Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Strajk lokalnych strażaków

Gofrownica

Rekomendowane odpowiedzi

RO2fx95.png

tQxJChk.png

Witam, jestem Trainee @Gofrownica.ZHL z Redakcji Prasowej Project News. Przychodzę dziś do Was z artykułem, w którym przedstawię Wam strajk lokalnych strażaków, który miałem okazję zaobserwować i udokumentować.
7f7u2TN.png
Ostatnimi dniami podczas przejażdżki, zauważyłem, że cywil przeszkadza lokalnym strażakom w wykonywaniu swoich obowiązków. Pomyślałem, że podejdę sprawdzić, co tam się dzieje. Gdy tylko opuściłem pojazd, usłyszałem mieszkańca Las Venturas wykrzykującego obelgi w stronę strażaków o tym, że zamiast wykonywać swoje obowiązki, oni tylko stoją i "nabijają czas na służbie, nic nie robiąc". Zainteresowany tą sytuacją zacząłem robić zdjęcia całej tej sytuacji, lecz jeden ze strażaków, gdy to zobaczył, podszedł do mnie i zabronił robienia mi zdjęć w obawie o użycie ich przeciwko niemu i jego kolegom co mogłoby skończyć się utratą stanowiska w SAFD. Po chwili rozmowy jednak powiedział mi, że ociągają się z wykonywaniem obowiązków w formie strajku i ostatecznie wyraził zgodę na przeprowadzenie sesji zdjęciowej oraz przeprowadzeniu wywiadu z jednym z nich. Poprosili mnie jednak, abym nie zdradzał ich tożsamości. W międzyczasie na miejsce przyjechał pracownik SARA, który został wezwany przez strażaków w celu odholowania pojazdu mieszkańca, który był zaparkowany niepoprawnie.

46rZvVZ.png

Na zdjęciu widać cywila, który rzuca obelgami w stronę pracowników SAFD i SARA.

Jednak po chwili rozmów lokalny mieszkaniec zrozumiał, w jakiej sytuacji są strażacy oraz postawił się po ich stronie wraz z pracownikiem SARA. Auto zostało prze parkowane na pobocze, a ja w tym czasie przeprowadziłem krótki wywiad z jednym ze strażaków.
hcsuzHu.png

R: Redaktor | S: Strażak
R: Witam serdecznie, jestem Trainee Gofrownica.ZHL z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zadać Ci kilka pytań?
S: Cześć, jestem [...], jasne, chętnie odpowiem.
R: Dlaczego w ogóle jest ten strajk? Co chcecie nim uzyskać? Czy został on ogłoszony na większą skalę?
S: Nie będę owijał w bawełnę, nasze zarobki w porównaniu do wykonywanych obowiązków i podejmowanego ryzyka są po prostu nieadekwatne i domagamy się podwyżek.
R: Rozumiem waszą sytuację, ale co na to lokalni mieszkańcy? Co, jeżeli was gdzieś potrzeba, aby ratować życie, a w tym momencie wy będziecie sprzątać plamę oleju przez tak długi czas?
S: Strajk nie był ogłaszany, nie każdy o nim wie, ale w jakiś sposób chcemy to rozprzestrzenić. Lokalni mieszkańcy jak Pan sam mógł zauważyć, nie są do końca zadowoleni, ale nie mamy innej możliwości. Co do tego, że nas potrzeba. Mamy również inne jednostki, które są gotowe do dyspozycji. Nie każdy w jednostce strajkuje. Dla mieszkańców zawsze znajdzie się pomoc, niezależnie od pogody oraz pory dnia czy nocy.
R: W pełni rozumiem, dziękuje za udzielenie tego wywiadu. Życzę wam, aby strajk przyniósł skutek.
S: Również dziękuję.

7f7u2TN.png

Strażacy chcieliby, aby władzę oraz ich zarząd zrozumiał, że ich obowiązki czasem wiążą się z ogromnym ryzykiem zdrowia lub życia. Są jednak na tyle ważni, że nie mogą przeprowadzić strajków i przestać kompletnie działać, ponieważ mogłoby to przynieść śmierć innym ludziom. Poprosili mnie o napisanie tego artykułu, aby uświadomić mieszkańców i nie tylko, że oni też są tylko ludźmi i równie dobrze mogliby iść pracować w zupełnie innym miejscu, bez ryzyka i za podobną stawkę. Czasem nawet lepszą.

Mimo że nie znam dokładnych zarobków strażaków, to sądzę, że jeżeli podejmują się oni takich strajków, coś rzeczywiście musi być na rzeczy i w pełni ich rozumiem oraz popieram.

Po krótkiej rozmowie końcowej z wszystkimi członkami strajku podziękowałem, za możliwość zrobienia zdjęć oraz przeprowadzenia wywiadu, dogadałem wszystkie szczegóły odnośnie do artykułu i udałem się z powrotem do mojego wozu, aby nie przeszkadzać im w dalszym wykonywaniu swoich obowiązków. Równo ze mną odjechał cywil, a pracownik SARA zaczął pomagać SAFD sprzątać miejsce zdarzenia.

HNAKeI3.png

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News Trainee  @Gofrownica.ZHL

Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan

Korekta: Employee Manager @xHamster 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.