Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Nowe inwestycje w Los Santos i Las Venturas

xHamster

Rekomendowane odpowiedzi

naglowek-news.png

naTqDnE.png

Witam. Jestem Senior Pressman @xHamster z Redakcji Prasowej Project News. Dziś przychodzę do Was z artykułem, w którym zaprezentuję Wam dwie nowe sieci sklepów w Los Santos, a także nową inwestycję w Las Venturas. Zapraszam do lektury.

VDgjwdI.png

Jako pierwszą rzeczą, którą opiszę Wam, będzie sklep ogólnobudowlany OBI. Sklep należy do grupy Tengelmann Group. Został wybudowany w Los Santos, w dzielnicy Santa Maria Beach. Sklep oferuje szeroki wybór materiałów budowlanych oraz wykończeniowych. Również można zakupić artykuły sezonowe (kosiarki elektryczne i spalinowe, piły łańcuchowe, łopaty do śniegu), także narzędzia elektryczne (wiertarki, szlifierki, etc.) Jest to pierwsza taka sieć sklepu w stanie San Andreas. Jak zapowiada Wilhelm Schmitz-Scholl, szef grupy Tengelmann Group, planuje otworzyć kolejne sklepy podlegające pod grupę w stanie San Andreas. Sklep w Los Santos został otworzony w środę 5 stycznia i przyciągnął wiele osób do siebie.

ramka.png

Postanowiłem przeprowadzić wywiad z kierownikiem sklepu OBI, panem Michaelem.
XGwBbve.pngGzqqb1L.png

R: Redaktor  | K: Kierownik sklepu

R: Witam serdecznie. Jestem Senior Pressman xHamster z Redakcji Prasowej Project News. 
K: Witam. Kierownik sklepu Michael Johnson. W czym mogę pomóc?

R: Przybyłem tutaj w zasadzie, nie w celu zrobienia zakupów, a tylko w wykonaniu materiału do artykułu o waszej placówce. Czy mogę zadać Panu kilka pytań?
K:
Jasne, proszę pytać.

R: Super, w takim razie proszę powiedzieć, dlaczego szef grupy Tengelmann Group postanowił otworzyć pierwszy taki sklep w Los Santos?
K: Odpowiedź na to pytanie może być dla mnie trudna. Współpracuję z nim od wielu lat, ale takich konkretnych szczegółów to niestety nie znam. Myślę, że ilość mieszkańców, mieszkających tutaj sprawiła właśnie to, że sklep powstał właśnie tutaj. Lokal, w którym się znajdujemy, stał tutaj od kilku miesięcy pusty i był do wynajęcia. Znajduje się on przy głównej drodze Los Santos, więc myślę, że każdy, kto będzie przejeżdżał tą drogą, będzie wstępował do tego sklepu.

R: Sklep, który dziś został otwarty, przyciągnął wielu klientów. Jak wyglądają zyski dzisiejszego dnia? 
K: Możemy śmiało się pochwalić, że reklama, jaką zrobiliśmy na mieście i w okolicy przyciągnął wiele osób. Od godziny 10:00 do końca dnia, czyli do godziny 21:00 uzyskaliśmy około 37 500 dolarów. W porównaniu do sklepów, które otwieraliśmy w poprzednim miesiącu praktycznie dwa razy więcej.

R: WOW! To naprawdę dużo. Sklep dziś odwiedziło bardzo dużo osób, czy doszło do jakichś kradzieży?
K: Niestety. Trzy osoby zostały przyłapane na gorącym uczynku. Probowały wynieść kolejno: Zestaw kluczy nasadowych o wartości 175 dolarów, małą puszkę farby o wartości 50 dolarów, a klucz hydrauliczny o wartości 80 dolarów. Każdy z nich został zatrzymany przez naszą czujną ochronę i przekazany w ręce policji.

R: Rozumiem. Dziękuję za udzielenie mi krótkiego wywiadu. Życzę samych sukcesów w rozwoju sklepów i powodzenia w prowadzeniu tego marketu.
K:
Również dziękuję. Do widzenia. 

VDgjwdI.png

Jak można zauważyć, market ogólnobudowlany był dobrym pomysłem właśnie w Los Santos. Nic, tylko życzyć sukcesów. Kolejną nową siecią w Los Santos jest restauracja KFC. Jest to amerykańska sieć barów szybkiej obsługi założona w marcu 1930 roku przez Harlanda Sandersa. Obecnie marka KFC należy do firmy Yum! Restauracja została otwarta również w Los Santos, w dzielnicy Verdant Bluffs. Fakt, sama restauracja przyniosła mniej przychodu w pierwszym dniu, niż wcześniej opisany market. 

5.png
Gzqqb1L.png

Postanowiłem przeprowadzić wywiad z właścicielem sieci KFC, który znajduje się poniżej.

R: Redaktor | K: Właściciel restauracji

R: Witam serdecznie. Jestem Senior Pressman xHamster z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zająć chwilę Panu?
K:
Witam. Ja jestem Harland Sanders. Śmiało może Pan wykonywać swoje obowiązki.

