Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Relacja z eventu świątecznego, 20.12.2021

Traperhoff

Rekomendowane odpowiedzi

a24fvjG.png

naTqDnE.png

Witam, jestem Traperhoff - Junior Pressman z Project News. W dzisiejszym artykule zdam państwu relacje z wczorajszego eventu świątecznego, organizowanego przez serwerowe radio ProjectFM. Event ten odbył się na scenie w Los Santos, gdzie głównym prowadzącym był @noisyy. Zgodził się on również przeprowadzić ze mną wywiad, który państwo możecie zobaczyć poniżej. Zapraszam serdecznie do przeczytania.

VDgjwdI.png

Wystrój sceny

Sam wystrój panujący na scenie był bardzo ładny. Była fontanna, sporo ławek do siedzenia, czy też przeróżne kwiatki dodające sporo uroku temu miejscu. Sama scena była ogromna, wejście na nią miał tylko prezenter. W tamtym momencie padał również śnieg, co dodawało świątecznemu klimatu temu miejscu. Scena sama w sobie posiada wbudowane głośniki w scenę, lecz nie zapomniano o osobach, które stały dalej sceny lub na parkingu. Każdy zakątek sceny posiadał najwyższej jakości głośnik, który zapewniał odpowiednią głośność na terenie całego trwającego eventu oraz kawałek za nim. Na audycji były podawane ważne informacje co do konkurencji oraz ogólnie cały event miał w zamyśle być pod wodzą prowadzącego na audycji, dlatego organizatorzy nie mogli sobie pozwolić na niezapewnienie dobrego nagłośnienia.

kAzjjjr.gif

PTQpOZQ.gif

VDgjwdI.png

Automaty z jedzeniem oraz piciem

Na terenie sceny, nie zabrakło również automatów, w którym mogliśmy kupić jedzenie oraz picie. Co to za impreza, bez żadnych przekąsek prawda? Ceny były naprawdę małe, za oferowaną w tym jakość, dlatego sporo osób skorzystało i kupiło sobie co nieco. Automaty były bardzo dobrze zaopatrzone, a żeby nikomu na pewno nie brakło, postawiono ich aż cztery na całym terenie. 

IS1vtE5.gif

VDgjwdI.png

Bezpieczeństwo na evencie

Nad zabezpieczeniem całego terenu pracowała serwerowa policja, która bacznie strzegła terenu i dbała o bezpieczeństwo uczestników. 

duTA0Bp.png

VDgjwdI.png

Atrakcja na evencie #1

Po wybiciu godziny 18:00, rozpoczęła się audycja na scenie. Pierwszą atrakcją była konkurencja na szybkie paluszki, czyli prezenter zadawał pytanie, a gracz, który poprawnie oraz jako pierwszy odpowiedział na pytanie otrzymywał wyznaczoną nagrodę, która wynosiła w każdym przypadku 1000$. Pytań było aż 8, dlatego sporo osób miało szansę wygrać. Pytania dotyczyły zarówno samego serwera, jak i obecnych zaraz świąt bożego narodzenia. W trakcie przerwy w kolejnych pytankach, audycja cały czas leciała a prezenter starał się podtrzymywać dobrą zabawę. 

6g8R3ob.png

VDgjwdI.png

Atrakcja na evencie #2

Przyszedł czas na konkurencje, w której zwycięzca otrzyma główną nagrodę, czyli Picadora. Prezenter przekazał informacje, że konkurencją będzie konkurs na najlepszą rymowankę związaną ze świętami, oraz radiem ProjectFM. Każdy zatem zabrał się do pisania, prezenter dostał multum wiadomości, a same ich sprawdzanie trwało kilkanaście minut co tylko bardziej potwierdza fakt ile tych rymowanek było. Decyzja nie była prosta, każda rymowanka miała coś w sobie i była wyjątkowa. Wygrać mogła natomiast tylko jedna osoba, decyzja w końcu zapadła. Decyzją prezentera najlepszą rymowankę w tamtym czasie ułożył @zhar*, który oczywiście za nagrodę otrzymał Picadora, będącego główną nagrodą tego eventu.

unknown.png

VDgjwdI.png

Atrakcja na evencie #3

Ostatnią już atrakcją w evencie było ocenianie świątecznych aut. W zapowiedzi mieliśmy informacje, że takowa konkurencja będzie, dlatego osoby zainteresowane mogły na tę okazję specjalnie przemalować oraz ozdobić w jakikolwiek sposób swoje auto w świąteczny klimat. Ku mojemu zdziwieniu nie było dużej konkurencji, raptem z 10 aut było zrobionych na ów konkurs. Mimo wszystko, wszystkie auta przygotowane były piękne dlatego wybranie zwycięskiej trójki było równie ciężkie. Organizator obejrzał każde auto dokładnie i w końcu padł werdykt. Pierwsze miejsce zajął @Kacperek* ze swoim glendale, drugie miejsce zajął @Traperhoff ze swoim banshee, a trzecie @Szymbek ze swoim jesterem. Poniżej udało mi się sfotografować auta, które zajęły TOP2 oraz TOP3 tej konkurencji. Zwycięzcy niestety nie mogłem złapać po evencie, aby wykonać zdjęcie, lecz możemy się domyślać, że auto musiało być śliczne, że przy takiej konkurencji wygrało.

cHZZGxK.gif

XGwBbve.png

Tak jak wspomniałem, udało mi się przeprowadzić wywiad z organizatorem eventu @noisyy.

