Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Włamanie do kostnicy, kradzież ciała prezydenta

Traperhoff

Rekomendowane odpowiedzi

Uhl2PAc.png

naTqDnE.png

Witam, jestem Traperhoff - Junior Pressman z Project News. W dzisiejszym artykule najgorętszy temat ostatnich godzin, czyli włamanie do kostnicy i kradzież ciała prezydenta. Sam prezydent został pochowany 19.12.2021, a ta tragedia stała się dzisiaj, czyli dwa dni po pogrzebie. Mieszkańcy są zdruzgotani i za wszelką cenę chcą znaleźć tego bandytę, dlaczego to zrobił? Po co mu zwłoki martwej osoby? Tego nie wie nikt, natomiast zapraszam do artykułu.

yAIW3KD.gif

VDgjwdI.png

Miejsce akcji

Cała akcja toczy się wokół cmentarza w Los Santos. Cmentarz ten istnieje od kilkunastu lat, nigdy nie było takiego przypadku, jaki zdarzył się dziś. Na owym cmentarzu znajdują się 44 groby ludzi, z zasługami dla miasta Los Santos. Każdy grób jest specjalnie podpisany inicjałami oraz paroma słowami kim dana osoba była. Jest on wybudowany w starożytnym stylu, od dawna nie było tam gruntownego remontu, dlatego w nocy wygląda bardzo strasznie. Idąc prosto, na terenie cmentarza znajduje się również kapliczka, w której jest małe biuro księdza. Jest w nim komputer, na którym jest zapis z kamer czy też najważniejsze informacje apropos pogrzebów, czy też osób leżących w grobach.

T30muLK.gif

VDgjwdI.png

Zapis z kamer, najważniejsze informacje

Jak wspomniałem, cały teren jest objęty kamerami, dlatego też mamy zapis z monitoringu z nocy, gdy doszło do tej tragedii. Nie wiadomo natomiast, jakim cudem złodziej dostał się do środka kaplicy. Każdej nocy kapliczka jest dokładnie zamykana, ma czujnik ruchu, który, gdy się uruchamia powiadamia księdza. Po przybyciu na teren redakcji nie było widać śladów włamania, tak jakby ktoś złodziejowi otworzył drzwi, i pozwolił na uczynienie tej zbrodni. Kolejną dość podejrzaną rzeczą, jest brak uruchomienia się czujki ruchu, która po sprawdzeniu działa normalnie, nie została uszkodzona. Na całe szczęście, kamery w tym przypadku nie zawiodły, zarejestrowały odjazd złodzieja, a w zasadzie porywacza już po skończonej akcji. Nie wiadomo, dlaczego dopiero wtedy się uruchomiły, a wcześniej były nieaktywne. W tej sprawie jest naprawdę sporo niewiadomych, lecz do pełnej analizy pozostawiamy tę sprawę policji. Na kamerach widać dokładnie pojazd, jakim porywacz odjeżdżał z miejsca zbrodni, niestety nigdzie nie można się doszukać żadnego odcisku palca, dlatego rysopisu porywacza na ten moment nie ma, kamery też nie uchwyciły jego twarzy. Nagranie po zdarzeniu bezpośrednio zostało przesłane do policji, której priorytetem w tym momencie jest dojście do tego, jakim cudem czujniki ruchu oraz kamery się nie włączyły, oraz co najważniejsze kto za tym wszystkim stoi i do czego zmierza. Ksiądz proboszcz postanowił nam udostępnić ów materiał, gdzie szczerze również liczy na rozgłos i może ktoś rozpozna ten pojazd.

lN2Btx0.gif

XGwBbve.png

Nagranie wygląda następująco...

gRmWA1B.gif

XGwBbve.png

Udało mi się przeprowadzić wywiad z księdzem, co sądzi o całej tej sytuacji.

Gzqqb1L.png

RT: @Traperhoff| K: Ksiądz

RT: Dzień dobry, bardzo dziękuję, że zgodził się ksiądz przeprowadzić ze mną krótki wywiad, możemy zaczynać?
K: Nie ma za co chłopaku, możemy.
RT: Co pan sądzi o tej całej sytuacji, jak się pan czuje?
K: Czuje się źle... jak mogło się to zdarzyć, przecież to wbrew Bogu. Mam nadzieję, że policja szybko znajdzie tego bandziora. Całą noc po tym zdarzeniu nie spałem, ciągle rozmyślałem kto mógł za tym stać.
RT: I co, ma ksiądz jakieś podejrzenia?
K: Nie przychodzi mi nic do głowy, z nikim nie mieliśmy na pieńku. Komu było potrzebne ciało prezydenta, może on z kimś miał na pieńku...
RT: Niestety tego na ten moment nie wiemy, a to nagranie, nic dziwnego oprócz pojazdu ksiądz nie zauważył?
K: Osobiście nie, lecz przekazałem to nagranie już policji i mam nadzieję, że znajdą oni jakąkolwiek poszlakę prowadzącą do tego przestępcy. 
RT: Również mam taką nadzieję, a w dniu pogrzebu sporo osób przybyło?
K: Było tyle ludzi, że niektórzy musieli stać za cmentarzem. Nie oszukujmy się prezydent był dobrym człowiekiem, i znało go sporo osób. Był to jeden z większych pogrzebów, jakie miałem okazje poprowadzić.
RT: Czy podczas trwania pogrzebu działo się coś co mogło księdza zaniepokoić?
K: Nie, tak naprawdę w tamtej chwili nie myślałem o tak dramatycznych rzeczach, no bo kto by pomyślał.
RT: No racja, czy będą podejmowane jeszcze bardziej radykalne kroki aniżeli policja?
K: Wszyscy mieszkańcy próbują znaleźć na własną rękę, będziemy zamieszczać plakaty z widocznym na kamerach autem.
RT: Dobrze, a czy jest osoba winna temu zdarzeniu?
K: Nie, to tak naprawdę mogło się zdarzyć w każdej chwili, nie ma kogo winić.
RT: Rozumiem, dziękuję bardzo za wywiad.
K: Dziękuję również, trzymaj kciuki, żeby przestępca się znalazł.