R: Świetnie. Proszę powiedzieć mi oraz naszym czytelnikom, dlaczego w Los Santos postanowił otworzyć Pan właśnie restaurację KFC?
K:
Bardzo dobre pytanie, na które chętnie Panu odpowiem. Los Santos jest miastem, które przyciąga wielu turystów ze względu na znajdującą się nieopodal plaże. Jest to obszar silnie zabudowany. Jedzenie, jakie serfujemy, przyciąga najbardziej młodzież i dzieci. W Los Santos mieści się duży uniwersytet, przy którym niemal zawsze można spotkać studentów. W mieście można znaleźć także liceum Davis High School oraz szkołę podstawową – Los Santos Elementary. Niedaleko tego budynku jest także stadion. Więc przyjezdni kibice zaglądują do nas.

R: No to naprawdę dobre miejsce. Proszę powiedzieć, czy długo trzeba było załatwiać wszelkie formalności z budową restauracji? 
K: 
Oczywiście, że nie. Nie jest to pierwsza restauracja. Jedyne papiery, jakie trzeba było załatwić to zezwolenie na budowę w tym miejscu lokalu, wstawienie wszelkich mebli i urządzeń sanitarnych oraz kuchennych, poczekać na odbiór budowy i zielone światło od Głównego Inspektora Sanitarnego na otwarcie lokalu.

R: Czy dużo osób odwiedziło lokal w dniu otwarcia?
K:
Bardzo dużo. Ludzie byli przygotowani na otwarcie lokalu, aczkolwiek nie kupowali tak dużo produktów. Zysk, jaki uzyskaliśmy tego dnia, osiągnął prawie 20 000 dolarów. Myślę, że w najbliższych dniach to się jeszcze zmieni. Początki zawsze bywają pod górkę.

R: Rozumiem. Dziękuję za udzielenie mi wywiadu. Życzę jak największej liczby klientów.
K:
Również dziękuję.

VDgjwdI.png

W sieci bardzo głośno było o wielkiej inwestycji w Las Venturas. Chodziło o niejaką piramidę, która znajduje się w dzielnicy The Camel"S Toe. Został odświeżony jej zewnętrzny wygląd z błękitno-zielonego została przerobiona na zieloną, a także dodano nowe oświetlenie na niej. Jak udało mi się ustalić, wygląd piramidy został odświeżony przez szefa grupy Tengelmann Group Wilhelma Schmitz-Scholla oraz Harlanda Sandersa, właściciela sieci restauracji KFC. Postanowili oni połączyć swoje siły i poprosić burmistrza miasta o wyremontowanie starej piramidy. Na ich szczęście burmistrz wyraził zgodę i na prośbę dwóch inwestorów dał zielone światło na budowę. Spotkałem się w urzędzie miasta ze sekretarzem burmistrza, który odpowiedział mi na kilka pytań odnośnie do inwestycji.

1.png

Gzqqb1L.png

R: Redaktor | S: Sekretarz

R: Witam serdecznie. Jestem Senior Pressman xHamster z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zadać Pani parę pytań?
S: A o co chodzi? 

R: A przepraszam, chodzi o inwestycję, która została zrealizowana przez dwóch mężczyzn, mianowicie chodzi o piramidę.
S: 
No tak, śmiało proszę pytać.

R: Super. Proszę opowiedzieć, jak wyglądały formalności tych panów?
S: 
W dniu 2 stycznia zgłosiło się do naszego urzędu dwóch mężczyzn, którzy przedstawili się jako Wilhelm Schmitz-Scholl oraz Harland Sanders. Poprosili oni o spotkanie z burmistrzem miasta Las Venturas, ponieważ chcieli zrobić coś dobrego dla stanu San Andreas. Na szczęście burmistrz miał wolne akurat i zaprosił ich do siebie. Poprosił mnie, abym towarzyszyła przy rozmowie i notowała wszystko. 

R: I co dalej?
S:
Pokazali oni wszystkie niezbędne papiery zezwoleń i kosztorysu całej inwestycji odnowy piramidy. Potrzebna była tylko zgoda burmistrza. Po kilkugodzinnych rozmowach i dyskusjach udało się dojść do porozumienia, burmistrz miasta zezwolił mężczyznom na odświeżenie błeękitnozielonej piramidy. Dlatego teraz mamy kolor, który wpada oko turystom i cieszy starszych i młodych.

R: Rozumiem. Dziękuję za wywiad. Do widzenia.
S: Dziękuję.

XGwBbve.png

W tym miejscu chciałbym jeszcze złożyć podziękowania burmistrza Las Venturas dla inwestorów, które otrzymałem od sekretarza miasta.

