Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Pierwszy sklep sieci "Żabka" w San Andreas!

CeglaXD

Rekomendowane odpowiedzi

t8AodoD.png
naTqDnE.png

Witajcie, to ja - Junior Pressman @CeglaXD.cjz Redakcji Prasowej Project News. W dzisiejszym artykule przedstawię Wam pierwszy sklep sieci żabka w stanie San Andreas, czyli też pierwszy w całych Stanach Zjednoczonych. W artykule również będzie zawarty wywiad z nadzorcą sklepu. Zachęcam do przeczytania tego artykułu w całości!
VDgjwdI.png

Krótka historia sklepów Żabka

Był rok 1998, wtedy to Mariusz Świtalski wraz z byłym właścicielem komisu Elektromis, założycielem hurtowni Eurocash oraz założycielem sklepów biedronka - postanowił wypuścić siedem pierwszy eksperymentów sklepu żabka. Powstawały one w miastach takich jak Poznań oraz Swarzędz. Przy odpowiednim wypromowaniu sklepu - wzbił on się w górę i znajduje się na rejonach prawie że całej Polski.
XGwBbve.png
Rozpoczęcie działalności w Stanach Zjednoczonych

Rok 2020, rozpoczęcie pandemii. Nowi właściciele sieci żabka, postanowili wznieść swój biznes ku górze i rozpocząć działalność poza granicą. Pierwszym ich celem były okoliczne kraje obok nich, takie jak Niemcy, Czechy oraz Słowacja. Stwierdzili, że ruch we wschodnią część świata, nie będzie dobrym posunięciem dla rozwoju firmy. Niestety rozpoczęcie biznesów w Europie było dla nich strasznie problematyczne, z powodu na panującą sytuację, jaką była pandemia. Plany o rozszerzeniu działalności sklepu zostały zawieszone, planowanym powrotem był rok 2021. Tak też się stało. W listopadzie 2021 roku powróciły plany i od razu były one realizowane. Pierwsze sklepy żabki za granicami powstały już w grudniu i też wtedy rozpoczęły swoją działalność. W styczniu rozpoczęły się kolejne plany odnośnie Państw, w których można byłoby rozpocząć działalność sklepów. Wtedy do jednego ze współwłaścicieli odezwał się jego kolega - Jeff Jev. Zaproponował on rozpoczęcie działalności w Stanach Zjednoczonych. Właściciele żabki nie zastanawiali się długo i już tydzień później, wylecieli do Stanów. Równo pierwszego lutego, samolot wylądował na płycie lotniska w Las Venturas. Tam już czekał sam Jeff. Wziął ich do swojego auta, jakim był Sultan i zawiózł ich do starego sklepu, który wykupił. Sklep był zaniedbany, z powodu, iż nie był on w użytku od kilkunastu lat. Nie przeszkadzało to jednak właścicielom sieci i już na kolejny tydzień rozpoczął się remont posiadłości. Ekipa remontowa w dość szybki czas się wyrobiła i już pod koniec miesiąca sklep był gotowy. Dwudziestego-ósmego lutego, Jeff rozpoczął poszukiwania pracowników do sklepu. Na jego szczęście w dość szybkim czasie znalazł pracowników.
ddt72iV.gif

Piąty marca był przełomową datą. Tego dnia został oficjalnie otwarty sklep i już pierwszego dnia mnożyło się od klientów, którzy chcieli zobaczyć nowy sklep.
Gzqqb1L.png

Szóstego marca udało mi się przeprowadzić wywiad z samym Jeff'em Jev'em, który nadzorował działalność pierwszej żabki w Stanach.
T: Trainee @CeglaXD.cj  //   J: Jeff Jev

T:
Witam Panie Jeff'ie, z tej strony Trainee @CeglaXD.cjz Redakcji Prasowej Project News. Mógłbym z Panem przeprowadzić wywiad?
J: Witam. Pewnie, akurat mam wolną godzinkę.
T: To dobrze się składa. No dobrze, zacznijmy zatem. Na początku chciałbym, aby przedstawił się Pan czytelnikom.
J: Witam wszystkich czytelników, nazywam się Jeff Jev i mam 43 lata na karku. Interesuję się w szczególności autami, jarają mnie klasyczne pojazdy. Od czasu do czasu również patrzę na politykę oraz obserwuje wszelkie zmiany w naszym kraju.
fQSZtJj.gif
T: Rozumiem. Przejdźmy do pytań. Kiedy i w jakich okolicznościach poznałeś się z jednym ze współzałożycieli sklepów żabka.
J: Był to rok 2016, kolega wyciągnął mnie do Francji, w których w obecnych latach były mistrzostwa Europy. Tam też przypadkowo szturchnąłem się barkiem wraz z Tomaszem, który jest właśnie współzałożycielem. Porozmawiałem z nim i okazało się, że interesujemy się tym samym. Wtedy załapaliśmy kontakt i tak do dziś.
T: Okej, a skąd wziął się pomysł, aby zaproponować stworzenie Żabki w Las Venturas?
J: Tomasz chwalił się wyczynami swojej firmy i mówił, że będą chcieli rozwijać się za granicą. Z takiego też powodu postanowiłem zaproponować mu przejście do stanów, gdzie mogą dość dużo zarobić.
T: No dobrze, a jak Ci się podoba prowadzenie tej o to tutaj żabki?
J: Jest to chyba jedna z lepszych rzeczy, jakie mi się przydarzyły w moim życiu.
T: No dobrze, w takim razie ode mnie to już wszystko, miłego dnia!
J: Dziękuje oraz wzajemnie.

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News: Junior Pressman @CeglaXD.cj
Grafiki: Senior Graphic Designer @kepuszek.cj
Autoryzacja:  Academy Superrvisor @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.