Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Historia Burger Shota i najpopularniejszego fast food'u - hamburgera

_PeMaR_

Rekomendowane odpowiedzi

AyhBLMO.png

naTqDnE.png

Witam Was w tym pięknym dniu. Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam burgery, ciekawi mnie historia jak to powstało, dlatego w tym artykule, opowiem Wam, jak to wszystko się zaczęło i jak powstał słynny Burger Shot. Zapraszam do przeczytania.

VDgjwdI.png

Hamburger zawitał na nasz świat w roku 1904, wymyślił go niejaki Fletcher Shot. Serwował go on w swoich lokalach jako szybka potrawa, wtedy
jego restauracje nazywały się Shot Dishes. W roku 1905 hamburger był serwowany w prawie każdej restauracji w stanie San Andreas, był to
po prostu największy HIT. W 1906 roku Fletcher Shot, postanowił zmienić nazwę swojej sieci restauracji na Burger Shot, chciał, żeby
świat wiedział, że to on wymyślił hamburgera. Majątek Fletchera urósł o kilka miliardów dolarów w 3 lata, od wymyślenia hamburgera.
Fletcher wpadł na genialny pomysł w 1924 roku, wraz z jego synem Lionelem Shot, wymyślili dodatkową wersję hamburgera - cheeseburger.
Lionel od dzieciaka lubił eksperymentować i łączyć różne rzeczy, pewnego wieczoru wrzucił plasterek sera na rozgrzanego na grillu hamburgera.
Wszystkim zebranym na grillu osobą zasmakowała ta wersja hamburgera. Fletcher od razu zaczął kombinować, jak najlepiej serwować takie danie
i jak je nazwać, nazwał je prosto i zrozumiale, cheeseburger. Cheeseburger zrobił wielki szum w restauracji Fletchera, kolejki w niektórych
lokalach miały... aż kilka set metrów, teraz to jest niewyobrażalne. Fletcher oczywiście nie zapomniał przypisać wynalezienia cheeseburgera,
jego synowi. Od tamtych czasów, aż dotąd, powstało wiele wersji hamburgera, niektóre nawet niepowiązane z samym nim.

b6kAasd.gif

MMcd3fS.gif

XGwBbve.png

Przed restauracją Burger Shot spotkałem teraźniejszego właściciela tej sieci, udzielił mi wywiadu i zadałem mu kilka pytań na temat
Burger Shota i dalszych planów rozwijania restauracji. Zapraszam.

Gzqqb1L.png

R: Junior Reporter _PeMaR_  B: Carl Shot - właściciel restauracji Burger Shot, potomek Fletchera.

R: Witam, Junior Reporter _PeMaR_ - Redakcja Project News.
B: Witam, z tej strony Carl Shot - właściciel restauracji Burger Shot.
R: Mogę Panu zadać kilka pytań na temat restauracji Burger Shot i jej histori, jak to jest być jej właścicielem i potomkiem Fletchera Shota?
B: Śmiało, można pytać wiem praktycznie wszystko o jej historii i chętnie się nią podzielę.
R: Od kiedy Pan jest właścicielem sieci restauracji Burger Shot?
B: Już 42 lata, po śmierci Fletchera odziedziczyłem po nim tę restauracje. 
R: Jak to jest być właścicielem tak ogromnej sieci gastronomicznej?
B: Nie jest to łatwe, ale mam wiele osób, które pomaga i na każdym stanowisku jest odpowiednia osoba. Muszę dużo myśleć, co nowego i
innowacyjnego zrobić, żeby Burger Shot nadal zostawał topowym lokalem w San Andreas. 
R: Planujecie coś bardzo ciekawego zrobić w najbliższym czasie coś, o czym usłyszy cały świat?
B: Całości nie zdradzę, ale mamy plan zrobić coś dla wielkiej rozrywki, dla każdej kategorii wiekowej i będą rzeczy ekstremalne, co adrenalina będzie wzrastać natychmiastowo. Z rzeczy, które mogę mówić, to w tym roku jest 120 rocznica powstania Burger Shota i będzie grubo, mogę powiedzieć, jeszcze całości nie mamy zaplanowanej dokładnie, ale do miesiąca ogłosimy, co dokładnie będzie się działo.
R: To na tyle już, dziękuje za udzielenie wywiadu i życzę powodzenia w dalszym prowadzeniu restauracji. Miłego dnia!
B: Ja również dziękuje, zapraszam wszystkich na obiad do Burger Shota i spróbowanie pierworodnego burgera. Również życzę miłego dnia
i do zobaczenia.

lXudJyJ.png

XGwBbve.png

To na tyle w tym artykule. Dziękuje za jego przeczytanie i zapraszam do następnych.

8eybfgF.png

Autor: @_PeMaR_

Grafiki: @kepuszek.cj

Korekta: @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.