Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga Nitro

Dawid000

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 6078
Login: Tiger
Nick oskarżonego:  @Nitro
Powód skargi:   Oszustwo
Data zdarzenia:  01.09.2021
Dowody: Wszystko jest w logach serwera.
Opis sytuacji: Nitro   sprzedał mi waltona na tunningu  za cene 150k którą zawyżył o nawet 70 tysięcy zaufałem  mu ponieważ dobiliśmy prędzej targu za tunera . Przed upływem czasu 24h chciałem odmianę ponieważ czułem się bardzo oszukany 70k to jest już jakaś suma na serwerze a gracz nitro się nie zgodził bo powiedział że nie można się odmienić a zaznaczam że było to przed upływem 24h napisałem mu dziś znów że chcę odmianę to on powiedział od razu że nie może się odmienić po minął czas 24h a przed tem jak pisałem jak nie upłynął czas 24h również napisał że nie można już. Jak dla mnie jest to bardzo duże oszustwo z tym że niby nie mógł się wymienić przed upływem 24 godzin  i z tą ceną. Napisałem mu dziś żeby 60k oddał a ja mu auto oddam żeby miał w kieszeni te 15  tysięcy chociaż ale on powiedział  że nie.  
Dowód na poinformowanie gracza o skardze:  image.thumb.png.a3959b7d7a524c34b6512985b69cfd86.png

Dobrze, jako iż skarga została napisana na mnie chciałbym wyjaśnić daną sytuację.

Gracz @Tiger zakupił ode mnie warsztat wizualny w lokalizacji Los Santos El Corona. Będąc jeszcze tunerem, w warsztacie stał Walton jako ozdoba. Po sprzedaży warsztatu spytałem gracza, czy chciałby, żebym zostawił mu ten pojazd z takiej racji, iż przez ostatnie kilka dni złapałem dobry kontakt z graczem i chciałem, aby miał takiego waltona w ramach ozdoby warsztatu. Gracz powiedział, że chętnie odkupi ode mnie ten pojazd. Stwierdziłem, że skoro i tak nie jest mi już potrzebny, to sprzedam go Tigerowi. Dogadaliśmy wspólnie cenę (trochę wyższą niż normalnie oczekiwałbym za waltona, ponieważ @Tiger postanowił zakupić pojazd w systemie ratalnym). Gracz wypisywał do mnie, że chciałby odmienić się, ponieważ według niego oszukałem go na ponad 70 tysięcy. Ja, ze względu na to, że byłem zadowolony z dogadanej kwoty sprzedaży, nie chciałem się odmienić. 

Powiem szczerze, że dość zdziwiłem się, że pojawiła się taka skarga, gdzie obydwoje byliśmy świadomi podejmowanych przez nas czynów. Razem doszliśmy do kompromisu, gdzie gracz daje mi "od ręki" 75k a resztę w przeciągu tygodnia (również 75k, czyli łącznie 150k). 

Pojazd ten zakupiłem jeszcze bez bodykitu. Już wtedy, oferty sięgały kwoty 85-90k, założyłem bodykit RatRoad Classic o wartości 17k, na który trzeba posiadać 11 poziom rajdowca. 

Nie do końca rozumiem rozczarowanie ze strony gracza, tak jak już wcześniej wspominałem, doszliśmy do kompromisu cenowego, gracz zobowiązał się do zakupu pojazdu w systemie ratalnym i spłacie rat w przeciągu tygodnia od godziny tranzakcji. Nie zamierzam się odmienić z graczem.

Pozdrawiam

Kwota jak dla ciebie jest bardzo dobra bo zarobiłeś z niej kupe pieniędzy lecz to ja dałem 150k za coś wartego może maxymalnie 90 tysięcy w dodatku oszukałeś mnie mówiąc mi że nie można się odmienić gdy pisałem ci przed upływem 24 godzin każdy ci powie że to jest warte bardzo mało największa oferta 52 tysiące mówi to samo za siebie. Moja oferta nadal aktualna oddajesz 60k ja ci furę 15k możesz sobie zatrzymać za tak jakby wypożyczenie. Pozdrawiam 

image.thumb.png.e91265f3375293788bd9affee956aea3.png

image.png.a536ab7190feaa87c6412254c1152ffd.png

Co ja mogę powiedzieć, podjąłeś decyzję zakupu pojazdu to licz się z tym, że możesz zarobić jak również i stracić. Nie byłem pewien jakim czasem ograniczona była odmiana, jednak według mnie jest to mało istotne w tejże kwestii. Nie zamierzałem się odmieniać, ze względu na to, że nie ukrywając zarobiłem na tej wymianie. A dodając, jeśli nie umiesz określić tuningu pojazdu, którego zakupujesz to się nie dziw. Waldemar posiada również poszerzenia obu osi na poziomie 2 😉 

Właśnie rzecz o której mówię że chciałem odmiane przed upływem 24 godzin ma dużą kwestię ponieważ jeśli pisałem było to twoim obowiązkiem się odmienić.

Nie mam nic do dodanie czekam za opinią administracji.

Teraz, Tiger napisał:

Właśnie rzecz o której mówię że chciałem odmiane przed upływem 24 godzin ma dużą kwestię ponieważ jeśli pisałem było to twoim obowiązkiem się odmienić.

Nie mam nic do dodanie czekam za opinią administracji.

Nie no, jeśli twierdzisz, że odmiana jest moim obowiązkiem to nie widzę sensu moich następnych wypowiedzi w skardze.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź administracji.

Na czas analizy skargi zostaje ona zamknięta.

Witam.
Po pierwsze, chciałbym odnieść się do jednego z punktów regulaminu, do którego ciągle jedna strona się odnosiła:
6. W przypadku wystąpienia niespodziewanych komplikacji przy sprzedaży/zakupie własności w systemie ratalnym - obie strony mogą poprosić o cofnięcie transakcji w czasie nie dłuższym niż 24 godziny od jej realizacji - w takiej sytuacji, jeśli własność zmieniła swoje właściwości (np. w pojeździe zmieniono tuning) - jej stan musi zostać przywrócony do stanu sprzed transakcji.

Z tego co widzę, żadne niespodziewane komplikacje nie wystąpiły, ponieważ obydwoje dogadaliście się do ceny pojazdu.
Wartość pojazdu jest szacowana około 120-150 tysięcy - to, że nikt tego nie kupi po takiej cenie, jest inną sprawą.

Skargę odrzucam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.