Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Koniec wakacji z ośrodkiem wypoczynkowym - El Quebrados.

Livia

Rekomendowane odpowiedzi

dC2S05T.png

naTqDnE.png

Witajcie, z tej strony Junior Reporter @Livia Redakcji Prasowej Project News.
Dziś przedstawię Wam koniec wakacji z ośrodkiem wypoczynkowym w El Quebrados.

VDgjwdI.png

Zacznijmy od samej historii tego miejsca, El Quebrados zamieszkiwało dużo mieszkańców, a zazwyczaj ich domy były bardzo małe oraz w opłakanych warunkach. W 1920 roku wybuchła tu strzelanina w jednym ze sklepów z używanymi meblami. Dwa gangi niemiejących dobrych relacji rozpętały z miasteczka piekło, w strzelaninie ucierpiało 9 mieszkańców, a zginęło 5, w tym dwóch pracowników sklepu, pracownik stacji, kierowniczka bukmacherki oraz jeden ze starszych mieszkańców. Po strzelaninie miasteczko zostało opuszczone przez większość mieszkańców, a słuch o jego istnieniu zanikł. 

5V20MaL.png

Po dwudziestu latach miasteczko powoli ożywało, mieszańców przybywało oraz więcej małych biznesów. Była to również tragedia dla całego El Quebrados, gdyż umarł ich szeryf, który sprawiał, że miejsce było wyjątkowe oraz panował porządek. Po kilku latach miasteczko znów upadło oraz zostało zapomniane.

5V20MaL.png

W 2000 roku swój biznes postanowił otworzyć kierownik banku w Los Santos, miał zamysł zrobienia z miasteczka ośrodek wypoczynkowy. Nastały duże prace oraz remonty, zatrudniał pracowników w sklepach, szpitalu oraz nową szeryf Barbarę. Biznes wypalił i zaczęli go odwiedzać podróżni. Powstał salon z pojazdami terenowymi takimi jak: 

BF Injection, Contander, Huntley, Landstalker, Mesa, Mesa Rubicon, Patriot, Rancher, Sandking, Yosemite

yRtGkTD.gif

5V20MaL.png

Wybrałam się w to miejsce, by zdać parę pytań mieszkańcowi.

Gzqqb1L.png

P - Podróżny zatrzymujący się w ośrodku | RE- Redaktorka Project News @Livia

RE - Witam z tej strony Junior Reporter @Livia z Redakcji Prasowej Project News. Mogę Ci zadać parę pytań?
P - Dzień dobry, pewnie pytaj.

RE - Skąd wiesz o ośrodku wypoczynkowym w El Quebrados?
P - Mój pradziadek umarł w strzelaninie, która miała tu miejsce. Często mijałem to miejsce, zawsze wydawało mi się takie ponure i opustoszałe.

RE - Co się zachęciło do skorzystania z jego usług?
P - Byłem bardzo chętny pomóc w rozwoju tego biznesu i dokładać cegiełkę swoją obecnością. Ciekawiło mnie również, jakie posiadają atrakcje i jak będę się tu czuć.

RE - Jesteś tu pierwszy raz?
P - Nie, odwiedzam to miejsce co roku od pięciu lat w wakacje lub zajeżdżam na noc po długiej podróży.

RE - Wspomniałeś o ciekawości atrakcji, jakie posiadają?
P - W weekend zawsze wychodzimy na wieczorne ognisko z różnymi zabawami, tańcami. Miejsce dysponuje dużą ciszą, mimo że obok  jest autostrada, klimat jest naprawdę fajny, restauracja zawsze gotuję coś dobrego oraz taniego dla przyjezdnych. Miasteczko posiada także salon fryzjerski, szpital oraz posterunek policji.

RE - Polecasz to miejsce znajomym?
P - Pewnie, dosyć często przyjeżdżał ze mną przyjaciel, czasem rodzina.

RE - Dziękuję za wywiad. Do widzenia.
P - Również dzięki. Do zobaczenia.

MIO9BVT.png

k1AwIr0.png

Założyciel ośrodka wypoczynkowego, w tle szpital.

1SYJFqM.png

Domki wypoczynkowe.

emUHbxx.png

8eybfgF.png

Autor: @Livia
Grafiki: @Aiishan
Korekta: @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.