Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Master oskarżony przez oski77

oski77

Rekomendowane odpowiedzi

Nick pracownika: Master
Data zdarzenia: 19.08.2022 od 13 do 16:30 (przez ten czas mnie nie było a gdy wszedłem pojazdu już nie było)
Opis zdarzenia:
Mój pojazd stał zaparkowany na granicy strefy dm, część w strefie część poza i został odholowany na pp co jest niezgodne z regulaminem.
§3. Pracownikowi zabrania się wkraczania na teren strefy DM oraz holowania pojazdów, które znajdują się na jej obszarze. 
Dowody: https://imgur.com/a/5wHTVXr

Witam serdecznie, specjalista Master z tej strony. Na początku chciałbym powiedzieć, że jest mi niezmiernie smutno z zaistniałej sytuacji. Wyżej @Diabeulprzedstawił zebrane materiały w tej sprawie. Na przedstawionych fotografiach widać doskonale, że pojazd nie znajdował się na strefie DM -  przez co została mu przypisana łatka pojazdu porzuconego. Z mojej strony to wszystko co mogę powiedzieć na ten temat! Jeżeli zarząd uzna moja winę to rzecz jasna pokryje koszty wydobycia pojazdu z PP oraz koszty dojazdu na sam PP.  Po zakończeniu postępowania zapraszam na kielicha! Będzie sympatycznie.

Z poważaniem 

Specjalista Master 

Screeny które przedstawiliście niewiele wnoszą ponieważ nie ma na nich kluczowej rzeczy, zaznaczonej granicy strefy DM.
 Z racji że nie zrobiłem screena jak wtedy stało bufallo ustawiłem je tak jak na waszym zdjęciu tym pierwszym, ponieważ posiada ono punkty odniesienia które zaznaczyłem.

Twój screen z zaznaczeniem: https://imgur.com/a/b8gREFf
Mój screen z zaznaczeniem: https://imgur.com/a/dU3KR8u
I teraz najważniejsza kwestia czyli granica strefy widziana z góry, zatrzymałem postać od razu gdy zobaczyłem napis że wkroczyłem do strefy

Screen z góry który pokazuje gdzie zaczyna się strefa: https://imgur.com/a/3UDUz2s

Ewidentnie część pojazdu jest w strefie, lecz to nie wszystko, stoję mniej więcej na środku maski pojazdu, na pierwszym screenie stoisz przy prawej przedniej lampie pojazdu, wiec wtedy musisz być w strefie, pokaż swoje screeny z tego momentu czyli 19.08.2022 14:26 lub log z tego momentu gdy stoisz przy prawej przedniej lampie,a najlepiej z całej 27 minuty po godzinie 14 wtedy na czacie wyskoczyło ci że wkroczyłeś do strefy, a stałeś przy pojeździe co jest dowodem na to że pojazd znajdował się w strefie.

Auta nie ruszam, możecie przyjść i sprawdzić gdzie faktycznie zaczyna się strefa.

To może zacznijmy od początku. W regulaminie nie jest ustosunkowane kiedy pojazd tak naprawdę znajduje się w strefie, także nawiązując do podpunktu "§3. Pracownikowi zabrania się wkraczania na teren strefy DM oraz holowania pojazdów, które znajdują się na jej obszarze. " - możemy interpretować go na wiele sposobów. 

Pierwszy sposób:  Pojazd w 100% w strefie DM
Drugi sposób: Pojazd w 50% w strefie DM
Trzeci sposób: Pojazd w 75% na strefie DM

Patrząc na ocenę sytuacji i warunki w jakich stał twój pojazd to nie możemy go zaliczyć do żadnego z powyższych podpunktów, ponieważ Twój pojazd przebywał w strefie tylko od przedniego lewego koła pojazdu do środka maski - to nawet nie jest 10% samochodu.  Nie może występować taka sytuacja, że każdy wokół strefy będzie parkował pojazd tylko zderzakiem - aby tylko SARA nie mogła go odholować. 

Dodam, że ciągle odholowujemy pojazdy - podobnie zaparkowane jak twój, czyli poza strefą DM lecz po stronie autostrady przy Grove Street (rozwalony murek) i jest to normalna kolej rzeczy. Pojazdy w strefie to pojazdy w strefie a nie przy 😉.

Pozdrawiam Serdecznie i życzę smacznej herbatki na uspokojenie - może z prądem 😉?
Master

Punkt regulaminu nie wyjaśnia precyzyjnie co znaczy pojazd w strefie DM, więc proszę o wypowiedź lidera frakcji @Braian11 jak powinno się go interpretować, oraz ewentualną korektę żeby na przyszłość było jasne gdzie można a gdzie nie. Natomiast druga jego część mówi o tym że pracownikowi nie wolno wkraczać do strefy, wiec ponownie proszę o odniesienie się i wyjaśnienie tego dlaczego na pierwszym screenie stoisz przy prawej lampie bufallo, czyli w strefie.

Co do sytuacji z murkiem to strefa zaczyna się jakoś dwa kroki za jego linią w miejscu gdzie fragmentu murka nie ma, wiec jeżeli pojazd stoi w całości na autostradzie lub na chodniku, lub nawet po środku murka to dalej może nawet nie zahaczać o strefę.

Nie wiem po co przywołujesz sytuacje z drugiej strony strefy a nie porównasz z innymi pojazdami stojącymi w tym miejscu gdzie moje bufallo, też stoją tam częściowo w dm a częściowo poza.

Czasami trzeba zachować gram przyzwoitości i użyć logiki przy korzystaniu z regulaminów i dostosowywać je do zaistniałych sytuacji, dlatego nie są precyzyjnie wyjaśnione -  ważna jest realna ocena sytuacji.
Pojazd ponownie odholowałem - tym razem do przecho i proszę Cię o nie pozostawianie tam pojazdu, bo następnym razem trafi ponownie na parking policyjny. Wydaje mi się, że już wszystko co mogliśmy sobie wyjaśnić to zostało już wyjaśnione. Czekam na werdykt tej batalii.

Specjalista Master               

"Czasami trzeba zachować gram przyzwoitości i użyć logiki przy korzystaniu z regulaminów i dostosowywać je do zaistniałych sytuacji" - Zastosuj się do tej zasady i użyj mózgu! 

Nie róbmy już off topicu tutaj i czekajmy na wypowiedź zarządu. Pozdrawiam cieplutko.

Na dowodach przedstawionych przez pracowników nie widzę komunikatu jakby wchodzili na strefę bezprawia. Dodatkowo mimo trzech różnych perspektyw ciężko stwierdzić czy pojazd znajdował przed czy też na strefie bezprawia. W związku z tym jestem zmuszony odrzucić skargę i uważam że pracownicy nie popełnili błędów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.