Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Przegląd serwerowych biznesów [part 1]

xHamster

Rekomendowane odpowiedzi

NAGLOWEK.png
naTqDnE.png

Witajcie. Jestem Senior Pressman @xHamster z Redakcji Prasowej Project News, dziś przychodzę do Was z artykułem, który będzie przedstawieniem serwerowych biznesów. W tej części zaprezentuję Wam biznes Project Film Studio, Project Cars oraz Night Racing Club, opiszę Wam czym, zajmuje się dany biznes, co uzyskuje gracz, jakie obowiązki mają pracownicy danego biznesu, a także krótki wywiad z liderem, członkiem zarządu i pracownikiem biznesu. Zapraszam do lektury. 
VDgjwdI.png

RAMKA2.png

Pierwszym biznesem, jaki Wam opiszę, będzie Project Film Studio. Biznes zajmuje produkcją oraz montażem filmów. Przy realizowaniu projektów potrzebni są: reżyser, montażysta, aktorzy głosowi, statyści, kamerzysta. Siedziba studia filmowego znajduje się w San Fierro, w dzielnicy Queens. Żeby dostać się do tego biznesu, należy napisać podanie rekrutacyjne, podczas gdy owa rekrutacja będzie otwarta. Należy po prostu obserwować ten >>DZIAŁ<<. Pracownicy biznesu do swoich służbowych zadań wykorzystują między innymi takie pojazdy: News Van, Huntley, Sultan, czy Burrito. Natomiast do nagrywek stosują również drona czy RC Goblin, z których mogą nagrać ujęcie z "lotu ptaka". Wszystkie produkcje filmowe można oglądać na platformie YouTube biznesu. Znajdziecie ten kanał, klikając w TEN link. Pod koniec starego roku Project Film Studio może pochwalić się kinem, które zostało utworzone w Los Santos, w dzielnicy Market.
XGwBbve.png
Oto lokalizacja kina 

image.png
XGwBbve.png

W skład Project Film Studio wchodzą następujące rangi

Trainee - ranga dla osób, które dostali się w formie rekrutacji do biznesu;

Graphic Artist - ranga dla osób, które  wykonują grafiki na potrzeby studia (miniaturki do filmów, plakaty na wydarzenia, etc.);

Editor I oraz Editor II - ranga Editor I jest przeznaczona dla osób, które dołączyli do biznesu, żeby montowali filmy, natomiast Editor II dla bardziej zaawansowanych montażystów to jest;

Cameraman I, Cameraman II oraz Cameraman III - ranga dla operatorów kamer. Grupa I to dla osób, które zaczynają przygodę z biznesem, natomiast im dłużej są w składzie, tym wyżej awansują na wyższe grupy;

Voice Actor - ranga dla aktorów głosowych.;

Actor - ranga dla aktorów (statystów);

Supervisor - ranga dla osób, którzy nadzorują produkcje filmowe;

Manager - jest to już pierwsza ranga zarządowa;

Deputy Chief Executive Officer - czyli vlider biznesu (pomocnik lidera);

Chief Executive Officer - główna ranga Lidera biznesu. Obecnie jest nim @Koseryk.

gif2.gif
Gzqqb1L.png

R: @xHamster | A: @arayy*

R: Witam serdecznie. Jestem Senior Pressman xHamster z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zająć Panu chwilę?
A:
Witam, Employee arayy* z Project Film Studio. Oczywiście, proszę pytać.

R: Super. Przychodzę do Pana, ponieważ robię artykuł na temat przeglądów serwerowych biznesów. Obecnie zająłem się studiem filmowym, a Pan jest jednym z pracowników tego właśnie biznesu. Proszę powiedzieć, co Pana skłoniło do napisania podania właśnie do tego biznesu?
A:
Składając podanie do biznesu, byłem graczem na początkowym etapie rozgrywki. Pewnego dnia podczas zbierania reputacji na magazynie zauważyłem, że administrator ogłasza na swoim chacie rekrutację do biznesu Project Film Studio, z racji, iż byłem już w podobnym biznesie na konkurencyjnym serwerze, złożyłem podanie.

R: Od jak dawna jest Pan w Project Film Studio? Czy udało się dostać za pierwszym razem?
A: Od 11.10.2021, udało się za pierwszym razem.

R: Jak wyglądała Pańska akademia? Czy musiałeś zdawać jakiś egzamin wewnętrzny oraz jakie obowiązki przybyły?
A:
Moja akademia polegała na pokazywaniu się w poszczególnych produkcjach biznesu, w biznesie jestem na randze Actor I co oznacza, że występowałem i występuje jako aktor. Moje zaliczenie akademii polegało na zrobieniu dużej ilości zdjęć w dobrej jakości z gali Blood Fight.

