Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Skarga na AlexOficiall

PatelniaW

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 13183
Login: ubsti
Nick oskarżonego: AlexOficiall
Powód skargi: Łamanie regulaminu organizacji, brak spłaty kary
Data zdarzenia: 21:20 30.09.2021r.
Dowody: https://imgur.com/a/yesAYg1
Opis sytuacji: W regulaminie organizacji mamy jasno powiedziane ze za porzucenie pojazdu lub nie zatankowanie go są naliczane kary w wysokości 1000$ oraz 500$ gracz pozostawił pojazd rozwalony cały jak widać na zdjęciu oraz niezatankowany. Z delikwentem nie mogłem się wgl dogadać cały czas mnie wyzywał więc wyrzuciłem go z organizacji.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: image.png.612c453d321c7b8df52987eb3af1bca0.png

Dobrze zacznijmy od początku, ja chciałem wam ogarnąć nowego członka do org, co napisałem jego nick, co wówczas zostałem zwyzywany i powiedziano mi że mam podać jego id a ja powiedziałem że "tak trudno sprawdzić" coś w tym stylu, to potem nakazano mi odstawić pojazd marki "Sultan" nie powiedziano czy ma być naprawiony więc odstawiłem, chociaż miałem jechać na pracę drwala, to potem piszą mi że mam zapłacić jakieś ich śmieszne kary, to ja wprost napisałem, koszty tankowania, naprawy i zadośćuczynienie mogę oddać, ale nie zamierzam płacić prawie 2k kary, bo to jest paranormalne. A jeszcze propo wyzywania, sam zacząłeś cisnąć mego kolegę któremu poleciłem waszą organizacje, a potem po mnie, więc nie jesteś bez winy.

Po przeanalizowaniu logów z dnia 30.09 jestem w stanie stwierdzić, iż:
- @ubsti.gs agresywnie oraz w sposób nieodpowiedzialny rozpoczął prowokację na chacie organizacji,
- @AlexOficiall chciał zaprosić 'znajomego' do organizacji, po czym spotkał się z niemiłym wyrażeniem, po czym rozpoczęła się cała konwersacja na chacie organizacji,
- Oskarżający nakazał odstawić w trybie natychmiastowym pojazd marki Sultan nie określając, iż takowy ma być naprawiony bądź zatankowany (z logów wynika, iż oskarżony nie chciał początkowo go zwrócić, ponieważ poruszał się nim, lecz następnie pozostawił go na siedzibie w miejscu, które widoczne jest na ss'ie).

W regulaminie organizacji widnieje punkt regulaminu, który brzmi:
"10. Jeżeli używasz samochód jednego z członków organizacji i jego właściciel chce żebyś mu go zwrócił, wtedy naprawiony wóz odstawiasz na bazę."
Punkt 10. regulaminu organizacji Gangster Squad nakreśla całą sytuację, ponieważ właścicielem Sultana o id 5737 jest @ubsti.gs i poprosił oskarżonego o powrót na siedzibę organizacji, lecz ten zwrócił pojazd zniszczony i niezatankowany.
Kara, jaka może zostać wymierzona oskarżonemu może sięgać tylko i wyłącznie kosztów naprawy pojazdu, ponieważ żadnego innego punktu regulaminu nie złamał (punkt 10. regulaminu organizacji określa odstawienie pojazdu w pełni naprawionego, nie ma żadnej wzmianki o zatankowaniu pojazdu - dodatkowo, nie ma punktu regulaminu, który określa nadanie kary na członka organizacji za brak naprawy pojazdu organizacyjnego).

@Koseryk Z logów wynika, że "agresywnie oraz w sposób nieodpowiedzialny rozpoczął prowokację na chacie organizacji," Nie wiem czym nazywasz prowokacje ale gracz napisał, że mam dodać chłopa gdy powiedziałem żeby podał id on odpowiedział mi bardzo nerwowo i agresywnie czy nie mogę sobie wyszukać jego id sam to napisałem, że juz mi sie niechce i on zaczął mnie wtedy wyzywać.

Gracz złamał regulamin organizacji co wiąże się z odpowiednią karą więc również czekam na spłacenie takowej kary w wysokości 1000$ + koszty naprawy pojazdu. Nie jestem marionetką która musi się potem męczyć z naprawą tego pojazdu gdzie chłop zostawił cale auto rozwalone i niezatankowane.

2 godziny temu, ubsti.gs napisał:

@Koseryk Z logów wynika, że "agresywnie oraz w sposób nieodpowiedzialny rozpoczął prowokację na chacie organizacji," Nie wiem czym nazywasz prowokacje ale gracz napisał, że mam dodać chłopa gdy powiedziałem żeby podał id on odpowiedział mi bardzo nerwowo i agresywnie czy nie mogę sobie wyszukać jego id sam to napisałem, że juz mi sie niechce i on zaczął mnie wtedy wyzywać.

Gracz złamał regulamin organizacji co wiąże się z odpowiednią karą więc również czekam na spłacenie takowej kary w wysokości 1000$ + koszty naprawy pojazdu. Nie jestem marionetką która musi się potem męczyć z naprawą tego pojazdu gdzie chłop zostawił cale auto rozwalone i niezatankowane.

Widzę że ktoś ma tu problem z czytaniem ze zrozumieniem, nie zapłacę tej twojej śmiesznej kary. Ja mogę pokryć tylko i wyłącznie koszty naprawy i nic więcej.

2. Pojazdy muszą być naprawione (vizu i silnik) oraz zatankowane w połowie. - tu faktycznie nie ma kary lecz 4. Za niezatankowany pojazd wymierzona będzie odpowiednia kara (500$) - tu jest cena kary opisana ..

tak więc mój błąd i czekam na splate długu 500$ + naprawa pojazdu 

Godzinę temu, AlexOficiall napisał:

Widzę że ktoś ma tu problem z czytaniem ze zrozumieniem, nie zapłacę tej twojej śmiesznej kary. Ja mogę pokryć tylko i wyłącznie koszty naprawy i nic więcej.

To nie moja kara tylko twoja XD i jest to regulamin organizacji

13 minut temu, ubsti.gs napisał:

Brawo dobra robota!! Jeszcze tylko pieniądze za kare. Wiem, że może ci to trochę zająć więc dam ci czas do 6.10.21

A ty nie umiesz naprawdę czytać? Nie zapłacę kary, Koseryk napisał że tylko to więc tylko to zapłaciłem.

21 godzin temu, ubsti.gs napisał:

2. Pojazdy muszą być naprawione (vizu i silnik) oraz zatankowane w połowie. - tu faktycznie nie ma kary lecz 4. Za niezatankowany pojazd wymierzona będzie odpowiednia kara (500$) - tu jest cena kary opisana ..

tak więc mój błąd i czekam na splate długu 500$ + naprawa pojazdu 

Tak jak w swojej pierwszej wypowiedzi wspomniałem:
"10. Jeżeli używasz samochód jednego z członków organizacji i jego właściciel chce żebyś mu go zwrócił, wtedy naprawiony wóz odstawiasz na bazę."
Jeden punkt regulaminu wyklucza drugi, w tym punkcie jest ustalone TYLKO i wyłącznie naprawienie pojazdu - nie ma nic o zatankowaniu. Jeżeli w tym punkcie regulaminu, byłaby wzmianka o "odstawieniu naprawionego oraz zatankowanego pojazdu na siedzibę organizacji" - wtedy tak, gracz musiałby zapłacić karę.
Werdyktu nie zmienię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.