Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Jak łatwo zrobić glebe

Woojko

Rekomendowane odpowiedzi

Ten poradnik pokaże jak w łatwy sposób zrobić glebe.
Pierw upewnij się że masz zrobione ten punkt jeśli grasz na tak zwanym MTA na steamie (Jeśli nie używasz MTA na steamie pomiń początek. Natomiast jeśli masz gta sa na steamie i chcesz by naliczało ci tam godziny przegrane łączanie skorzystaj z całego poradnika)

Jeśli chcesz zacząć korzystać z MTA na steamie zrób ten poradnik(Jak używasz pomiń ten krok😞

Spoiler

Zrób mój poradnik uzupełniający by ominąć crasha:

Spoiler

Teraz przejdźmy do głownego tematu poradnika czyli jak zrobić glebe.

1. Wchodzimy do auta ściągamy ręczny.
2. Ustawiamy gwintowane zawieszenie na terenowy
3. Zaciągamy ręczny po czym ustawiamy zawieszenie na sport+
4. Teraz musimy ustawić limit fps dla osób które muszą się wyuczyć polecam 1 fps dla osób bardziej wyczuwających timing można zwiększać do większej ilości. Link do limiter fps jaki ja używam: 

5. Po ustawieniu alt+tabujemy do gry wybieramy ręczny klikamy kilkanaście razy spacje by zdjąć ręczny po czym gdy pojawi nam się zaciągnij ręczny mniej więcej z 2 razy kliknąć bądź 3 i przestać.
6. Auto powinno się aż przylepić progami do ziemi. W niektórych autach dla lepszego efektu warto zmienić wysokość zawieszenia by zrobił się większy camber/negatyw/pochylenie kół by nie wystawały przez np maskę lub błotnik.
7. Załączam filmik jeśli chcecie zobaczyć jak to wygląda:

Spoiler

13 minut temu, jasiek2010PL napisał:

po 1 nie trzeba steama zeby tak glebic, po 2 wystarczy 1 lepszy fps limiter Xd 

Widać że Polski to chyba nie zdany tam jest napisane że JEŚLI GRASZ NA STEAMIE ZRÓB TE KROKI a nie że jest to wymagane.

6 minut temu, cukrzyca. napisał:

po 1 masz racjie

po 2 jest juz o tym poradnik plis lock

Jeśli chodzi ci o poradnik gdzie ktoś używa jakieś zwalonej podmianki to to jest zupełnie co innego a podmianki ssą

50 minut temu, Zbychuu napisał:

sam mnie sie pytałeś na pv jak robie xd majster w enb masz fps limiter na 3fps na klawisz i wchodzi nie trzeba tak kombinować 

ENB mi nie działa także no

Plus pobierałam je od różnych osób. Jakoś zagranicznych kanałów, KuHasha np albo innego typa co tam nagrał coś i za każdym razem crash

1 godzinę temu, Woojko napisał:

ENB mi nie działa także no

Plus pobierałam je od różnych osób. Jakoś zagranicznych kanałów, KuHasha np albo innego typa co tam nagrał coś i za każdym razem crash

tez mi crashowalo enb ale to dlatego ze mialem juz zapchany dysk wiec postanowilem zrobic formata. Po zrobieniu formata przybylo duzo fps i enb zaczelo normalnie dzialac. Polecam zrobic format jak nie dziala enb innej mozliwosci nie ma 

57 minut temu, Trazx. napisał:

tez mi crashowalo enb ale to dlatego ze mialem juz zapchany dysk wiec postanowilem zrobic formata. Po zrobieniu formata przybylo duzo fps i enb zaczelo normalnie dzialac. Polecam zrobic format jak nie dziala enb innej mozliwosci nie ma 

No nie wiem czy ponad 100gb wolnego miejsca to zapchany dysk xD I to nie wina dysku a samych plików dll z enb bo mi przez te pliki crashuje gra a jak je usuwam/zmieniam nazwę to enb nie działa

2 godziny temu, Woojko napisał:

No nie wiem czy ponad 100gb wolnego miejsca to zapchany dysk xD I to nie wina dysku a samych plików dll z enb bo mi przez te pliki crashuje gra a jak je usuwam/zmieniam nazwę to enb nie działa

stary mowie ci mialem dokladnie to samo mam dysk ssd 500gb z czego mialem zapelnione 400gb wydaje sie ze te 100gb to duzo ale jednak to tak nie dziala. Pamietam ze przed zapelnieniem przez pol roku tego dysku mialem enb i dzialalo sprawnie ale po jakis 3 mies usunalem bo chcialem zobaczyc o ile podskocza fps i bylo znacznie lepiej bez enb. Potem ponownie probowalem wgrac enb ale ciagle crashowalo mi gre. Pisalem nawet do sky i wyslal jakas tam wersje mta do pobrania co niby dziala na nim enb ale to dalej nie pomagalo. Bawilem sie z tym przez tydzien jakos i po duzej ilosci prob postanowilem zrobic format. Format zawsze na wszystko pomaga tak uwazam. No i cyk teraz dziala mi enb dokladnie mija dzis 5dni od zrobienia formata i grania z przyjemnoscia z enb. Pozdrawiam

1 godzinę temu, Trazx. napisał:

stary mowie ci mialem dokladnie to samo mam dysk ssd 500gb z czego mialem zapelnione 400gb wydaje sie ze te 100gb to duzo ale jednak to tak nie dziala. Pamietam ze przed zapelnieniem przez pol roku tego dysku mialem enb i dzialalo sprawnie ale po jakis 3 mies usunalem bo chcialem zobaczyc o ile podskocza fps i bylo znacznie lepiej bez enb. Potem ponownie probowalem wgrac enb ale ciagle crashowalo mi gre. Pisalem nawet do sky i wyslal jakas tam wersje mta do pobrania co niby dziala na nim enb ale to dalej nie pomagalo. Bawilem sie z tym przez tydzien jakos i po duzej ilosci prob postanowilem zrobic format. Format zawsze na wszystko pomaga tak uwazam. No i cyk teraz dziala mi enb dokladnie mija dzis 5dni od zrobienia formata i grania z przyjemnoscia z enb. Pozdrawiam

mordo to napewno nie przez miejsce na dysku, tylko na pewno miałeś jakiś bug po formacie ci sie naprawiło xd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.