Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Skate Park w Los Santos, nowy właściciel

Traperhoff

Rekomendowane odpowiedzi

Nd4zDAP.png

naTqDnE.png

Witam, jestem Traperhoff - Junior Pressman z Project News. W dzisiejszym artykule przedstawię państwu najnowsze informacje na temat każdemu znanego skate parku, który znajduje się w Los Santos. Każda osoba, mieszkająca oraz chociaż przejeżdżająca przez to miasto wie gdzie owe miejsce się znajduję, i jak ono wygląda. Od paru dni te właśnie miejsce należy do nowego właściciela, który to wykupił i postanowił wyremontować skate park. Zapraszam do przeczytania mojego artykułu na ten temat.

VDgjwdI.png

Informacje o skate parku

Poruszony wyżej skate park, został wybudowany przez Romka Terrefa, w roku 1990. Od tamtego momentu skate park był czynny dla każdej osoby, która mogła sobie spędzić na nim miło czas. Rower oraz hulajnogi to były najczęściej używane sprzęty na tym terenie. Dziennie to miejsce odwiedzało naprawdę sporo osób, głównie byli to tzw. skejterzy, ale i osoby, które chciały po prostu miło spędzić czas. Lata mijały, a wybudowane konstrukcje oraz rampy traciły na świeżości. Ogrodzenie zaczęło mieć rdze, a rampy dziury, które przeszkadzały w jeżdżeniu na hulajnodze, czy też rowerze. Na całe nieszczęście na miejsce zaczęli też przychodzić wandale, którzy jeszcze przyśpieszyli proces psucia się skate parku. Nie zabrakło również graficiarzy, którzy swoją powiedzmy powierzchownie sztuką ozdabiali ogrodzenie. Tamtejszy właściciel oraz budowniczy całego projektu nie miał już czasu, oraz siły zajmować się tym miejscem, ponieważ miał już swoje lata. Postanowił wystawić na sprzedaż ten teren, ale przez parę ładnych lat nikt nie chciał tego kupić, bo nie widział sensu inwestowania pieniędzy w taki właśnie park. Cena, którą chciał dostać Romek była naprawdę niska, bo wynosiła zaledwie 35.000$, gdzie on sam zainwestował w to miejsce grubo ponad 50.000$. Zmniejszył jeszcze bardziej cenę i w końcu odezwał się do niego pewien człowiek. Był to dość młody mężczyzna, który od dziecka pasjonuje się jeżdżeniem wyczynowo na rowerze. Postanowił od niego odkupić ten teren i zabrać się za gruntowny remont, by za parę miesięcy był znów zdatny do użytkowania. Romek był bardzo zadowolony, bo wiedział, że park trafia w dobre ręce.

VDgjwdI.png

Gruntowny remont, ogrodzenie

Po zakupie, na samym wstępie nowe właściciel, czyli John Travolt postanowił wziąć się za gruntowny remont ogrodzenia, zaczął on kawałek po kawałku zrywać stare blachy, i zamówił już nowe, w pełni pasujące na tego typu teren. Na obecny moment pisania artykułu, praca się dopiero rozpoczęła, więc tylko trochę kawałków jest oderwanych. Do pomocy, on następnego tygodnia John zatrudnił firmę specjalizującą się właśnie w tej dziedzinie. Zapłaci on za samo zerwanie ogrodzenia oraz zamontowanie nowego 25.000$, nie licząc kosztów zakupu samego ogrodzenia, które zresztą kosztowało bardzo podobnie. Według Johna ogrodzenie to jest jedno z najważniejszych rzeczy na tym skate parku, bo chce, aby tutaj było bezpiecznie, i tylko osoby z wykupionym karnetem mogły tutaj wchodzić. Karnet jest bardzo tani, bo wynosi zaledwie 20$ za miesiąc, a tym samym uchroni teren od wandalów i graficiarzy. Samo ogrodzenie, z zerwanymi paroma częściami prezentuje się następująco.

RlD2CHe.gif

VDgjwdI.png

Gruntowny remont, rampa betonowa

Kolejnym krokiem w odmienianiu tego terenu był remont betonowej rampy, bo tak samo była ona zniszczona oraz ozdobiona graffiti. Poręcz, która znajdowała się na niej, również zostanie zdemontowana, i zamontowana nowa. Rampa będzie tylko odświeżona, czyli zostaną na niej przeprowadzone poprawki lakieru, polerki by nie było dziur oraz innych zadrapań. Była również opcja wyburzenia jej i wybudowania nowej, lecz John stwierdził, że jest to bez sensu a same prace konserwatorskie wystarczą. Wynajął kolejnego człowieka do pomocy, tym razem specjalizującego się w temacie budowlanym, bo głównie do tego zadania będzie go potrzebował. Na samym wstępie zostanie zrobiona polerka, zalatane zostaną dziury oraz wszelakie zadrapania, a kolejnym krokiem będzie odmalowanie rampy na jakiś kolor. Poręcz zostanie zdemontowana, a nowa będzie o wiele lepsza pod kątem bezpieczeństwa oraz użyteczności. Poręczy nie było sensu remontować, bo są to sprawy tak naprawdę groszowe. Za remont owej rampy, John będzie musiał zapłacić 7.000$, nie wliczając w to materiałów, które na ten moment nie wiadomo ile wyniosą. Na ten moment rampa przed remontem prezentuje się tak.

