświetla Facebook: ,,mieszka w *******" informuję iż tego samego dnia zostałam ukarana punktami na forum przez Volenira. W związku z tym sprawa jest zakończona i nie ma tu nic do rzeczy.

Kolejny poruszony temat to ,,Śpiewanie treści religijnych". Jestem bardzo zażenowana że pojawiło się to w tej skardze. Nasz kolega Milky sprzedawał samochód na giełdzie, a więc dla śmiechu i żartów modliliśmy się aby po kilku dniach prób wkońcu udało mu się go sprzedać. Nie otrzymałam tego dnia wiadomosci od żadnego innego gracza w której zaznaczał by on że urażam jego uczucia religijne. Nie nad używam przy tym czatu głosowego ponieważ regulamin nie uznaje śpiewania jako czegoś za co można dać wyciszenie. Co innego gdyby były to piosenki wulgarne.

Mówisz także o tym że jestem osobą publiczną a wiec udostępnianie moich danych nie powinno mi przeszkadzać. Sam podajesz definicje z google gdzie wyraznie pisze że osoba publiczna to taka która wpływa znacząco na funkcjonowanie społeczeństwa. Ja jestem raczkującą influencerką i nie mam realnego wpływu na funkcjonowanie społeczeństwa. Nie jestem działaczką społeczną. Podawanie przez was takich danych jak mój Tiktok czy Instagram to co innego niż podawanie moich danych w postaci imienia i nazwiska tak jak miało to miejsce w przypadku zbanowanego gracza 0_o. Jeśli dane takie jak imię i nazwisko znajdują się na moich mediach społecznościowych to wciąż nie macie prawa rozsyłać ich w grze czy na forum.

Teraz zacytuję najbardziej nie zrozumiały i absurdalny fragment tej wypowiedzi:

,,Zaznaczmy że my jako gracze pomagaliśmy jej wypromować swoją markę "Apulix" pod która działa, osoby ukarane przez Apulixa zostały pokrzywdzone z racji iż pomagały samej Apulix przeżyć z tego marnego Instagrama i TikToka gdzie sama twierdzi że z tego zarabia. " 

Nikt w niczym mi nie pomagał i nie promował żadnej mojej marki bo takowej nie posiadam XD. Jeżeli rozsyłanie Instagrama lub innych sociali do graczy aby mnie obrażali nazywasz pomocą to nie wiem czy jesteś osobą rozumną. Stwierdzeniem iż osoby zbanowane ,, pomagały XDD" mi co kolwiek promować kopiesz pod nimi dołek przyznając że rozpowszechnialy dane takie jak np Instagram czy Tiktok. Nie pomagasz im kolego. ,,Pomagały przeżyć z tego marnego Instagrama" Wszystko co mam osiągnęłam sama a nasyłając graczy na mnie nikt niczym mi nie pomógł.

4 minuty temu, Apulix napisał:

Cześć. Miałam nadzieję że po rozstrzygnięciu mojej skargi dotyczącej Wicio, Lepross, Magz a także 0_o ten cyrk się skończy. Jak widać po zbanowaniu użytkówników Wicio. Lepross oraz Magz na okres 30 dni a także zbanowaniu użytkównika 0_o permamentnie ich wierni koledzy postanowili wylać żale nie tylko na czacie globalnym ale również na forum.

Skarga zaczyna się od wspomnienia iż udostępniłam rzekomo miejsce zamieszkania jednego z graczy. Chodzi zapewne o screen rozmowy z graczem Lepross przez komunikator Messenger. Na screenie widnieje wiadomośc otrzymana od gracza o wulgarnej treści a powyżej informacja którą wyświetla Facebook: ,,mieszka w *******" informuję iż tego samego dnia zostałam ukarana punktami na forum przez Volenira. W związku z tym sprawa jest zakończona i nie ma tu nic do rzeczy.

Kolejny poruszony temat to ,,Śpiewanie treści religijnych". Jestem bardzo zażenowana że pojawiło się to w tej skardze. Nasz kolega Milky sprzedawał samochód na giełdzie, a więc dla śmiechu i żartów modliliśmy się aby po kilku dniach prób wkońcu udało mu się go sprzedać. Nie otrzymałam tego dnia wiadomosci od żadnego innego gracza w której zaznaczał by on że urażam jego uczucia religijne. Nie nad używam przy tym czatu głosowego ponieważ regulamin nie uznaje śpiewania jako czegoś za co można dać wyciszenie. Co innego gdyby były to piosenki wulgarne.

