Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z Administratorem Koseryk

VemcziN

Rekomendowane odpowiedzi

QDtM27G.png

naTqDnE.png

Witajcie, dzisiejszym uczestnikiem mojego wywiadu jest @Koseryk. Bardzo miło było mi go gościć w tym wywiadzie. Również Wy możecie się dowiedzieć o nim dużo informacji. Przejdźmy do samego wywiadu, miłego czytania.

Gzqqb1L.png

Redaktor - @VemcziN | Odpowiadający - @Koseryk

R. — Witaj, bardzo Ci dziękuję, że zgodziłeś się na wzięcie udziału w moim wywiadzie. Na sam początek wywiadu, przedstaw się naszym czytelnikom, powiedz nam, ile masz lat, skąd pochodzisz oraz czym się interesujesz.

O. — Cześć jestem Koseryk, z imienia Eryk. Mam 16 lat oraz pochodzę ze Śląska. Interesuje się głównie informatyką, strażą pożarną oraz montażem filmów.

R. — Miło Cię poznać Eryku, powiedz nam, uczęszczasz do jakiejś jednostki związanej ze strażą pożarną?

O. — Nie uczęszczam do żadnej jednostki, interesuje się tym tylko z zewnątrz. Jeżeli byłaby takowa możliwość, z chęcią służyłbym w MDP, lecz mieszkam w aglomeracji i niestety zbyt daleko jest do najbliższego OSP.

R. — Rozumiem. Jeżeli trafiłaby się taka okazja, to poszedłbyś do MDP i starał się potem dołączyć już do jednostki wyższej OSP/PSP?

O. — Ciężko jest mi oceniać, ponieważ są to tylko słowa, które mogą być w tym momencie "rzucane na wiatr".

R. — Otóż to i w sumie bardzo dobrze myślisz, aby nie myśleć przyszłościowo. Owszem, możemy myśleć przyszłościowo, ale nie aż tak daleko :). Popatrz, skoro jest się strażakiem, to wtedy pomagamy ludziom/zwierzętom, jak myślisz podczas pomocy, dobro może wrócić?

O. — Jak najbardziej, jak to się mówi "karma wraca" - ta dobra i zła. Miałem podobne sytuacje, kiedy komuś w czymś pomagałem, nie mówię tutaj o ratowaniu życia, lecz dobro zawsze wracało.

R. — Również tak myślę, niby ludzie uważają, że to tylko pogłoska, a tak naprawdę to dobro zawsze wraca. Powiedz nam, masz jakieś hobby?

O. — Jasne, lubię w czasie wolnym montować filmy, nie jestem w tym jakiś super odlotowy, lecz staram się robić to jak najlepiej.

R. — Ooo, mało kiedy słyszę o takim zainteresowaniu od jakichkolwiek osób, długo się tym zajmujesz?

O. — Dość krótko, od około 2 miesięcy.

R. — I jak Ci wychodzi? Chciałbyś się może pochwalić jakimś filmikiem?

O. — Jasne, można sprawdzić mój kanał na platformie YouTube (Koseryk) oraz zajrzeć w ostatni film. Jeżeli ktoś jest jeszcze bardziej ciekawski, może obserwować kanał biznesowy Project Film Studio, na którym za niedługo pojawią się filmy, które montowałem :D. 

8bDG6Ke.png

R. — Chętnie wpadnę na kanał i obejrzę 🙂. Co do filmów z Project Film Studio, nie mogę się doczekać! Powiedz nam, posiadasz jakieś marzenia bądź cele, które chciałbyś kiedykolwiek spełnić?

O. — Zależy, o jakie marzenia chodzi, czy te związane ze światem, czy też światem wirtualnym. Jeżeli chodzi o świat wirtualny, chciałbym coraz bardziej rozwijać swój biznes oraz docierać do jak największej ilości odbiorców na serwerze. Nie wiem, czy wiesz, lecz ostatnimi czasy nasz biznes otrzymał kino serwerowe, na którym również mi zależy oraz chciałbym je rozwijać więcej informacji w przyszłości stay tuned.

R. — Tak, słyszałem o nowym kinie 🙂  I niby świat wirtualny, ale marzenie ciekawe 😄 Teraz może opisz marzenia ze światem rzeczywistym.

O. — Na pewno chciałbym zdać egzaminy zawodowe oraz maturę na wysokim poziom.

R. — Do matury jeszcze Ci daleko, za ten czas zdążysz się wyuczyć mnóstwo rzeczy związane z historią itp. Uczęszczasz do szkoły? Jeżeli tak to na jaki profil?

O. — Jasne, uczęszczam do Technikum na profilu Technik Informatyk.

R. — No i piąteczka! Tak samo, jak ja. Bardzo przyszłościowy zawód. Po ukończeniu szkoły chciałbyś kontynuować kształcenie się w tym kierunku?

O. — Raczej tak, lecz nic nie jest pewne.

R. — Oczywiście, że nic nie jest pewne. Pozostawmy już temat Twojej osoby, powiedz nam, jak natrafiłeś na PRPG?

O. — Na PRPG trafiłem 30 października 2020 roku, przeglądając serwery RPG po dłuższej przerwie od MTA. Rozpocząłem rozgrywkę, serwer mi się spodobał i gram tutaj do dziś.

