Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Napad na stację w pobliżu miasta El Quabrados

zensy

Rekomendowane odpowiedzi

XGwBbve.png

ukUD6a9.png

naTqDnE.png

Witam z tej strony Trainee anzesk z Redakcji Prasowej Project News, dziś przygotowałem dla państwa informacje o napadzie na stację w okolicach miasta El Quabrados oraz wywiad ze świadkiem całego zdarzenia, zapraszam serdecznie do przeczytania dalszej części.

VDgjwdI.png

Podczas przechadzki w dniu 3 stycznia 2022 roku zauważyłem, że przy stacji w okolicy miasta El Quabrados stoją dwa uprzywilejowane pojazdy służby San Andreas Police Department, która znajduje się w miejscowości Las Venturas. Postanowiłem podejść i zapytać się co się stało. Okazało się, że nastąpił tam napad z charakterem rabunkowym. Byłem pod wielkim wrażeniem, dlatego, iż tamta stacja zawsze była spokojnym miejscem bez żadnych mankamentów, które mogłyby wskazywać wątpliwości co do jej opinii. Sprzedawcy oraz inni pracownicy byli w porządku jak sam jej właściciel Jarrett Macauley. Napastnikiem był Ross Osborne urodzony 16 marca 1991 roku w miejscowości Los Santos. Dalej dowiadujemy się, że był on skazany za przestępstwa w charakterach rabunkowych 19 października 2018 roku i aktualnie przebywa na zwolnieniu warunkowym z więzienia Red County. Napotkałem tam też również bezdomnego Johna Whitney'a, który był stałym bywalcem w wiosce El Quabrados. Postanowiłem przeprowadzić z nim wywiad.

zOshn3P.gif

Gzqqb1L.png

R - Redaktor @anzesk | JW - John Whitney

R: Witam! Z tej strony Trainee anzesk - Redakcja Project News! *wyciąga z kieszeni plakietkę oraz pokazuje ją mężczyźnie*

JW: Witam, kłaniam się, nazywam się John Whitney!

R: Zanim zaczniemy rozmawiać o wydarzeniu, które nie dawno temu nastąpiło, zapytam: Jak Panu mija dzień? Wszystko u Pana dobrze?

JW: Dzień na ten moment mija mi świetnie, lecz to, co się wydarzyło, trochę mnie przeraża. Aktualnie jestem tylko trochę zaziębiony.

R: Dobrze, a więc przejdźmy już do zdarzenia. O której godzinie doszło do rabunku?
JW: W okolicach 9.30. Zawsze przychodzę na stację i kupuję coś do jedzenia za pieniądze, jakie tylko mam. Podczas gdy rozmawiałem z pracownikiem sklepu Gregiem Orval'em - mężczyzna wkroczył do sklepu z bronią.

R: Co zażądał napastnik?
JW: Kazał nam się położyć z rękami za głową.

R: Co było dalej?
JW: Zaczął się na nas stanowczo patrzeć i krzyknął wtedy: "kto tu jest pracownikiem sklepu?". Greg nie chciał się odzywać, lecz gdy mężczyzna zaczął przykładać każdemu po kolei broń do głowy, nie wytrzymał ciśnienia i się przyznał.

R: Jakimi dalszymi poleceniami kierował się napastnik?
JW: Wziął pracownika i kazał otworzyć mu kasę z pieniędzmi, a następnie wrócić na miejsce, tam gdzie leżał.

R: Kiedy przyjechały służby, które powstrzymały napastnika?
JW: yyy... nie wiem, która była godzina, lecz zdaje mi się, że 5 minut przed godziną 10. *powiedział, zakłopotany John*

R: Kto ich wezwał, wiadomo już coś?
JW: Tak, okazało się, że obok stacji przechodził młody, dzielny 14-letni chłopak, który zauważył całą sytuację i wezwał pomoc.

R: Jak udało zatrzymać się rabującego?
JW: W stacji zawsze mają schowek, przy którym jest tajne wejście, właśnie tą stroną służby postanowiły wejść i obezwładnić napastnika.

R: Dobrze, to już na tyle, życzę Panu przede wszystkim zdrowia i oby szybko pamięć o sytuacji znikła, choć było to bardzo przerażające zdarzenie. Do widzenia!
JW: Dziękuje, do widzenia.

YTodXdc.png

naTqDnE.png

Dziękuję za poświęcony czas na przeczytanie mojego pierwszego już artykułu w Redakcji Project News!

8eybfgF.png

Autor: @anzesk
Interfejs Graficzny (Grafiki): @Aiishan
Korekta: @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.