Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Palomino Creek, miasto wymagające zmian.

Neesqus

Rekomendowane odpowiedzi

naglowek.png
naTqDnE.png

Witam, z tej strony Trainee @Neesqus z Project News. Dziś przedstawię Wam stan dróg oraz całokształt miasta Palomino Creek.
Zima w tym roku była bardzo sroga i odcisnęła piętno na mieście wyrządzając dużo szkód.
Zapraszam do czytania.
VDgjwdI.png
Zniszczone ulice

Na drogach Palomino Creek, możemy zobaczyć duże szkody, które wyrządził mróz i wiatr wraz z mieszkańcami, którzy nie mieli świadomości, że jazda po drogach ich miasta, może spowodować takie straty. Na zdjęciach poniżej, możemy zauważyć duże pęknięcia i plamy. Szkody te wyrządził ogromny chłód. Podczas zimy małe dziury w betonie zaczynały się wypełniać śniegiem i wodą, potem zamieniając się w lód, który rozszerzał dziury i tworzył pęknięcia. Mieszkańcy, jeżdżąc po ulicach miasta, jeszcze bardziej poszerzali te pęknięcia, właśnie dlatego ulice są tak bardzo zniszczone, co jest jak najbardziej zrozumiałe, ponieważ drogi te pamiętają odległe nam czasy. Dziury mogą być przyczynami wielu kolizji, jeśli zakryje je śnieg, ryzyko wypadku będzie naprawdę spore, ponieważ zniszczenia nie będą widoczne. W tej sprawię, należy działać naprawdę szybko. Mieszkańcy Palomino Creek skarżą się na stan dróg, lecz burmistrz nic z tym nie robi. Zapytacie dlaczego, a odpowiedź znajdziecie na końcu artykułu, gdzie zamieściłem z nim wywiad.

gif1.gif
VDgjwdI.png
Ślady opon

Na ulicach Palomino Creek widoczne są również ślady opon, które są skutkiem oblodzenia ulic oraz tak zwanych driftów. Zacznijmy od oblodzenia ulic. Poprzez brak ludzi, którzy zajmowaliby się odśnieżaniem dróg, nawierzchnie są pokryte lodem. Jak mówią miejscowi, ulice były tak śliskie, że trudno było nawet wyjechać ze swojej posesji, a co dopiero jeździć po nich. Do wszystkich sklepów musieli chodzić na piechotę, ponieważ bali się, że swoimi samochodami po prostu tam nie dojadą. Było parę odważnych osób, które jednak odpaliły swoje pojazdy i próbowali gdzieś dojechać, ale przez stan dróg niestety nie zdołali, a ich auta wytworzyły kolejne ślady opon na ulicach, widoczne do dziś.
Teraz zacznijmy mówić o tym drugim skutku. W pobliskiej wsi żyje dwóch kumpli, których pasją jest „driftowanie". Zapytałem się mieszkańców, jak często oni tu przyjeżdżają i otrzymałem jednoznaczną odpowiedź, iż przyjeżdżają mniej więcej raz na miesiąc. Podczas wizyty w Palomino Creek koledzy wpadają w poślizgi i tym samym zostawiają ślady opon na drogach. Jeden z mieszkańców miasta przyłapał ich kiedyś na gorącym uczynku. Opowiadał mi, że chciał ich powstrzymać, ale oni go zignorowali i uciekli.

gif2.gif
VDgjwdI.png
Pożar banku

W Palomino Creek żywioł, jakim jest ogień, płata ogromne figle mieszkańcom. W sylwestra, podczas strzelania fajerwerkami i petardami jedna z fajerwerków uderzyła w okno banku, po czym je rozbiła oraz wybuchła we wnętrzu. Na szczęście w środku nikogo nie było, zatem nikt nie został ranny, lecz wybuch ten wywołał pożar całego budynku. Mieszkańcy bardzo chcą go ugasić, lecz ogień jest tak ogromny, że ich starania idą na marne. W wyniku dużej ilości pożarów w San Fierro strażacy nie mają możliwości przyjazdu do miasta i ugaszenia pożaru. Liczymy, że jak najszybciej tu przyjadą i poradzą sobie z ogniem. Pozwolono mi się przybliżyć do budynku i zrobić parę zdjęć.

