Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z xHamster

GluzzeR

Rekomendowane odpowiedzi

Ruv5Ca4.png

naTqDnE.png

Witam bardzo serdecznie wszystkich czytelników. Z tej strony Pressman @GluzzeR z Redakcji Prasowej Project News.
Dziś pragnę przedstawić Wam wywiad z użytkownikiem @xHamster. Zapraszam do lektury.

Gzqqb1L.png

R: Redaktor Gluzzer // U: Użytkownik xHamster

R: Witam, z tej strony Pressman GluzzeR z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałby Pan udzielić odpowiedzi na kilka pytań?
U: Witam, z wielką przyjemnością udzielę wywiadu.

R: Dobrze, tak więc na sam początek proszę przedstawić swoją osobę.
U: Mam na imię Dawid, liczę sobie blisko 23 lata. Pochodzę z centralnej części województwa łódzkiego. Na co dzień pracuję jako kierowca-instalator. Przechodząc do tematu moich zainteresowań, interesuję się lotnictwem wojskowym oraz muzyką (głównie akordeon oraz organy). Jestem również członkiem miejscowej jednostki Ochotniczej Straży Pożarnej oraz od sierpnia ubiegłego roku pełnię funkcję prezesa LSO. W wolnym czasie lubię również udzielać pomocy osobom, które najbardziej tego potrzebują (osoby starsze i samotne)

R: Skąd narodziło się w Panu zainteresowanie dotyczące lotnictwa wojskowego?
U: Zainteresowanie do lotnictwa wojskowego wzięło się z tego, że około 13 kilometrów od mojego domu znajduje się 32. Baza Lotnictwa Taktycznego. Latem, choć wstawili teraz praktycznie z każdej strony lotniska zakazy przebywania i fotografowania, udajemy się wraz z paczką znajomych, którzy również są tym zainteresowani, pod płot lotniska. Kilka dni wcześniej dociera do nas informacja, że wkrótce będziemy mogli zaobserwować taki, czy inny samolot oraz wiemy to, z której bazy przyleci. Wiemy, czy to będzie baza znajdująca się w Niemczech, czy Belgii, czy też USA. Pod płotem można zdecydowanie spędzić kilka dobrych godzin. Zależy to wszystko od pory dnia i pogody. Najciekawiej ogląda się te zdarzenia pod osłoną nocy. W ciągu dnia widzimy jedynie startujący bądź lądujący na płycie lotniska samolot. W nocy kabina samolotu jest praktycznie niewidoczna, zaś świetnie widać wszystkie światła oraz łunę ognia z silnika, którą zaobserwować można podczas startu samolotu. Hałas, który pozostawia po sobie zdumienie i zaparty w piersiach dech jest czymś niesamowitym. Zdecydowanie najciekawszymi manewrami są Low Pass oraz Touch and Go. Pierwszy z nich polega na przelocie wzdłuż pasa na niskiej wysokości. Drugi zaś polega na tym, że pilot przygotowuje się do lądowania poprzez wysunięcie kół, zmniejszeniem prędkości maszyny oraz zniżeniu wysokości lotu. W momencie, w którym odległość samolotu od podłoża wynosi około 1 metr, pilot ponownie uruchamia silniki, wzbija się ku górze, chowa koła, wykonuje okrążenie wokół lotniska i podchodzi do lądowania, może kolejny raz wykonać manewr Touch and Go, albo wyląduje. Wraz z moim znajomym mamy radio nasłuchowe, którego używamy w celu pozyskania informacji dotyczących manewrów, które mają zostać wkrótce wykonane. Komunikacja pilota z wieżą odbywa się zazwyczaj w języku angielskim. Czasami zdarzy się również, że za sterami samolotu zasiada polski pilot. W takich momentach rozpiera mnie wewnętrzna duma.

