Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na KruQu

GluzzeR

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 39745
Login: GluzzeR
Nick oskarżonego: KruQu
Powód skargi: Oszustwo na tuning sprzedanego przez oskarżonego pojazdu.
Data zdarzenia: 09.01.2022 ok. godz. 22
Dowody:
Zapewnienia sprzedającego związane z tuningiem: https://imgur.com/a/3wZQLEv
Rzeczywisty tuning pojazdu: https://imgur.com/a/mvYjWH2
Opis sytuacji: Dnia 09.01.2022 zauważyłem na czacie ogłoszeń, że jeden z graczy sprzedaje auto, którego od jakiegoś czasu poszukiwałem. Było to Buffalo w wariancie Challenger. Zgodnie z zapewnieniami oskarżonego, auto było FT bez mzn, nitra, abs, baku. Dodatkowo oskarżony jednoznacznie poinformował mnie, że lampy oraz licznik są w kolorze marchwiowym. Po dokonaniu transakcji okazało się, że tak naprawdę auto posiada licznik oraz lampy w kolorze pomarańczowym, a nie tak jak zapowiadał sprzedawca, w marchwiowym. Po udaniu się na stację diagnostyczną okazało się również, że pojazd posiada szyby o stopniu przyciemnienia 60 oraz nie posiada hydrauliki. Jestem w stanie zrozumieć brak aplikacji transportowej z powodu tego, że pojazd nie jest czteroosobowy.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: image.png.4af620dfa1c6a922a597783c4c5462d9.png

2 minuty temu, GluzzeR napisał:

Po udaniu się na stację diagnostyczną okazało się również, że pojazd posiada szyby o stopniu przyciemnienia 60 oraz nie posiada hydrauliki.

Pojazd nie może posiadać jednocześnie gwintowanego zawieszenia i hydraulik, co do reszty to 24h na odpowiedź oskarżonego @KruQu.

9 minut temu, czajkoSKY napisał:

Pojazd nie może posiadać jednocześnie gwintowanego zawieszenia i hydraulik, co do reszty to 24h na odpowiedź oskarżonego @KruQu.

Dokładnie 

1.Szyby są więc zaliczają się do ft. To twój interes dowiedzieć się jakie 

2.Licznika i lamp nie sprawdzałem jakie są wziąłem je z poprzedniego ogłoszenia gracza(supportera)Jurgi  

3.Ciekami mnie też jak w ciągu około 2h zorganizowałeś około 250k gdzie sam pisałeś że masz mniej więcej 500k i z tego co wiem nie możesz przyjąć takiego majątku. (nawet jakby to był kredyt) 

4.Sam widziałeś auto jak podjechałem nim pod urząd Sf.

Dodam jeszcze z regulaminu

Pełny Wizualny (FV/Full Visual) - pojazd, który posiada zamontowaną każdą z części wizualnych dostępnych dla pojazdu, bez względu na ich cenę czy poziom, nie dotyczy spoilerów oraz Bodykitów.

26 minut temu, KruQu napisał:

1.Szyby są więc zaliczają się do ft. To twój interes dowiedzieć się jakie

Niestety muszę cię zmartwić, ale szyby 60% nie zaliczają się do FT według definicji FT z regulaminu.

Spoiler

Pełny Tuning (FT/Full Tune) - pojazd, który zawiera pełne ulepszenia zarówno mechaniczne jak i wizualne (FM + FV), dodatkowo również każdy możliwy do zamontowania komponent na najwyższym poziomie (licząc się z definicjami FM oraz FV), wliczając najwyższe wartości punktów ECU, ciśnienia Turbo i inne podobne.

28 minut temu, KruQu napisał:

2.Licznika i lamp nie sprawdzałem jakie są wziąłem je z poprzedniego ogłoszenia gracza(supportera)Jurgi  

Uważam, że powinieneś sam się upewnić, jaki kolor lamp oraz licznika posiada twój pojazd, ponieważ tak jak w tym przypadku skargę otrzymasz ty, a nie osoba, która wcześniej wprowadziła cię w błąd.

Niestety w tym przypadku są tylko dwie propozycje, odmiana albo dopłata na zakup przyciemnienia oraz zmianę koloru lamp i licznika na marchwiowy, więc co wybieracie?

7 minut temu, KruQu napisał:

pisałem z 2 osobami z administracji i każda napisała że szyby się zaliczają i jedna z nich odpisała że ma to być dopiero uwzględnione w regulaminie 

Niestety posługujemy się aktualnym regulaminem i na twoje nieszczęście w aktualnym regulaminie definicja FT mówi, że pojazd określany tym mianem ma posiadać między innymi każdy możliwy do zamontowania komponent na najwyższym poziomie.

7 minut temu, czajkoSKY napisał:

Chciałbym sprostować sytuacje z przyciemnieniem, niestety źle zinterpretowałem punkt, który opisuje pojęcie FT, więc sprawa z przyciemnieniem zostaje wyjaśniona, aktualnie zostaje do wyjaśnienia tylko sprawa z kolorem lamp oraz licznika.

Czyli miałem racje.

1.Szyby są więc zaliczają się do ft. To twój interes dowiedzieć się jakie. 

Mogłyby być nawet 10% a i tak by się zaliczały 

3 minuty temu, KruQu napisał:

Czyli miałem racje.

1.Szyby są więc zaliczają się do ft. To twój interes dowiedzieć się jakie. 

Mogłyby być nawet 10% a i tak by się zaliczały 

Tak jak już pisałem wyżej, sytuacja z przyciemnieniem jest już wyjaśniona, teraz zostało tylko rozwiązać sprawę z kolorem lamp oraz licznika osobiście proponuję odmianę.

1 minutę temu, czajkoSKY napisał:

Tak jak już pisałem wyżej, sytuacja z przyciemnieniem jest już wyjaśniona, teraz zostało tylko rozwiązać sprawę z kolorem lamp oraz licznika osobiście proponuję odmianę.

1 godzinę temu, GluzzeR napisał:

Pasuje mi jedynie pokrycie kosztów montażu brakującego tuningu.

2 godziny temu, czajkoSKY napisał:

Jestem za 

Wyjaśnię to z graczem @Jurga który wprowadził mnie w błąd przy zakupie tego auta 

A co do tuningu to on jest tylko lekko różni się odcień a cena jest ta sama więc jestem za odmiana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.