Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Kto wygra Euro 2020? - sonda publiczna

Aiszmaks.gs

Rekomendowane odpowiedzi

8xHe1Z7.png

naTqDnE.png

Jedno z największych świąt piłkarskich już w nadchodzącą niedzielę! Finał Mistrzostw Europy 2020. Kto zwycięży? Czy to będzie Anglia pod dowództwem Garetha Southgate’a, czy może Włochy z Roberto Mancinim na czele? W tym celu przeprowadziłem sondę publiczną, w której pytałem obywateli o ich opinię na ten temat. Wiele z nich było naprawdę ciekawych. Zapraszam do lektury!

QMBNtgg.jpg

VDgjwdI.png

Tak procentowo przedstawiają się wyniki sondy:

cdvbQy1.jpg

Można zauważyć znaczącą przewagę Włochów. Widać jaką sympatią jest darzona reprezentacja z południa Europy. Równo połowa opowiedziała się po ich stronie. Warto również wspomnieć, że aż 27% osób nie interesuje się piłką. Jest to duży procent, patrząc, iż jest to sport narodowy. W oczach kibiców Włochy są murowanymi faworytami, ale czy to im pomoże? Czy nie będzie ciążyć na nich zbyt duża presja? O tym dowiemy się już za niedługo!

Kolejny wykres, który ukazuję jakie wyniki najczęściej padały:

80ti0v6.jpg

Najczęstszym wynikiem, jakim słyszałem, było 2:1 dla reprezentacji Włoch. Typ bardzo prosty jak i równie bardzo prawdopodobny. Spośród zainteresowanych rozgrywkami piłki nożnej 61% osób oddało swój głos na Włochów, a zaledwie 29% na Anglików. Stawkę zamyka 10% głosów na rezultat remisowy po pierwszych 90 minutach.

Przypomnijmy sobie jeszcze jaką drogę musiały przejść obie ekipy, aby móc w niedzielny wieczór walczyć o największe trofeum w Europie. 

Anglia

1/8       Anglia 2 - 0 Niemcy

ćwierćfinał      Ukraina 0 - 4 Anglia

półfinał         Anglia 2 - 1 Dania

finał        Włochy ? - ? Anglia

Włochy

1/8     Włochy 2 - 1 Austria

ćwierćfinał         Belgia 1 - 2 Włochy

półfinał       Włochy 1 - 1 Hiszpania

(4 - 2)

finał        Włochy ? - ? Anglia

Zauważamy to, iż Włochy musiały się zmagać z o wiele cięższymi rywalami. Dlatego można dwojako interpretować to, kto ma większe szanse. Włosi mogą czuć większe zmęczenie, szczególnie że grali jedną dogrywkę a Anglia żadnej. Przy wyrównanym spotkaniu ważną rolę będzie odgrywać szeroka ławka rezerwowych. To oni mogą dodać świeżości, napędzić drużynę czy nawet zmienić losy spotkania. Kibice angielscy bardzo wierzą w swoją reprezentację i czerpią w niej nadzieję na nowych mistrzów. Anglikom do tej pory jeszcze ani razu nie udało się sięgnąć po złoto na Euro. Wymagania są spore, czy uda im się udźwignąć tę presję?

Najlepsi strzelcy Euro. Kto ma jeszcze szanse na pierwszą lokatę?

1. Ronaldo [Portugalia] - 5 goli - 360 minut

2. Schick [Czechy] - 5 goli - 404 minuty

3. Benzema [Francja] - 4 gole - 349 minut

4. Kane [Anglia] - 4 gole - 529 minut

5. Forsberg [Szwecja] - 4 gole - 371 minut

6. Lukaku [Belgia] - 4 gole - 444 minuty

7. Sterling [Anglia] - 3 gole - 521 minut

Jedynie dwóch Anglików ma jeszcze szanse na zajęcie pierwszego miejsca. Harry'emu Kane'owi brakuje zaledwie jednej bramki, aby zrównać się z Ronaldo. Martwić może fakt, że w tej stawce brakuję Włochów. Świadczy to o tym, że nie mają rasowej dziewiątki, do której jak trafia piłka, zazwyczaj jest zamieniana na bramkę.

Gzqqb1L.png

Na koniec jeszcze przedstawię wam krótki wywiad z zagorzałym kibicem piłkarskim Urbanixonem! Poznamy jego opinię na temat tego meczu.

R - Redaktor @Aiszmaks.gs                          K - Kibic @urbanixon.gs

R - Witam, z tej strony reporter Aiszmaks.gs z Project News! Czy mógłbym zadać panu kilka pytań?

K – Pewnie, słucham?

R - Prowadzimy sondę publiczną odnośnie euro 2021, które zmierza ku końcowi. Jak Pan myśli kto zwycięży w finale Włochy - Anglia?

K – Nie jest to takie łatwe, szykuje się bardzo zacięte spotkanie. Obstawiam, że Włoska jakość i determinacja pozwoli im na wygraną.

R – A jaki wynik?

K – 2:1. Skromne zwycięstwo po ciężkim boju. Widząc, jak grali Włosi, na jakich rywali trafiali i udawało im się wygrywać, to powinni sobie poradzić.

R – Słyszę, że jesteś dosyć zagłębiony w tematy piłkarskie. Skąd takie zainteresowanie akurat futbolem?

K – Z piłką nożną ma styczność od małego. Ojciec mnie często zabierał na mecze miejscowych drużyn. Potem sam próbowałem swoich sił jako bramkarz. Teraz jestem aktywnym kibicem i oglądałem całe Euro. 

R – A śledzi Pan rozgrywki Ekstraklasy czy innych lig? Ma Pan jakiś ulubiony zespół?

K – Od zawsze gdzieś tam kibicowałem Lechowi Poznań. Podobało mi się ich szkolenie młodzieży. Prawdopodobnie najlepsze w Polsce. Bardzo dużo dobrych piłkarzy z Lecha wyjeżdżało za granice. Wierzę, że jeszcze coś kiedyś osiągną w Europejskiej piłce. 

R – Tak, jestem również ciekaw czy Polacy doczekają się znów jakiejkolwiek drużyny na szczeblu europejskim. Z mojej strony to już wszystko. Dziękuję bardzo za tą szybką rozmowę i życzę miłego dnia!

K – Dzięki, wzajemnie!

NFAS945.png

Autor: @Aiszmaks.gs

Korekta: @Rafaal

Grafiki: @kepuszek.cj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.