Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Rolnictwo w San Andreas

Livia

Rekomendowane odpowiedzi

bth1vVS.png

naTqDnE.png

Witajcie, z tej strony Pressman @Livia Redakcji Prasowej Project News.

Dziś przedstawię Wam rolnictwo w San Andreas.

VDgjwdI.png

Znajdujemy się w Red Country BlueBerry Acres na farmie państwa Malinowskich. Obok fabryki piwa jednego ze zmarłych mieszkańców. Obszar jest duży a codziennie pracującego na polu możemy zobaczyć Pana Macieja. Swoje rolnictwo prowadzą już od trzydziestu lat razem ze swoją małżonkom Anną i synem Pawłem. Z dnia na dzień żyje im się coraz gorzej, a zarobków jest mniej, przedstawię wam co udało im się dorobić przez tyle lat.

8ixSMak.gif

Farma dysponuje ciągnikiem rolniczym, który ma parę małych kół z przodu i dużych z tyłu. Nie nadaje się do jazdy po drogach, jest wolny i ma słabe przyspieszenie. Potrafi świetnie wjeżdżać na wzniesienia, ale bardzo wolno. Jedną z jego zalet jest możliwość podpinania innych pojazdów i przyczep. Pan Maciej uwielbia nim codziennie rano wyjeżdżać na patrol swoich upraw. Kupił go na początku swojej przygody z farmą, razem z żoną wydali na niego dużą sumę pieniędzy, którą zdobyli na ciężkiej pracy na magazynie. Mogą się pochwalić także posiadaniem kombajnu. Bardzo długi i szeroki i trudno nim sterować po uczęszczanych drogach. Pan Maciej odziedziczył go po swoim ojcu Wiesławie, to dzięki niemu zaczęła się jego przygoda z rolnictwem.Gzqqb1L.png

R - Redaktorka Project News | M - Rolnik Maciej

R - Witam, Pressman Livia z Project News.

M - Dzień Dobry, rolnik Maciej.

R - Mogę zadać parę pytań?

M - Pewnie.

R - Dobrze, więc jak się Panu żyje na farmie?

M - Bardzo dobrze, uwielbiam wstawać, gdy już ptaszki ćwierkają za oknem, a farma potrzebuje mojego nadzoru.

R - Ile czasu Pan poświęca na swoją ziemię?

M - Praktycznie cały czas, to nie tylko praca, ale także pasja, kocham to robić.

R - Jak z zarobkami?

M - Zależy od tego, na co jest zapotrzebowanie, od dwóch lat ledwo nam starcza na chleb. Staram się robić tak aby żyło się nam jeszcze lepiej.

R - Od samego początku miał Pan taki plan na przyszłość?

M - Zawsze o tym marzyłem, wcześniej też mieszkałem na farmie, lecz w wieku jedenastu lat zmarł mój ojciec Wiesław, po nim odziedziczyłem kombajn i pasje do rolnictwa.

R - Co się działo po śmierci ojca?

M - Razem z matką przeprowadziliśmy się do jej rodziców, sama nie mogła utrzymać rolnictwa i go pielęgnować.

R - Co było dalej?

M - Po skończeniu technikum rolniczego, poznałem Annę w kawiarni, po długiej przyjaźni weszliśmy w związek. Dowiedziałem się wtedy, że Anna jest w ogromnej żałobie po stracie swoich rodziców w wypadku samochodowym. Mieszkali na farmie, mieliśmy wspólne pasje i lubiliśmy robić to samo. Połączyła nas farma, zamieszkaliśmy więc na jednej z nich jej rodziców.

R - Rozumiem, pana historia ma wiele przygód, posiada Pan swój pojazd prywatny?

M - Jasne, posiadam Waltona, kupiłem go, gdy dowiedziałem się o ciąży małżonki.

R - Dziękuje za poświęcony czas, miłego dnia.

M - Dziękuje, wzajemnie.

Z1qYAdQ.png

Żona Macieja, codziennie pomaga mu na roli, skończyła liceum ogólnokształcące, utrzymuje się tak samo, jak mąż.

INPXCtl.png

Syn Macieja, Paweł jest w czwartej klasie technikum samochodowego, po osiągnięciu pełnoletności podczas wakacji udawał się na prace dorywcze i zarobił tym sam na swoje pierwsze auto, jakim jest Elegant.

0YaGFDf.png

XGwBbve.png

Dziękuję za przeczytanie artykułu do końca!

XGwBbve.png

Autor: @Livia

Grafiki: @Aiishan

Korekta: @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.