Mówisz także o tym że jestem osobą publiczną a wiec udostępnianie moich danych nie powinno mi przeszkadzać. Sam podajesz definicje z google gdzie wyraznie pisze że osoba publiczna to taka która wpływa znacząco na funkcjonowanie społeczeństwa. Ja jestem raczkującą influencerką i nie mam realnego wpływu na funkcjonowanie społeczeństwa. Nie jestem działaczką społeczną. Podawanie przez was takich danych jak mój Tiktok czy Instagram to co innego niż podawanie moich danych w postaci imienia i nazwiska tak jak miało to miejsce w przypadku zbanowanego gracza 0_o. Jeśli dane takie jak imię i nazwisko znajdują się na moich mediach społecznościowych to wciąż nie macie prawa rozsyłać ich w grze czy na forum.

Teraz zacytuję najbardziej nie zrozumiały i absurdalny fragment tej wypowiedzi:

,,Zaznaczmy że my jako gracze pomagaliśmy jej wypromować swoją markę "Apulix" pod która działa, osoby ukarane przez Apulixa zostały pokrzywdzone z racji iż pomagały samej Apulix przeżyć z tego marnego Instagrama i TikToka gdzie sama twierdzi że z tego zarabia. " 

Nikt w niczym mi nie pomagał i nie promował żadnej mojej matki bo takowej nie posiadam XD. Jeżeli rozsyłanie Instagrama lub innych sociali do graczy aby mnie obrażali nazywasz pomocą to nie wiem czy jesteś osobą rozumną. Stwierdzeniem iż osoby zbanowane ,, pomagały XDD" mi co kolwiek promować kopiesz pod nimi dołek przyznając że rozpowszechnialy dane takie jak np Instagram czy Tiktok. Nie pomagasz im kolego. ,,Pomagały przeżyć z tego marnego Instagrama" Wszystko co mam osiągnęłam sama a nasyłając graczy na mnie nikt niczym mi nie pomógł.

1.Nie jesteśmy przyjaciółmi więc nie nazywaj mnie kolegą bo trochę wstyd.

2.Poruszanie tematów religijnych nie jest na miejscu, nie każdy musi wierzyć w boga a samo śpiewanie i mówienie treści religijnych dla "beki" jest pokazem tego na jakim poziomie jesteś, poniżej mułu w morzu! Jak można dla beki śpiewać i mówić rzeczy religijne kobieto gdzie ty masz jaki kolwiek szacunek?

3.Przepraszam bardzo, nikt w skardze nie wspomniał o twojej "matce" bardzo mi przykro jeśli cie zostawiła czy coś innego.

4.Na swoim Instagramie posiadasz 13.700 obserwatorów i w tym stopniu jesteś już osobą rozpoznawalna dodatkowo już z taka liczba masz wpływ na społeczeństwo, skąd wiesz że twoi obserwatorzy nie ukaraja fizycznie gracza który nazwał cie "Pokemonem". Dodatkowo pamiętajmy że nagrywasz na tiktoka gdzie tutaj może widzieć to cały świat robiąc tam zasięgi i tam możesz mieć duży wpływ na społeczeństwo.

5.Na Swoich portalach takich jak IG,Tiktok podajesz swój nick z gry, posiadasz podłączonego spotify oraz FB pod discorda wiec tutaj również każdy może mieć twoje dane osobowe.

6.Instagram oraz TikTok jest miejscem publicznym i możemy wypowiadać się na temat twoich tiktoków, reklam czy też komentarzy.

7.Jako osoba która działa w Internecie powinnaś zdawać sobie sprawę z tego że hejt to chleb powszedni i jest tego sporo, ty nie radząc sobie z hejtem piszesz skargi płacząc jaka nie jesteś poszkodowana bo ktoś nazwie cie "pokemon".

8.Wpisujać frazę "Apulix" w przeglądarce "google" wyskakuja wszystkie twoje sociale, napiszesz skarge na cała sieć google za to że można cie znaleźć w internecie?

1 minutę temu, MaTher* napisał:

1.Nie jesteśmy przyjaciółmi więc nie nazywaj mnie kolegą bo trochę wstyd.

2.Poruszanie tematów religijnych nie jest na miejscu, nie każdy musi wierzyć w boga a samo śpiewanie i mówienie treści religijnych dla "beki" jest pokazem tego na jakim poziomie jesteś, poniżej mułu w morzu! Jak można dla beki śpiewać i mówić rzeczy religijne kobieto gdzie ty masz jaki kolwiek szacunek?

3.Przepraszam bardzo, nikt w skardze nie wspomniał o twojej "matce" bardzo mi przykro jeśli cie zostawiła czy coś innego.