Ksuc3Dy.gif

XGwBbve.png

Po tym wywiadzie udałem się do policjanta zajmującego się tą sprawą, by uzyskać informacje, na jakim etapie jest sprawa.

Gzqqb1L.png

RT: @Traperhoff| K: Policjant

RT: Witam, czy mogę zająć chwilę?
P: Tak, oczywiście.
RT: Chciałbym chwilę porozmawiać, o sprawie sprzed paru godzin. Wie pan o co chodzi?
P: Domyślam się, że chodzi o kradzież działa z kostnicy tak?
RT: Dokładnie, o to mi chodzi. Chciałbym zapytać, na jakim etapie są prowadzone działania?
P: Dopiero niedawno otrzymaliśmy zgłoszenie o tym zdarzeniu, wstępnie próbujemy ustalić właściciela tego pojazdu, oraz osoby, które go sprzedawały w ostatnim czasie i kupowały.
RT: Jest ciężko, czy idzie wszystko w dobrym kierunku?
P: Za wcześnie jest, by to stwierdzić, wstępne zarysy naszej pracy będą dostępne 24h od zgłoszenia. Na ten moment nie wiemy zbyt dużo.
RT: Dobrze, a czy złodziej zostawił jakieś odciski palca, bądź jakieś poszlaki?
P: Niestety nie, wszystko zostało zrobione wręcz chirurgicznie. Nie ma najmniejszego włosa, czy też odcisku palca. To musiał być ktoś, kto znał się na rzeczy.
RT: Rozmawiałem z księdzem, mówił mi o kamerach i czujnikach ruchu, które dziwnym trafem nie działały, gdy działa się ta akcja, wiadomo coś na ten temat?
P: Pierwszy raz z takim czymś się spotykam, próbujemy to wyjaśnić, lecz na razie nie ma żadnego racjonalnego wytłumaczenia na to.
RT: Ile oddziałów jest zaangażowanych w tą sprawę?
P: Na razie pracujemy całym oddziałem, oczywiście z wyjątkami na zgłoszenia. Jeżeli nasza praca nic nie wskóra, uruchomimy wydział spraw FBI oraz inne tego typu służby.
RT: Na jaki okres cmentarz będzie nieczynny?
P: Nasi specjaliści będą prowadzili działania przez następne 2 dni, do tego trzeba doliczyć czas ponownego zabezpieczenia terenu oraz sprawdzenia kamer i czujników. Wstępnie z tego, co wiem, będzie można przyjść na ten cmentarz za tydzień.
RT: Ludzie zaczęli na własną rękę szukać tego przestępcy, pochwalasz to?
P: Nie pochwalam, ale również nie neguję. Jeżeli ich poszukiwania pomogą w sprawie, a nie zaszkodzą to nie mam do tego przeciwskazań.
RT: Czy jest plan wyznaczenia jakiejś nagrody dla osoby, która na własną rękę znajdzie sprawcę?
P: Na ten moment nie, lecz, gdy nasze poszukiwania nic nie wniosą to tak, planujemy wyznaczyć nagrodę nie tylko za samo znalezienie, ale za danie każdej potrzebnej w tej sytuacji poszlaki.
RT: Można wiedzieć, jakie to będą nagrody?
P: Niestety nie mogę na razie zdradzić, wszystkiego dowiemy się w najbliższych kilkunastu godzinach.
RT: Gdy byłem w kaplicy, zauważyłem pizze na grobie, czy to była pizza złodzieja?
P: Tutaj jest kolejna niewyjaśniona sprawa, na pizzy, czy też na samym opakowaniu nie ma odcisków palców. Tak jakby jakiś duch to tam położył, bez dotykania tego. Naprawdę, nie spotkałem się takim czymś jeszcze nigdy.
RT: A może dzwoniliście do tej pizzeri, czy było zamówienie na taką pizze?
P: Tak, ale to nic nie dało. Pizzeria wydaje setki takich pizz w ciągu dnia.
RT: Czyli niestety na ten moment, mimo wszystko nic nie mamy. Pozostaje czekać i trzymać kciuki, aby wszystko się udało.
P: Też mam taką nadzieję, to jest sprawa najwyższego priorytetu. Prezydent był objęty specjalną ochroną, nawet po śmierci. Musimy więc znaleźć sprawcę.
RT: Dziękuję bardzo za wywiad, czekamy na dalsze informacje.
P: Nie ma za co, będziemy informować na bieżąco.

HIJ9WxA.gif

XGwBbve.png

Dziękuję bardzo za poświęcony czas na przeczytanie tego artykułu, widzimy się już niebawem.

JT6VYg3.png

Autor: @Traperhoff

Grafiki: @Aiishan

Korekta: @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.