XGwBbve.png

Szanowni Mieszkańcy naszego miasta. W dniu 2 stycznia bieżącego roku zgłosiło się do naszego urzędu dwóch panów, którzy przedstawili się jako Wilhelm Schmitz-Scholl - szef grupy Tengelmann Group oraz Harland Sanders, właściciel sieci KFC. Poprosili mnie oni o zgodę na wyremontowanie starej piramidy, odświeżenie jej blasku i świetności. Długo rozmawialiśmy w moim biurze na ten temat, wykonałem wiele telefonów do wyższych władz. Nie było to proste, aż wreszcie się udało. Udało mi się uzyskać zgody od prezydenta miasta i starosty. Podpisałem zgodę na remont piramidy. Dziękuję serdecznie właśnie tym Panom za chęci i wspólne siły, które przyczyniły się do remontu naszej starej piramidy. Na ich ręce składam Wyrazy Szacunku, a także odznaczenia Zasłużonych na rzecz miasta Las Venturas. Jesteśmy dumni z Was. Bardzo cieszymy się, że stan San Andreas ma takich ludzi jak Wy, którzy chcą pomagać bezinteresownie. 

Burmistrz Miasta Las Venturas John Smoke

XGwBbve.png

Na uroczyste otwarcie piramidy przybyło wiele delegacji ze stanu San Andreas, w tym prezydent Las Venturas Jorge Claus, prezydent miasta San Fierro Natan Bregovic oraz prezydent Los Santos Olaf Kart. Dokonali oni przecięcia wstęgi, która prowadziła do środka budynku. Cały obiekt został również poświęcony przez biskupa, który przybył z San Fierro na tę wiekopomną chwilę. 

3.png

Postanowiłem porozmawiać również z mieszkańcem Los Santos. Często on przyjeżdża też pod piramidę ze swoją rodziną.

R: Redaktor | M: Mieszkaniec

R: Witam, jestem Senior Pressman xHamster z Redakcji Prasowej Project News. Chciałbym zająć Panu czas na krótką chwilę. Można?
M:
Proszę bardzo. O co chodzi?

R: Nie tak dawno zostały otwarte dwa nowe sklepy w Los Santos. Co Pan sądzi o sieci tych lokali właśnie w tym mieście?
M: 
Myślę, że jest to świetna inicjatywa. Skorzystałem z obu lokali. W OBI zakupiłem nowe narzędzia ogrodowe, w restauracji razem z rodziną zjedliśmy małe kanapki. Po prostu super!

R: Rozumiem. Był Pan jednym z pierwszych klientów zapewne nowego sklepu OBI. Jak cenowo wyglądają tam zakupy, jaka jest obsługa?
M:
Jeżeli chodzi o ceny produktów, to są one umiarkowane. Są i tanie rzeczy słabszej jakości i rzeczy z górnej półki, tylko że droższe. Obsługa marketu jest wyśmienita i dobrze przygotowana, żeby odpowiedzieć na wszystkie pytania, które zadają klienci. 

R: A co z restauracją KFC? Dobre serwują jedzenie? Jakie ceny i jaka obsługa?
M:
 Szczerze mówiąc, ceny są wysokie, natomiast dania, jakie się dostaje, są zbyt małe. No ale, zapewne nie jest to jedyny lokal taki. Obsługa lokalu najlepsza, jaką do tej pory widziałem, a jedzenie wyśmienite. Aż żal było odjeżdżać stamtąd. Na pewno jeszcze ich odwietrze.

R: Dziś została otwarta piramida po renowacji. Jakie ma Pan wrażenia?
M:
Przyjeżdżam tutaj do Las Venturas od lat. Za każdym razem, gdy jestem tutaj z rodziną, odwiedzam piramidę i przechodzę labirynt, który codziennie jest, jakby to rzec... edytowany. Tak to ujmę. Przyjeżdżając dziś tutaj, oczom moim ukazała się nowa piramida. Ten jej blask od "nowości" jest przepiękny. Nigdy nie przypuszczałem, że można uczynić stary budynek, w takie cudo. Dziękuję tym ludziom, którzy przyczynili się do tego. Teraz będę jeszcze częściej tu przyjeżdżał, nie tylko z rodziną, ale i też ze znajomymi. 

R: Czy wszystkie te inwestycje są dobrym pomysłem w stanie San Andreas?
M:
Jak najbardziej. Sklep budowlany, jakiego jeszcze nie było na tylu mieszkańców, restauracja, która przyciąga wiele młodych i starszych osób, oraz odświeżona piramida dla turystów to jest to, czego brakowało w tym stanie. Bardzo dobrze, że ktoś wpadł na taki pomysł i postanowił otworzyć sklepy oraz wyremontować obiekt w Las Venturas. Dzieci moje są szczęśliwe, że mogą jeździć do KFC, bo bardzo głośno w telewizji o niej. Wielki szacun raz jeszcze.

R: Również przyłączam się do podziękowań. Piramida naprawdę jest przepiękna. Dziękuję za udzielenie mi wywiadu. Wszystkiego dobrego.
M:
Również dziękuję. Powodzenia życzę. 

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News Senior Pressman @xHamster

Grafiki: Senior Graphic Designer  @kepuszek.cj

Korekta: @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.