4.Na swoim Instagramie posiadasz 13.700 obserwatorów i w tym stopniu jesteś już osobą rozpoznawalna dodatkowo już z taka liczba masz wpływ na społeczeństwo, skąd wiesz że twoi obserwatorzy nie ukaraja fizycznie gracza który nazwał cie "Pokemonem". Dodatkowo pamiętajmy że nagrywasz na tiktoka gdzie tutaj może widzieć to cały świat robiąc tam zasięgi i tam możesz mieć duży wpływ na społeczeństwo.

5.Na Swoich portalach takich jak IG,Tiktok podajesz swój nick z gry, posiadasz podłączonego spotify oraz FB pod discorda wiec tutaj również każdy może mieć twoje dane osobowe.

6.Instagram oraz TikTok jest miejscem publicznym i możemy wypowiadać się na temat twoich tiktoków, reklam czy też komentarzy.

7.Jako osoba która działa w Internecie powinnaś zdawać sobie sprawę z tego że hejt to chleb powszedni i jest tego sporo, ty nie radząc sobie z hejtem piszesz skargi płacząc jaka nie jesteś poszkodowana bo ktoś nazwie cie "pokemon".

8.Wpisujać frazę "Apulix" w przeglądarce "google" wyskakuja wszystkie twoje sociale, napiszesz skarge na cała sieć google za to że można cie znaleźć w internecie?

Czy do ciebie dociera że możesz podawać moje dane takie jak TikTok czy instagram ale nie wolno podawać ci chociażby mojego imienia i nazwiska ani podawając te dane prowokować innych do nękania mnie? Za to między innymi zostali ukarani zbanowani gracze. Bez znaczenia czy były by one podpięte pod spotify, twitter czy nawet kurcze tumblr.

1 minutę temu, Apulix napisał:

Czy do ciebie dociera że możesz podawać moje dane takie jak TikTok czy instagram ale nie wolno podawać ci chociażby mojego imienia i nazwiska ani podawając te dane prowokować innych do nękania mnie? Za to między innymi zostali ukarani zbanowani gracze. Bez znaczenia czy były by one podpięte pod spotify, twitter czy nawet kurcze tumblr.

Widze ze z czytaniem krucho, masz problemy o to ze ktos nazwie cie pokemon lub poda twojego ig czy tez tt a ty masz pretensje ze ktos to podaje a tam sa twoje dane 

Witam, 

Po zapoznaniu się z dowodami i całą wcześniejszą skargą dochodzę do następujących wniosków (Pozwolę sobie cytować kolejne części powodu skargi i odnoszenie się do nich)

Cytat

Udostępnienie danych prywatnych

Nie doszło do udostępnienia żadnych danych. Jeśli chodzi o miejsce zamieszkania, to po samym "Chorzowie" nie jesteśmy w stanie powiązać tej informacji z konkretnym profilem, gdyż takich osób są dziesiątki (Jak nie setki) tysięcy. Nie można tym samym tego podpiąć pod następujący podpunkt regulaminu:
3.5. Zabrania się udostępniania na czatach serwera danych osobowych oraz informacji mogących prowadzić do ich poznania.

Cytat

udostępnienie profilów TikTok graczy serwera

Jeśli chodzi o konta profili ze screena z bodajże tiktoka, to nie ma tam żadnych danych oprócz nazw kont. Nie ma możliwości powiązania tego z dowolną osobą czy graczem, w związku z tym nie można tego nazwać w żaden sposób udostępnianiem danych.

Cytat

Śpiewanie treści religijnych na VC, nadużywanie mikrofonu.

Jeśli chodzi o to nagranie to nie doszło do nadużycia mikrofonu, gdyż głos z niego nie był w żaden sposób zmodyfikowany, ani nie było to nagranie, lecz zwykły głos użytkowniczki. Jeśli chodzi o śpiewanie to również nie jest zabronione. Jeśli chodzi o twoje słowa "owy gracz śpiewa treści religijne tym samym urażając osoby nie wierzące w boga." Samo wspominanie o Bogu nie jest karalne, a tym bardziej nie godzi w osoby nie wierzące w Boga. Żyjemy w czasach tolerancji i to że ktoś wierzy w jakiegoś Boga nie jest w żaden sposób obraźliwe dla niewierzącego. Jeśli chodzi o samo śpiewanie można to podciągnąć pod następujący punkt regulaminu:
1.2. Zabronione jest prowadzenie rozmów na tematy religijne, rasistowskie, ksenofobiczne oraz tematy uważane powszechnie za niestosowne.

W związku z powyższym i bacząc na niską szkodliwość popełnionego czynu gracz @Apulix zostaje upomniana.

Skargę uznaje się za odrzuconą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.