Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Namik209

Karaszka

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 39743
Login: parekulek
Nick oskarżonego: Namik209
Powód skargi: oszustwo na tune
Data zdarzenia: 01.04.2022
Dowody: 

Opis sytuacji: Gracz pisał że owy sultan(5737) jest total ft bez body, a jak się okazało to brakuje mu rejestracji oraz posiada szyby 70%, a z informacji z reporta dowiedziałem się, że w total ft szyby musza być 100%.  Chciałbym otrzymać sumę na brakujące części pojazdu.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: 

15 minut temu, parekulek napisał:

z informacji z reporta dowiedziałem się, że w total ft szyby musza być 100%

Kto Ciebie tak poinformował? 

Z definicji według regulaminu:

Cytat

Pełny Wizualny (FV/Full Visual) - pojazd, który posiada zamontowaną każdą z części wizualnych dostępnych dla pojazdu, bez względu na ich cenę czy poziom, wliczając w to każdy możliwy do zamontowania wizualny komponent pojazdu w warsztacie wizualnym. Do tej definicji należy wliczyć wszelkie dodatki wizualne dostępne w warsztacie komponentów. Nie dotyczy Bodykitów, wariantów oraz tablicy rejestracyjnej.
Pełny Mechaniczny (FM/Full Mechanical) - pojazd, który jest ulepszony do najwyższych możliwych dostępnych wartości mechanicznych mających wpływ na zachowanie pojazdu oraz długość jego jazdy na jednym tankowaniu, wliczając w to każdy możliwy do modyfikacji mechaniczny komponent pojazdu dostępny w warsztacie mechanicznym oraz warsztacie komponentów, do tego dodatki mechaniczne (typu radio). Nie dotyczy ustawień ECU, zmiany napędu na AWD lub RWD lub FWD.
Pełny Tuning (FT/Full Tune) - pojazd, który zawiera pełne ulepszenia zarówno mechaniczne jak i wizualne (FM + FV).

Z tych definicji wynika, że pojazd FT nie musi posiadać tablicy rejestracyjnej, dodatkowo poziom przyciemnienia szyb nie ma znaczenia, muszą po prostu być przyciemnione na dowolny procent.

Właśnie czytam regulamin i według mnie, to że jest 70% to jednak jest element zainstalowany. Szyby są, jednak nie na maxa - ale samo w sobie ulepszenie jest. Odwołując się do tego, co napisała wyżej @Zebra

Co do rejestracji - jeśli Cię to boli, mogę oddać gotówkę. O rejestracji sam nie wiedziałem, gdyż jak już zauważyłeś i dokładnie patrzysz na wszystkie tune, pojazd posiada zderzaki i nie widać na nich rejestracji - kwestia nie zauważenia czegoś, czego nie ma. 

Dodam jeszcze, że jak kiedyś zaczynałem grę i pytałem o to administracje, to zostałem poinformowany, że nie ważne czy jest 60, 70, 80 czy 100% - część jest zamontowana, ponieważ nie jest to podstawowe 0% przyciemnienia. 

Jeżeli FT ma być 100%, na co regulamin nie wskazuję, zostałem oszukany przez członka administracji na początku swojej gry na serwerze. 

Teraz, Zebra napisał:

Przypominam, że definicje zostały sformułowane na nowo w dniu 19.02.2022

Racja, zapomniałem o tym.
Mimo wszystko, z regulaminu jasno wynika, że nie popełniłem oszustwa, ponieważ przyciemnione szyby są zamontowane. 

32 minuty temu, Zebra napisał:

Kto Ciebie tak poinformował? 

Z definicji według regulaminu:

Z tych definicji wynika, że pojazd FT nie musi posiadać tablicy rejestracyjnej, dodatkowo poziom przyciemnienia szyb nie ma znaczenia, muszą po prostu być przyciemnione na dowolny procent.

Supporter Kodzo powiedział że total ft to każda część w pojeździe ulepszona na najwyższa możliwą

Specjalnie, przed wszystkimi ogłoszeniami, które wyglądały tak: 

Cytat

[S] Sultan FT | ID 5K | Torowy | N5 | Set Malinowy

czytałem ten regulamin, aby być pewnym, że piszę prawdę i nie oszukuję graczy. Osoby, które mnie znają wiedzą, że gardzę kłamstwem i różnego rodzaju oszustwami. Pisałem FT w ogłoszeniu, ponieważ w regulaminie jest jasno napisane: "Nie dotyczy Bodykitów, wariantów oraz tablicy rejestracyjnej."
Jedyne o czym nie wiedziałem, to o tym, że pojazd nie ma tablicy rejestracyjnej, ponieważ nie było jej widać - pojazd miał zderzaki, dzięki którym nie widać tablicy. Korzystając również z tego punktu w regulaminie, nie mam obowiązku informowania również o jej braku, gdyż nie zalicza się ona do stwierdzenia "FT". Zatem, za jej brak, również nie muszę oddawać Ci pieniędzy. 

Podsumowując, ja nie oszukałem, napisałem o pojeździe 100% prawdy, a jedyną osobą, która tu nawaliła jest Supporter Kodzo, który swoją nieznajomością regulaminu wprowadził Cię w błąd, co skłoniło Cię do napisania niesłusznej na mnie skargi. 

Pozdrawiam. 

Dla pewności, żeby nie było nieporozumień następnym razem zacytuje RCON

15 godzin temu, Zebra napisał:

Zamykam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.