Oto efekt.

gif3.gif

VDgjwdI.png
Zniszczony cmentarz

Zmian potrzebuje również miejscowy cmentarz. Groby zmarłych mieszkańców miasta są bardzo stare i zniszczone. Niestety nikt nie ma prawa przeprowadzić tam gruntownych zmian, ponieważ do cmentarza ma prawa tylko ksiądz proboszcz, który od dawna już mieszka w Dillimore i nie ma z nim kontaktu. Na ten moment kościołem zajmują się wikariusze i szafarze, którzy otrzymują wielką pomoc od ministrantów i sporą pomoc finansową od swoich parafian. Grób poprzedniego proboszcza jest zupełnie zniszczony, porośnięty mchem, a płyta, która zakrywała grób, jest przesunięta. Trumna jest odkryta i również ulega powolnej destrukcji.

gif4.gif
VDgjwdI.png
Zawalony most

Most prowadzący z Palomino Creek groził zawaleniem, więc zadecydowano, że dobrym pomysłem będzie szybka
budowa nowego. Decyzja ta rzeczywiście okazała się prawidłowa, ponieważ ostatnimi czasy most się zawalił. Teraz jego dwie połowy wiszą nad rzeką i zapewne niedługo i one wpadną do wody. Most stanowi spore zagrożenie dla przyjezdnych, ponieważ gdy jedzie się ulicą, nie widać, że nie ma możliwości przejazdu. Dlatego chciałbym ostrzec ludzi, którzy chcieliby odwiedzić miasto, bądź mają plany, aby przejechać tędy. Uważajcie na ten most oraz przejeżdżajcie tym nowo wybudowanym.

ramka.png
Gzqqb1L.png
Wywiad z burmistrzem

Tak jak wspomniałem na początku, przeprowadziłem wywiad z burmistrzem miasta Palomino Creek, Panem Jasperem.
W wywiadzie odpowiada on na wszystkie nurtujące nas pytania.
Proszę zobaczyć.
Pasek.png.7ac64dabe53dbc3689f058c5a41bcd4a.png
R: Redaktor @Neesqus | B - Burmistrz Palomino Creek

R: Witam serdecznie, czy mogę przeprowadzić z Panem wywiad?

B: Tak, oczywiście.

R: Chodzi o zniszczone ulice, dlaczego gmina nie jest w stanie ich naprawić?
B: No cóż, ciężki temat, ale odpowiedź jest prosta. Najzwyczajniej na świecie, nie mamy pieniędzy.

R: To znaczy, że was nie stać?
B: Dokładnie tak.

R: Rozumiem. W takim razie, gdzie podziały się wszystkie pieniądze?
B: Ostatnie nasze pieniądze wydaliśmy na budowę nowego mostu. Od tamtego czasu stan San Andreas nie przeznaczył nam żadnych funduszy...

R: Można wiedzieć dlaczego?
B: W zasadzie, nawet i my nie wiemy. Powiedzieli, że dostaniemy dopiero latem.

R: Dobrze, a jeśli chodzi o pożar banku, dlaczego żywioł ciągle szaleje?
B: Ogień z niewiadomych przyczyn pali się już 6 dni, my nie możemy go ugasić, a straż pożarna jest zajęta pożarami w San Fierro. Nie pozostaje nam nic, tylko czekać.

R: Rozumiem, a co z dwójką łobuzów zostawiających po sobie tylko ślady opon?
B: Staramy się ich złapać, na razie wiemy tylko, że pochodzą z małej wsi nieopodal.

R: Dobrze, to już koniec. Do widzenia, miłego dnia!
B: Do widzenia i wzajemnie! 

1g.gif

Pasek.png.a9f4eb4b870aaa7a785a100643cac39b.png
Dziękuje za przeczytanie mojego artykułu. Mam nadzieję, że miło Wam się go czytało.

2146838199_Pasekzlogo.png.e773b61d86875589f42aab4b3bdc6f00.png

Autor: @Neesqus

Grafiki: @Aiishan

Korekta:  @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.