R: Przeglądając Wasz skład na forum, jest on dosyć spory. Jak układa się współpraca między innymi pracownikami?
A:
Raczej dobrze, rzeczywiście skład jest spory, role w naszym biznesie dzielą się na Aktorów, Scenarzystów, Kamerzystów, Reżyserów oraz Aktorów Głosowych i montażystów. Atmosferę wewnątrz biznesu mogę określić jako rodzinną/przyjacielską.

R: Czy zarząd PFS jest mocno wymagający? Czy uważasz, że są to odpowiednie osoby na odpowiednim stanowisku?
A:
Nie jest mocno wymagający. Są to odpowiednie osoby na stanowiskach, zawsze możemy się do nich zwrócić o pomoc czy o coś poprosić.

R: Zaprasza Pan ludzi do składania podań w biznesie. Proszę to zrobić teraz.
A: Biznes jest dla osób, które interesują się aktorstwem, lubią pisać scenariusze, czują się dobrze za kamerą, lubią używać swojego głosu, czy też lubią montować filmy i być ich reżyserami. Na pewno poszukujemy takich osób, więc jeżeli są tu jacyś wcześniej, wymienieni zapraszamy!

R: Dziękuję za udzielenie mi krótkiego wywiadu.
A:
Również dziękuję. 
XGwBbve.png

Osoby, które by chciały być na bieżąco z nowymi filmami, a mieć stały kontankt z pracownikami biznesu zapraszam na discord PFS.
>>KLIK<<
XGwBbve.png
VDgjwdI.png

RAMKA3.png

Kolejnym biznesem, jakim zaprezentuje Wam, będzie Night Racing Club. Siedziba klubu znajduje się w Las Venturas, w dzielnicy Las Venturas Airport, przy szpitalu. We flocie pojazdów biznesu znajdują się pojazdy takie jak Patrio, Mesa, Cheetah, Cheetah 76, Infernus, Elegy, Huntley, Banshee, Cross, NRG 500. Biznes zajmuje się wszelako pojętą organizacją wyścigów oraz zlotów. Organizują huczne eventy, na które gracze zapisują się wcześniej na forum, a gdy przyjdzie co do czego, rywalizują w wyścigach na różnorakich trasach, czy też w konkurencjach na zlotach samochodowych i walczą o atrakcyjne nagrody. Jeśli chodzi o sposób dostania się do biznesu, na ten moment nie prowadzimy naborów, ale możemy obiecać, że już za jakiś czas może to ulec zmianie, zatem na razie o sposobie, w jakim będziemy rekrutowali nowych członków, nie będę opowiadał.
XGwBbve.png
W skład biznesu wchodzą rangi:

Adept - ranga dla akademii;

Młodszy operator - pierwsza ranga po przejściu akademii;

Operator - dla bardziej doświadczonych osób;

Kierowca -

Kierowca wyczynowy -

Zastępca szefa - vlider biznesu

Szef - lider biznesu, którym obecnie jest @idk

gif1.gif

Gzqqb1L.png

R: @xHamster | E: @Emciok

R: Witam. Jestem Senior Pressman z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zadać Panu parę pytań odnośnie do biznesu?
E: 
Witam również, Zastępca Szefa Night Racing Club Emciok, jasne, że możesz.

R:  Super. Przychodzę do Pana, ponieważ jest Pan jednym z członków zarządu biznesu Night Racing Club. Robię artykuł na temat serwerowych biznesów. Proszę powiedzieć, czym kierował się Pan, dołączając do tego biznesu?
E:
 Można powiedzieć, że po prostu chciałem początkowo pomóc znajomemu w tworzeniu jego biznesu, ale tak się zaraziłem tym wszystkim, że dotąd należę do jego szeregów.

R: Jakie ma Pan obowiązki jako zastępca lidera? Czy ciężko prowadzi się ten biznes?
E:
Ciężko nie jest, czas, który spędzam na wymyślaniu nowych tras, czy to pomysłów na event — co należy właśnie m.in. do moich obowiązków — traktuję jako odpoczynek od codzienności, czyli pracy we frakcji.

R: Jak układa się współpraca z pozostałymi pracownikami biznesu?
E:
Nie mogę narzekać, jesteśmy zgraną i wspaniałą ekipą.

R: Czy planowana jest rekrutacja w najbliższym czasie?
E:
Dużo osób mnie o to pyta, mogę jedynie obiecać, że kiedyś ten czas nadejdzie, kto wie, może już niedługo.

R: Dziękuję za udzielenie mi wywiadu.
E: 
Również dziękuję serdecznie, pozdrawiam cieplutko wszystkich czytających oraz cały biznes NRC.

