Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na seregz

Rendirock

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 2132

Login: Rendirock

Nick oskarżonego: seregz

Powód skargi: Sprzedanie pojazdu po zaniżonej cenie, nie dotrzymanie słowa, sprzedawanie aut po zaniżonej cenie

Data zdarzenia: około 04.10.2021 do teraz

Dowody: 

Spoiler

226406167_Screenshot_20211205-1514022.png.eaf95d3beb34949bdd53756332769fd9.png

Spoiler

Screenshot_20211205-151505.thumb.png.756273d2e591b6278d2a10ee4881ebb6.png

Spoiler

Screenshot_20211205-151402.thumb.png.23132fed1242d2719a3a38452ce01b4f.png

Opis sytuacji: Witam, zapożyczyłem sie u gracza seregz na 365k miałem mu to spłacić ale w tamtym terminie otrzymałem bana, po odbanowaniu zapomniałem o spłacie, po czasie się do mnie odezwał i zaproponowałem mu jako zabezpieczenie że spłacę pożyczkę  swój pojazd czyli ZR-350 stuningowany z bodykitem, gz, AWD,lampy, licznik,fele,radio,cb i max silnik pojazd był warty około 550k, zamontował w nim klucz oraz mi go przekazał, napisał także żebym się nie bał mu dawać tego jako zabezpieczenia bo sprzedał kiedyś cometa wartego 700k za 20k. Dzisiaj napisał do mnie że sprzedał pojazd gdzie pisałem że ma go nie sprzedawać zgodził się na to i w dniu dzisiejszym sprzedał go za kwotę 400k i zaproponował mi że odda mi jedynie 13k z pojazdu, zostałem oszukany owszem nie spłaciłem pożyczki i jestem gotowy ponieść karę, ale wnioskuję także o ukaranie tego gracza z wziąku z tym czego dokonał.

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: 

Spoiler

Screenshot_20211205-153458.thumb.png.cddb09b9f44effdee206c472c2c27a51.png

XD Comet był sprzedany na raty, a 20k było zaliczką B) Kolejny raz chcesz sprzedać kolegę, z prywatnych rozmów robisz skargę.
Przeczytaj uważnie regulamin a konkretnie punkt który mówi o tym że rozmowy z discorda nie są ważńe, jeżeli masz jakieś dowody z gry możesz je wysłać, a na te z discorda z tego co wiem nie musze się wypowiadać.
Tak jak ci napisałem, zr była już moja i mogłem zrobić z nią co chciałem, oddam ci nadwyżkę tego za ile ją sprzedałem czyli 13k ponieważ kwota jaką miałeś oddać około pół roku temu to 373k, miałeś bana przez dłuższy czas i tylko dlatego nie pisałem skargi, kilkukrotnie zarzekałeś się że oddasz całość mimo tego ani grosza nie zobaczyłem.

Wiem że nie wypowiedziałem się w 100% jednak na rozmowy prywatne z discorda jak na razie nie będę się wypowiadał. Tak jak pisałem wstaw dowody z gry to wypowiem się dokładniej.

12 minut temu, Seregz napisał:

XD Comet był sprzedany na raty, a 20k było zaliczką B) Kolejny raz chcesz sprzedać kolegę, z prywatnych rozmów robisz skargę.
Przeczytaj uważnie regulamin a konkretnie punkt który mówi o tym że rozmowy z discorda nie są ważńe, jeżeli masz jakieś dowody z gry możesz je wysłać, a na te z discorda z tego co wiem nie musze się wypowiadać.
Tak jak ci napisałem, zr była już moja i mogłem zrobić z nią co chciałem, oddam ci nadwyżkę tego za ile ją sprzedałem czyli 13k ponieważ kwota jaką miałeś oddać około pół roku temu to 373k, miałeś bana przez dłuższy czas i tylko dlatego nie pisałem skargi, kilkukrotnie zarzekałeś się że oddasz całość mimo tego ani grosza nie zobaczyłem.

Wiem że nie wypowiedziałem się w 100% jednak na rozmowy prywatne z discorda jak na razie nie będę się wypowiadał. Tak jak pisałem wstaw dowody z gry to wypowiem się dokładniej.

Chłopie, pisałem żebyś jej nie sprzedawał i się na to zgodziłeś, dostałeś ją tylko jako zabezpieczenie w razie gdybym nie oddał, dostałeś ją dokładnie za nic jako zabezpieczenie, i wymyśliłeś sobie 373k gdy była to pożyczka na 365k  sam tak pisałeś nagle zmieniasz zdanie, nie była twoja i nie będzie, przywłaszczyłeś ją sobie miałeś jej nie sprzedawać tak jak wspomniałem zgodziłeś się na to, teraz mnie oszukałeś i jeszcze ją sprzedałeś po zaniżonej cenie.