R: Muszę przyznać, że to naprawdę świetna pasja. A jak wygląda sytuacja z zainteresowaniem muzyką?
U: Zainteresowanie muzyką tworzoną głównie przy użyciu organów oraz akordeonu narodziło się we mnie w zasadzie znikąd. Organy to potężny instrument wielogłosowy z co najmniej podwójną klawiaturą i często z dodatkową klawiaturą nożną. Z racji na to, że często gram na klawiszach to gra na tego typu instrumencie nie sprawia mi żadnej trudności. Czasami zastępuję nawet organistę w kościele, grając przeróżne pieśni. Drugi z instrumentów, jakim jest akordeon, sam w sobie jest bardzo ciekawy. Muzyka akordeonowa jest niezastąpiona podczas wszelkiego rodzaju zabaw, spotkań rodzinnych, czy też po prostu zwykłych wypadów na ognisko ze znajomymi.

R: Wspomniał Pan również o pełnionej przez Pana funkcji prezesa LSO. Czym tak właściwie jest ta funkcja?
U: LSO to nic innego jak Liturgiczna Służba Ołtarza. W sierpniu 2021 roku poprzedni prezes LSO wziął ślub i zrezygnował z pełnienia funkcji prezesa ministrantów. Udało mi się w ten sposób przejąć posadę przewodniczącego. Oczywiście wpływ na to miało wiele czynników takich jak staż oraz wysoki poziom wiedzy związanej z funkcjonowaniem LSO. Aktualnie do zakresu moich obowiązków należą: organizowanie regularnych zbiórek ministrantów, pomoc przy organizowaniu wszelkiego rodzaju wyjazdów, przygotowania przed mszą, rozdzielanie obowiązków. Dodatkowo przed większymi uroczystościami organizowane są zbiórki związane ściśle z liturgią danej uroczystości. Czasami współpracuję również z prezesami sąsiednich parafii np. w celu zorganizowania jakiegoś wspólnego wyjazdu, zawodów sportowych itp. Wydawać by się mogło, że jest to dość łatwa funkcja, lecz w praktyce sprawa ma się zupełnie inaczej. Z pewnością pełnienie funkcji prezesa LSO wymaga poświęcenia dużej ilości czasu, zaangażowania oraz oczywiście cierpliwości.

R: Całkiem ciekawe zainteresowania. Opowiedz nam o swoich początkach na scenie MTA.
U: Moje początki na platformie MTA sięgają lutego 2018 roku, kiedy to będąc u mojego kuzyna, zobaczyłem, że gra on właśnie w MTA, na upadłym już serwerze Play Your Life. Początkowo nie myślałem, że za jakiś czas ja również dołączę do kuzyna i wspólnie z nim będę grał w ten tytuł. Po jakimś czasie kuzyn namówił mnie do wspólnej gry. Po powrocie do domu niezwłocznie włączyłem komputer i zainstalowałem MTA. Wszedłem na serwer, utworzyłem nowe konto, po czym rozpocząłem rozgrywkę. Gra na serwerze Play Your Life ciągnęła się do listopada 2019 roku. Serwer zaczął wówczas powoli upadać. Dodatkowo otrzymałem na tym serwerze bana. Po otrzymaniu tej kary rozpocząłem rozgrywkę na konkurencyjnym serwerze. Grałem tam do października 2021 roku. Od października 2021 roku rozpocząłem swoją rozgrywkę na serwerze Project RPG, na który to zaprosiła mnie grupa moich znajomych.

R: Muszę przyznać, że masz spore doświadczenie w tej sprawie. Opowiedz nam może o tym, jak trafiłeś na serwer ProjectRPG?
U: Na ProjectRPG zarejestrowałem się 8 lutego 2021 roku. Przyszedłem wówczas na serwer wraz z grupą znajomych z frakcji z konkurencyjnego serwera, aby trochę "poodwalać". Po zakończeniu swojej kariery na konkurencji rozpocząłem rozgrywkę na serwerze ProjectRPG "na serio".

R: Jak widać, nastąpił nieoczekiwany zwrot akcji w twojej karierze. Przejdźmy może do ilości przegranych na serwerze godzin.
U: Na ten moment na serwerze posiadam przegrane około 150 godzin. Mimo tego, że nie pojawiam się często na serwerze, to moje sesje trwają około kilku godzin bez przerw. 