Gzqqb1L.png

RT: @Traperhoff| N: @noisyy

RT: Siemka! Dziękuję bardzo, że zgodziłeś się przeprowadzić ze mną wywiad, możemy zaczynać?
N: Nie ma sprawy, jasne
RT: Zacznijmy od początku, mógłbyś się krótko przedstawić?
N: Na serwerze pełnie dwie rolę, jestem funkcjonariuszem policji oraz Prezenterem w radiu ProjectFM. Mój pseudonim na serwerze to noisyy.
RT: Dobrze, jesteś organizatorem dzisiejszego eventu, który odbył się dosłownie przed chwilą. Mógłbyś powiedzieć, skąd w ogóle pomysł na takowy event dla graczy?
N: Event wymyśliłem w 100% samemu. Pomyślałem, że fajnie będzie zorganizować coś w ramach mikołajek czy świąt bożego narodzenia. Początkowo pomysł był taki, żeby zrobić zwykłe G1 ze świątecznymi piosenkami, a efekt był właśnie taki jak mogliście zauważyć.
RT: Rozumiem, prywatnie muszę powiedzieć, że event wyszedł super. Gracze mogli się między sobą integrować i wzajemnie poznawać. Zawsze to jakaś odskocznia od zwykłego G1 oraz monotonnego zarabiania. Przejdźmy dalej, chciałbym spytać, czy ktoś Ci pomagał w organizowaniu eventu?
N: Cieszę się, że się podobało. Jeżeli chodzi o pomoc w organizacji, to przede wszystkim chciałbym złożyć podziękowania dla @Zebra, bo pomimo jej braku czasu, postanowiła pomóc mi w realizacji eventu, chociażby poprzez zasponsorowanie Picadora dla zwycięzcy. W organizacji pomagał mi również lider naszego biznesu - @Jezus_Carbonara, który udzielił mi kilka cennych rad oraz pomysłów, ze względu na jego doświadczenie.
RT: Jako gracze, również bardzo dziękujemy. Czy Event poszedł po Twojej myśli, tak dokładnie chciałeś go zorganizować, czy coś się zmieniło w trakcie jego prowadzenia?
N: Nie ma za co dziękować. Nie było raczej żadnych problemów, większość poszła zgodnie z planem, aczkolwiek jeżeli chodzi o wyłonienie zwycięzcy Picadora, to długo zastanawialiśmy się z Jezusem_Carbonarą, jaki konkurs zorganizować, aby nie było za łatwo i nudno i nie były to zwykłe szybkie paluszki. Dodatkowo w planie było również zorganizowanie derbów w ramach zakończenia eventu, ale większość graczy już pojechała, a administracja była zajęta także nie było o co walczyć. W każdym razie event się udał, bałem się, że nie rozporządzę odpowiednio czasu, ale wszystko się udało.
RT: Rozumiem, no to bardzo dobrze, że wszystko poszło tak jak zaplanowałeś. Podczas trwania eventu był konkurs, na najładniejsze auto nawiązujące do świąt. Czym sugerowaliście się przy wyborze i czy było ciężko podjąć decyzje apropos TOP1-TOP3?
N: Sugerowaliśmy się głównie dobraniem odpowiednich kolorów do klimatu świątecznego. Była niska konkurencja, pojazdów nie było jakoś dużo, myślę, że jakoś około dziesięciu, więc wybór był dość prosty.
RT: Mimo to jest to na pewno fajna inicjatywa co do konkurencji. Będziesz jeszcze organizował podobne eventy, jak tak, to, czy jest coś, co byś po swoich dzisiejszych doświadczeniach w nich zmienił?
N: Hmm, ciężkie pytanie... Jeżeli chodzi o to, czy coś bym zmienił, to myślę, że przygotowałbym wszystko dużo wcześniej. Jeżeli chodzi np. o pytania, które zadawałem je podczas audycji, to były one wymyślone jakoś godzinę przed eventem i mogłyby następnym razem być trudniejsze lub bardziej przemyślane. Jeżeli chodzi o to, czy takowe eventy będę jeszcze organizował, to odpowiedź brzmi TAK. Jestem dumny, że pomimo tego, jaki mieliśmy ograniczony czas na rozpromowanie eventu, to przybyło aż tyle osób. Sam bardzo dobrze się bawiłem i jestem jak najbardziej za tym, by w przyszłości organizować tego typu wydarzenia.
RT: No i super, czekamy zatem na kolejne eventy. Zbliżamy się do końca wywiadu, chciałbyś może o czymś jeszcze wspomnieć?
N: Chciałbym pozdrowić wszystkich słuchaczy oraz uczestników eventu. Gratulacje dla zwycięzców poszczególnych konkurencji, aczkolwiek prosiłbym następnym razem o niepisanie już po wszystkim rzeczy typu "ustawione" bo jest to nie na miejscu i zawsze staram się być sprawiedliwy. Fakt faktem być może ktoś uważał, swój wierszyk za lepszy, ale wiadomo, że każdy ma inny gust i każdemu podoba się co innego. Ja dziękuje za poświęcony czas i wywiad. Życzę miłej gry i sukcesów w biznesie. 
RT: Oczywiście, niestety ludzie są, jacy są zawsze znajdą się hejterzy. Ja również bardzo serdecznie pozdrawiam wszystkich uczestników eventu i życzę Ci miłej gry oraz sukcesów w radiu. Wesołych świąt!
N: Również, z fartem!

xzP4YFD.gif

XGwBbve.png
Bardzo dziękuje za poświęcony czas na przeczytanie mojego artykułu, widzimy się już niebawem.

JT6VYg3.png

Autor: @Traperhoff

Grafiki: @Aiishan

Korekta: @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.