R.— Ohh tak.. PRPG jest jednym jak nie jedynym serwerów, który powstał w ciągu dwóch lat i się szybko nie znudzi, bardzo wyjątkowy serwer gdzie miło się gra. Powiedz nam, jak się rozpoczęła Twoja historia z GTA SA? Jak się o tej grze dowiedziałeś?

O. — Przygodę rozpocząłem dokładnie w grudniu 2017 roku na największym polskim serwerze RPG, o grze dowiedziałem się, oglądając wszelakie filmy z tamtego serwera na youtubie i się wciągnąłem.

R. — Większość osób, które teraz grają na Project, są z tego serwera, o którym myślisz. Powiedz nam, co myślisz teraz o tych wszystkich powstających "Pseudolach" z wysokimi zarobkami, cenami itp. Według Ciebie, jest jakaś przyszłość takich serwerów?

O. — Patrząc na ilość powstających takich serwerów, ciężko jest się poszczególnym przebić, trzeba zrobić naprawdę dobry kawał roboty i zrobić autorski projekt, który odbije się echem, aby się "wybić".

R. — Na przykładzie Project, RCONI odwalili kawał dobrej roboty i na pewno włożyli w serwer bardzo dużo swojego prywatnego czasu. Na Project jesteś Administratorem, jaka jest historia zostania administratorem?

O. —  Do administracji dołączyłem dokładnie 22 lutego uprzedniego roku. Jakoś tak to się potoczyło, iż pod koniec kwietnia otrzymałem awans na Moderatora i ostatecznie pod koniec czerwca otrzymałem awans na rangę Administratora.

R. — No to dość długo już jesteś na tej posadzie. Jakie są Twoje obowiązki? Są one trudne do wypełniania?

O. — Jak każdy gracz przeglądający forum mógł dostrzec, jestem jedną z kilku osób odpowiedzialną za rozpatrywanie skarg na graczy. Czy jest ciężko? Nie powiedziałbym, co prawda są niektóre skargi, które wymagają dłuższej chwili uwagi, przykładowo skargi z transakcjami, lecz nie jest to ciężkie.

R. — Domyślam się, że dużo jest/było takich skarg, gdzie jakiś gracz oszukał gracza i na pewno nie jest łatwo dojść do jakiegoś werdyktu. A powiedz nam, jaka jest norma raportów, którą wyrabiasz dziennie?

O. — Zależy od dnia i godziny, również nie liczę, więc nie jestem w stanie dokładnej liczby podać.

R. — Dobrze, niby codziennie jest dużo graczy na serwerze i pytanie brzmi czy dużo raportów dziennie dostajecie jako administracja?

O. — Powiem tak, nie jest to duża liczba, tutaj również wszystko zależne jest od graczy i ich potrzeb/problemów.

R. — Rozumiem, przejdziemy teraz do Twojej osoby serwerowej. Posiadasz jakieś pojazdy?

O. — Jasne, posiadam kilka pojazdów, takich jak Infernus, Sultan Kombi, Manana DTM oraz inne, mniej znaczące autka.

R. — Chciałbyś się pochwalić nimi?

O. — Mogę zaprezentować dwa z moich najbardziej ulubionych pojazdów.

T6GCpcQ.png

R. — Bardzo ładne autka i nawet się fajnie prezentują jedno koło drugiego. Należysz do jakiejś frakcji na serwerze?

O. — Jasne, należę do frakcji San Andreas Fire Department.

R. — Ooo i nawet Straż Pożarna w życiu wirtualnym Cię interesuje. Uwielbiam takich ludzi, co interesują się sprawami ze świata rzeczywistego w świecie wirtualnym. Na jakiej posadzie się znajdujesz w owej frakcji?

O. — Znajduje się na stopniu FIrefighter III.

R. — No to dość daleko już awansowałeś, od kiedy należysz do SAFD?

O. — Jakoś od listopada uprzedniego roku.

R. — Też dość długo, dobrze odbiegnijmy od tematów związanych z Projectem i będzie to niestety moje przedostatnie pytanie. Skąd się wziął Twój nick? Jaka jest jego historia powstania?

O.  Jak mogłeś wywnioskować, końcówka mojego nicku to moje imię, lecz 3 pierwsze jego litery to początek nazwiska.

R. —  Tak myślałem, lecz nie zgadzały mi się trzy pierwsze litery w nicku haha, no dobrze w takim razie bardzo Ci dziękuję za chęć uczestnictwa w moim wywiadzie i ode mnie ostatnie pytanie, czy chciałbyś kogoś pozdrowić?

O. — Również Ci dziękuję za wywiad, pozdrawiam członków biznesu Project Film Studio.

R. — W takim razie z mojej strony to wszystko i życzę Ci dobrej nocy.

O. —  Wzajemnie.

8eybfgF.png

Autor: @VemcziN
Grafika: @kepuszek.cj
Korekta: @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.