R: Pomimo tego, że nie spędziłeś na serwerze dużo czasu, to może powiedz nam, co wchodzi w skład twojego majątku.
U: Szacowana wartość mojego majątku to około 250 000$. W jego skład wchodzi głównie gotówka oraz pojazd marki Schafter.

nuqClkE.png

R: Całkiem pokaźna liczba jak na tak małą liczbę godzin. Czy należysz do któregoś z serwerowych biznesów?
U: Tak, aktualnie należę do Redakcji Prasowej Project News. Na ten moment posiadam w nim rangę Senior Pressman. Do moich głównych zadań należy publikowanie różnego rodzaju wywiadów, artykułów etc. na forum serwera. W niedalekiej przeszłości zostałem również powołany do pełnienia funkcji w korpusie redaktorów. Od tamtego momentu do zakresu moich biznesowych obowiązków dołączyło sprawdzanie poprawności artykułów pisanych przez członków Redakcji Prasowej Project News.

E8BAB24.png

R: Muszę przyznać, że jest to dość ciekawy biznes. Należysz do którejś z serwerowych frakcji?
U: Niestety nie należę do żadnej z nich.

R: Czy masz w planach spróbowanie swoich sił w rekrutacji do którejś z nich?
U: W zasadzie myślałem nad spróbowanie swoich sił w rekrutacji do frakcji San Andreas Fire Department. Niestety po dłuższej obserwacji działań jej członków zauważyłem, że ich aktywność jest znikoma oraz fakt, że poziom rozwoju frakcji kształtuje się na dość niskim poziomie. Dodatkowo liczę się z tym, że frakcja to dość duży obowiązek. Na pełnienie służby potrzebna jest spora ilość wolnego czasu, którego w ostatnim czasie mi brakuje. Ten fakt niestety uniemożliwia mi na ten moment pełnienie służby we frakcji.

R: Czy planujesz w przyszłości ubiegać się o stanowisko w ekipie serwera?
U: Oczywiście, że tak. Uważam, że spróbuję swoich sił już w najbliższej rekrutacji. Dla zwykłego "szarego" gracza obecność w ekipie serwera jest czymś nadzwyczajnym. Oczywiście, jeżeli ARCON postanowi, że wybierze inne osoby, to nie poddam się i będę próbować swoich sił w kolejnych rekrutacjach.

R: Oczywiście życzę powodzenia. Czy oprócz MTA grasz w jakieś inne tytuły?
U: Mówiąc szczerze, nie gram zbytnio w inne tytuły. Niestety zdecydowana większość nowych produkcji ma na tyle wysokie wymagania sprzętowe, że mój komputer ich nie spełnia, przez co nawet pomimo chęci nie jestem w stanie się nimi cieszyć. Jedyną grą, w którą regularnie gram oprócz MTA jest "Operator Ratunkowy". Gra ta występuje zarówno w wersji na PC, jak i w wersji mobilnej. W wielkim skrócie gra ta polega na tym, że gracz wciela się w rolę operatora ratunkowego, którego zadaniem jest odpowiednie rozdysponowanie służb do jednego z wielu występujących tam zdarzeń. W grze istnieje również możliwość utworzenia sojuszu i rozpoczęcia wspólnej rozgrywki ze swoimi znajomymi. Osobiście jestem członkiem jednego z takich sojuszy, w którym prowadzę swą rozgrywkę z grupą moich znajomych, którzy również działają w straży pożarnej.

R: Brzmi dość ciekawie, lecz przyszła pora na zakończenie naszego wywiadu. Czy na jego zakończenie pragniesz kogoś pozdrowić?
U: Oczywiście, że tak. Z tego miejsca pozdrawiam Ciebie, całą organizację Agressive, wszystkich członków Redakcji Prasowej Project News oraz każdego czytelnika.

R: Dziękuję za pozdrowienia, również pozdrawiam. Dziękuję również za udzielony wywiad, życzę miłego dnia.
U: Bardzo mi miło, miłego dnia.

8eybfgF.png

Autor: @GluzzeR
Grafika: @Tomcio.
Korekta: @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.