Godzinę temu, Rendirock napisał:

Chłopie, pisałem żebyś jej nie sprzedawał i się na to zgodziłeś, dostałeś ją tylko jako zabezpieczenie w razie gdybym nie oddał, dostałeś ją dokładnie za nic jako zabezpieczenie, i wymyśliłeś sobie 373k gdy była to pożyczka na 365k  sam tak pisałeś nagle zmieniasz zdanie, nie była twoja i nie będzie, przywłaszczyłeś ją sobie miałeś jej nie sprzedawać tak jak wspomniałem zgodziłeś się na to, teraz mnie oszukałeś i jeszcze ją sprzedałeś po zaniżonej cenie.

Czekaj, czekaj. Cytując cię "Dostałeś ją tylko jako zabezpieczenie w razie gdybym nie oddał" Podstawowe pytanie czy oddałeś pieniądze? Nie, więc gdzie jest problem? Zrobiłem dokładnie tak jak było w umowie. Nie będzie moja owszem, ponieważ już ją sprzedałem. Pożyczka od początku wynosiła 373k i to w dodatku pomijając odsetki które powinienem naliczyć w związku z czasem jaki wyłudziłeś na oddanie całości. Cena ustaliłem ja z osobą która go kupiła, jeśli ona nie miała do niej problemu, a ja uważałem że jest słuszna i wciąż tak uważam, to nic ci do tego.

38 minut temu, Seregz napisał:

Czekaj, czekaj. Cytując cię "Dostałeś ją tylko jako zabezpieczenie w razie gdybym nie oddał" Podstawowe pytanie czy oddałeś pieniądze? Nie, więc gdzie jest problem? Zrobiłem dokładnie tak jak było w umowie. Nie będzie moja owszem, ponieważ już ją sprzedałem. Pożyczka od początku wynosiła 373k i to w dodatku pomijając odsetki które powinienem naliczyć w związku z czasem jaki wyłudziłeś na oddanie całości. Cena ustaliłem ja z osobą która go kupiła, jeśli ona nie miała do niej problemu, a ja uważałem że jest słuszna i wciąż tak uważam, to nic ci do tego.

W umowie było że nie sprzedaż pojazdu więc gdzie tu dobrze zrobiłeś? Sprzedałeś ją chociaż nie była twoją własnością jeszcze za zaniżoną cenę.

Odsetek nie mogłeś naliczyć bo nie były zawarte w umowie że masz takie widzi mi się to xD.

Tak przecież ty zawsze dobre ceny dajesz więc podsumujmy:

ZR-350 - 270k
AWD - 50000$ (25,000)
Ogranicznik - 2000$ (1,000$)
Gwintowane Zawieszenie - 32500$ (16,250$)
Lampy Lodowe - 75.000$ (37,500)
Trance - 2700$ (1,350$)
Bodykit - 175,000$ (87,500$)
Silnik - ~90,000$ (45,000$)
Licznik zielony - ~ 30,000 (15,000$)
Szyby - 80%  ~70,000$ (35,000$)

Cena końcowa: 533,600$
Szyby oraz licznik i silnik podałem w przybliżonej cenie bo nie pamiętam ile to dokładnie było ale różnica może być na poziomie 5k maksymalnie. Więc 533,600$ to według ciebie była słuszna cena te 400k? XDD, okłamałaś mnie z umową którą między sobą zawarliśmy żebyś pojazdu nie sprzedawał, owszem pożyczki nie spłaciłem ale mimo tego nadal nie powinieneś sprzedawać tego pojazdu, tyle ode mnie czekam na administrację śmieszysz mnie.

44 minuty temu, Seregz napisał:

Nie interesują mnie twoje wyliczenia sprzedałem za tyle ile uważałem. Zawarliśmy między sobą tak? Daj jakieś dowody to pogadamy. Okłamałem cie z umową? To ty mnie okłamałeś o kilka miesięcy z terminem pożyczki.

Dowodem jest tzn formułka którą napisałem przed oddaniem ci ZR że nie możesz jej sprzedać dnia 8 listopada około godziny 22 nie mam już tych logów w plikach ale administracja zapewne ma do nich dostęp prosiłbym  sprawdzenie na potwierdzenie moich słów. Twoje wyliczenia nie mają tu nic do gadania z faktyczną ceną pojazdu, jakby każdy sprzedawał za tyle za ile uważa to gospodarka serwera by upadała albo rosła i stale ktoś by na tym tracił.