BiO3rSh.gif

VDgjwdI.png

Gruntowny remont, bumpy

Bumpy w ziemi również zostaną wyremontowane, pod kątem zalatania dziur, przemalowania ich oraz wyrównania terenu. Po tylu latach, po tylu zjazdach na bumpach nic dziwnego, że one się zużyły do granic możliwości, dlatego zalatanie dziur, wyrównanie terenu to jest priorytet. Przemalowanie to kwestia wizualna, dlatego to może poczekać. John wynajął kolejną firmę, specjalizującą się bezpośrednio w budowaniu skate parków. Planowane jest tak jak mówiłem zrobienie remontu i naprawienie braków, ale i dodanie parę nowych rzeczy, takich jak np. poręcze zwane railami. Na ten moment nie wiadomo, ile za to John będzie musiał zapłacić, lecz można śmiało stwierdzić, że będzie to jego jeden z największych wydatków na tym terenie. Bumpy to właśnie najczęściej używane rzeczy na skate parku, a i drobne dodatki z nimi związane nikomu nie zaszkodzą. Na obecny moment tak to się prezentuję, jako iż jest to jedna z poważniejszych czynności, zostanie ona w pełni skończona dopiero za miesiąc, a może i dwa.

MCVKS5E.gif

VDgjwdI.png

Budowa drewnianych mini-ramp

Ostatnim już planowanym na tym terenie remoncie, a w zasadzie budowie są to mini-rampy z drewna. Są one głównie używane przez osoby jeżdżące wyczynowo na rowerach, ponieważ dla hulajnóg mogą być one trochę za małe. Budowa ruszyła kilka dni temu, na ten moment skończone są konstrukcje i sam zarys mini-ramp. John postanowił od razu wybudować dwie takie konstrukcje, aby dla nikogo ich nie zabrakło. Tutaj głównie pomagali mu jego koledzy, a żadna firma specjalistyczna nie była potrzebna, bo jest to proste i z instrukcją nawet szara osoba w tym temacie dałaby z tym radę. Koszt materiałów wyniósł Johna 15.000$, a więc na firmie zaoszczędził około 7.000$, lecz musiał zainwestować w to swój czas, oraz czas swoich kolegów, którzy mu w tym pomagają. Planuje się, że rampy będą gotowe za parę dni, bo budowa przebiega bardzo dobrze i efektywnie, bowiem przedstawione niżej efekty to efekty pracy kilku dni. Zostało poprawienie konstrukcji, dodanie elementów podtrzymujących ją oraz przemalowanie ją na odpowiedni kolor.

Esk3a1f.gif

XGwBbve.png

Udało mi się również przeprowadzić wywiad z samym Johnem, na temat właśnie tego skate parku i planów z nim związanych.

Gzqqb1L.png

RT: @Traperhoff| J: John Travolt

RT: Witam, dziękuję bardzo, za poświęcony czas na przeprowadzenie z panem wywiadu. Możemy zacząć?
J: Nie ma sprawy, tak możemy zacząć.
RT: Dobrze, na początek spytam, od kiedy pasjonuje się pan właśnie jeżdżeniem wyczynowo na rowerze?
J: Tak naprawdę od dziecka, odkąd pamiętam rower zawsze był mi bliski, a wyczynowo zacząłem jeździć około 13 roku życia.
RT: Wow, to naprawdę zaczął pan od małego. A osiągnął pan jakieś sukcesy z tym związane?
J: Nie, nie brałem w ogóle żadnego udziału w jakichkolwiek turniejach. Jeżdżę po prostu sam dla siebie, sprawia mi to przyjemność i pozwala zapomnieć o problemach.
RT: Rozumiem, a co pana skłoniło do zakupu właśnie tego terenu.
J: Moja pasja, którą chcę przekazywać innym. Młode pokolenie z moich obserwacji również bardzo lubi takie tematy związane z rowerami, czy też hulajnogami, dlatego robię to dla nich.
RT: Czyli nie jest pan nastawiony na zarobek, a na pomoc innym fanatykom w tym temacie?
J: Tak, no wie pan, na tym się nie zarobi. Jest to nie zwracalna inwestycja, jeżeli chodzi o pieniądze, ale zwracająca w uśmiechach dzieci, lub po prostu osób korzystających ze skate parku.
RT: Piękne słowa, naprawdę. A mogę spytać, ile wyniesie pana około cały remont tego terenu?
J: Sam nie wiem, na ten moment zainwestowałem w to około 60.000$, a to nie wszystkie prace, jakie tutaj planuję.
RT: Rozumiem, a może pan zdradzić co jeszcze tutaj będzie nowego?
J: Niestety nie, są to tajne informacje i nie chciałbym jeszcze ich podawać. Wszystko będzie podawane na moim instagramie.
RT: Dobrze, a ile pan czasu jeszcze potrzebuje, aby ten park stał się znów czynny?
J: Myślę, że około 2-3 miesięcy i będzie można przyjeżdżać miło spędzać tutaj czas.
RT: Dziękuję bardzo, w takim razie powodzenia i na pewno do zobaczenia.
J: Dzięki, do zobaczenia.

NjPN9ne.gif

XGwBbve.png

Dziękuję za przeczytanie mojego artykułu, widzimy się już niebawem.

JT6VYg3.png

Autor: @Traperhoff

Grafiki: @Aiishan

Korekta: @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.