VDgjwdI.png

ramka1.png

Ostatnim biznesem, jaki przestawię w tej serii, będzie Project Cars. Polega na handlowaniu pojazdami oraz pomocy graczom przy nabyciu danego pojazdu. Osoba składająca podanie do biznesu powinna mieć między innymi kulturę osobistą i chęci do pracy. Żeby dostać się do PC, należy przede wszystkim złożyć podanie w TYM dziale, a następnie czekać na wyniki. W skład pracowników wchodzą takie rangi jak: Praktykant - ranga w akademii oraz Sprzedawca, Doświadczony Sprzedawca i Zaawansowany sprzedawca. Natomiast w skład zarządu wchodzi ranga Nadzorca oraz Główny nadzorca, którym obecnie jest @mirek_mefedron. W biznesie są jeszcze rangi poboczne, a jest to Grafik oraz Zasłużony. 

gif3.gif

Gzqqb1L.png

R: @xHamster | G: @Grabsio311

R: Witam serdecznie. Jestem Senior Pressman xHamster z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zająć Panu chwilę?
G:
Witam, może też się przedstawię, z tej strony Nadzorca Project Cars. Pewnie, nie ma najmniejszego problemu.

R: Super. Przychodzę do Pana, ponieważ jest Pan pracownikiem Project Cars, a jednocześnie członkiem zarządu. Robię artykuł na temat przeglądów serwerowych biznesów. Proszę powiedzieć, dlaczego akurat ten biznes?
G: 
Tak zgadza się. Dlaczego ten biznes? Mianowicie głównie kierowało mnie do tego biznesu doświadczenie, ponieważ powiedzmy, że zajmowałem się w przeszłości czymś takim o podobnym działaniu, lecz nie chcę szerzej wypowiadać się na ten temat. Gdy komis został zaakceptowany od razu, odezwałem się do głównego nadzorcy, że służę pomocą, później otrzymałem ofertę współpracy z jego strony, więc od razu bez zawahania przyjąłem ją.

R: Od jak dawna jest Pan w Project Cars?
G:
W Project Cars jestem w zasadzie, można powiedzieć, że od samego powstania, lecz oficjalna data, gdy zostało wpisane o mnie ogłoszenie, jest 29.05.2021 r.

R: Jakie ma Pan obowiązki jako członek zarządu? Czy musi Pan znać podstawowe ceny pojazdów, cennik montażu części do pojazdów?
G:
Moim głównym obowiązkiem od razu było założone, abym zajmował się kwestiami 'papierkowymi', mianowicie różnego rodzaju regulaminy, prowadzenie aplikacji biznesu, pilnowanie porządku na aplikacji, jak i w całym komisie. Kontrolowaniem cen itp. zajmuję się Główny Nadzorca.

R: Czy zarząd PC dużo będzie wymagał od pracowników oraz, czy obecny lider biznesu to odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku?
G:
Uważam, że nie wymagamy wiele, na obecną chwilę dopiero ruszamy, więc jedynymi obowiązkami pracownika jest po prostu handel pojazdami oraz pieniądze, które może zainwestować w handel, lecz nie potrzeba ich wiele, ponieważ dla nas liczy się zaangażowanie, a resztę wspólnie, że tak powiem 'ogarniemy'. Jeśli chodzi o lidera biznesu, to jest to w mojej opinii jedna z najlepszych osób na to stanowisko, ma dużą wiedzę o cenach pojazdów oraz markach, na które jest popyt. Zarobił w swoim serwerowym życiu wiele pieniędzy poprzez handel pojazdami, dlatego wzajemnie uzupełniając się wiedzą, pomysłami itp. staramy się prowadzić biznes na jak najwyższym poziomie.

R: Gdyby chciał Pan zaprosić ludzi do biznesu Project Cars. W jaki sposób ich zachęci Pan?
G:
Dla osób zainteresowanych handlem, jak i posiadających jakąkolwiek wiedzę jest to bardzo dobry wybór, mogą jeszcze bardziej rozwijać się w kierunku handlu, przy czym zarobić dodatkowe pieniądze, ponieważ osoby starające się zamierzamy nagradzać. Osoby, które nie czują się mocne w handlu i nie mają za dużej ilości gotówki, ale chciałyby się poduczyć w tej branży, oczywiście nie są przez nas przekreślane, ponieważ każdy ma prawo rozwijać się, spełniać swoje serwerowe marzenia, a my możemy mu w tym pomóc. Mamy jeszcze kilka pomysłów, które mogłyby zachęcić pracowników, lecz na tę chwilę nie chcemy rzucać słów na wiatr. Zobaczycie sami!

XGwBbve.png

Wkrótce pojawi się kolejna część artykułu na temat serwerowych biznesów. Zachęcam do obserwowania działu.

8eybfgF.png

Dla Redakci Prasowej Project News Senior Pressman @xHamster
Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Korekta: @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.