Cały czas gospodarka tak działa i cały czas ludzie grają na serwerze to że ty miałeś bana 2 razy nie znaczy że serwer upadał. tak stale ktoś na czymś zyskuje a ktoś inny traci, tak działa gospodsrka. Biznes is biznes, musisz się z tym pogodzić. 

35 minut temu, Seregz napisał:

Cały czas gospodarka tak działa i cały czas ludzie grają na serwerze to że ty miałeś bana 2 razy nie znaczy że serwer upadał. tak stale ktoś na czymś zyskuje a ktoś inny traci, tak działa gospodsrka. Biznes is biznes, musisz się z tym pogodzić. 

Zaniżanie cen to nie biznes a psucie gospodarki serwera, trzeba było sprzedać pojazd za normalną cene a nie wyskakujesz mi z ceną zaniżoną o prawie 135k. Nie grasz regularnie od około tego czasu co mi pożyczyłeś i piszesz coś o cenach

26 minut temu, Rendirock napisał:

Zaniżanie cen to nie biznes a psucie gospodarki serwera, trzeba było sprzedać pojazd za normalną cene a nie wyskakujesz mi z ceną zaniżoną o prawie 135k. Nie grasz regularnie od około tego czasu co mi pożyczyłeś i piszesz coś o cenach

xD

26 minut temu, Rendirock napisał:

Taki znawca gospodarki jesteś? Gdzie twój cały majątek? Gdzie twój sultan i elegy? Piszesz mi coś o gospodarce jak straciłeś wszystkie auta xD

27 minut temu, Rendirock napisał:

Nie ma to jak flexować się kasą w grze że wjeżdżasz na majątek xD

XD Piszesz mi że się nie znam na gospodarce, a straciłeś wiekszość majatku i nie potrafiłeś oddać pożyczki na miesiąc przez pół roku

5 minut temu, Seregz napisał:

XD Piszesz mi że się nie znam na gospodarce, a straciłeś wiekszość majatku i nie potrafiłeś oddać pożyczki na miesiąc przez pół roku

Widocznie jej nie znasz skoro sprzedałeś pojazd warty lekko ponad 533k a sprzedałeś za 400k i to jeszcze gdy nie miałeś zezwolenia na sprzedaż i się na to zgodziłeś że go nie sprzedaż tak jak pisałem czekam aż sprawdzą logi.

9 minut temu, Rendirock napisał:

Widocznie jej nie znasz skoro sprzedałeś pojazd warty lekko ponad 533k a sprzedałeś za 400k i to jeszcze gdy nie miałeś zezwolenia na sprzedaż i się na to zgodziłeś że go nie sprzedaż tak jak pisałem czekam aż sprawdzą logi.

Bo pewnie mi potrzebne twoje śmieszne zezwolenie kiedy to moje auto.

13 minut temu, Seregz napisał:

Bo pewnie mi potrzebne twoje śmieszne zezwolenie kiedy to moje auto.

auto nie było twoje, tylko miałeś je trzymać jak oddam pożyczkę i je oddać a ty je sobie sprzedałeś i uważasz że twoje auto, sam się typie zgodziłeś na to żeby go nie sprzedać.

7 minut temu, badejtogangus napisał:

@Rendirock chlapaku jebany po 1 to ściągnij klapki z oczu na morde bo za mało widzisz i za dużo pierdolisz.

Gadasz na niego a spłacasz chuj wie ile tą pożyczke nie dziwie się, że serek tak zrobił jak opierdalałeś się ze spłatą 350k przez taki czas. Dobrze @Seregz z takimi frajerami. 

Twoimi argumentami są rozmowy z discorda które mają gówno do tego co sie dzieje w gierce wariacie.

Ty sie ciesz, że on ci dawno skargi nie napisał bo by cie dawno tutaj nie było więc kulturalnie zamknij pysk i zastanów się nad swoim zachowaniem.

Pozdrawia cieplutko 

a chuj cie interere za ile on to sprzedał

Brawo Seregz jestem dumny z ciebie krótko z takimi 😎 🤙

Dzięki, prawdziwy kolega nie jak taki jeden co z prywantych wiadomości zrobi skarge😎

Gracz z racji że dostał pojazd na konto i bardzo długo nie oddawałeś mu pożyczki, postanowił sprzedać pojazd i pieniądze ze sprzedaży wziąć jako spłatę pożyczki. 
Rozmowy prywatne z discorda nas nie interesują, interesuje nas to co dzieje się w grze i na serwerowych kominikatorach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.