Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Przyszły milioner - automat z przekąskami

Kamcio.

Rekomendowane odpowiedzi

HOIDAju.png

Witam serdecznie drodzy czytelnicy w kolejnym artykule. Dzisiaj spotkam się i porozmawiam z młodym człowiekiem, który zaledwie skończył szkołę, a na swoim koncie ma już setki tysięcy dolarów. Poznając jego historię dowiemy się jak można dużo osiągnąć dzięki ciężkiej pracy oraz nieustannemu dążeniu do swoich celów. Ale nie owijając w bawełnę, zapraszam do relacji z mojej rozmowy z młodym człowiekiem, u którego na koncie niedługo pojawi się pierwszy milion.

Gzqqb1L.png

R: Kamcio.   U: Uczestnik

R: Witaj, miło Cię widzieć, cieszę się, że zgodziłeś się spotkać i odpowiedzieć na kila pytań.

U: Hej, cieszę się, że mogę Ci pomóc.

R: A więc zaczynajmy, na początku powiedz nam coś o sobie.

U: No to tak, jestem Jack mam 20 lat niedawno skończyłem szkołę. Pochodzę z Las Venturas. Na starcie dodam również, że nie pochodzę z bogatej rodziny, mój ojciec ciągle pił, awanturował się, mama się z nim rozwiodła i poszła, nie utrzymywała ze mną kontaktu. Dzięki moim dziadkom udało mi się przetrwać to wszystko, wspierali mnie oraz pozwolili abym u nich zamieszkał. Tak wyglądało moje dzieciństwo.

R: To straszne, a teraz masz jakiś kontakt z rodzicami ?

U: Tak z ojcem, dzwoni kiedy brakuje mu pieniędzy na wódkę.

R: Teraz coś powiedz o twoim biznesie.

U: Biznes prosty, posiadam kilkanaście automatów z przekąskami oraz napojami. Biznes świetny, ponieważ większość woli kupić sobie słodką przekąskę w automacie niż tracić 30 minut w restauracji. Oszczędność czasu, a czas dla ludzi jest w tych czasach bardzo ważny, nawet jak to mówią czas to pieniądz.

R: Skąd pomysł na biznes z automatami ?

U: Pomysł zrodził się w mojej głowie, gdy widziałem w szkolnym sklepiku na każdej przerwie tłumy. Pomyślałem, że taki automat mógłby zastąpić sklepik i stać na szkolnym korytarzu bądź na mieście.

R: Pierwszy automat, skąd wziąłeś pieniądze ?

U: Na pierwszy automat pracowałem lekko ponad rok czasu, cały czas miałem w głowie plan, który chciałem zrealizować. Pracowałem jako dostawca pizzy rowerem, praktycznie codziennie po szkole woziłem pizze. Moje oceny spadły w dół, ponieważ nie miałem czasu na naukę, ale wiedziałem, że to wszystko może się udać. Po zakupie pierwszego automatu, który został postawiony na stacji benzynowej zarabiać z niego pieniądze i mogłem porzucić pracę w pizzerii.

R: Dobrze, ile posiadasz już automatów ?

U: Blisko 20 sztuk.

R: Mogę wiedzieć ile taki automat kosztuje ?

U: Koszt samego urządzenia to około 10 tysięcy dolarów, potem przekąski, batoniki, napoje to okolice 1,5 tysiąca dolarów.

R: Jeśli mogę zapytać to ile dziennie zarabiasz z jednego automatu ?

U: Jasne, że odpowiem, nic nie ukradłem, ale sam dążyłem i pracowałem, aby to osiągnąć, ale wracając. Z jednego automatu dziennie udaje mi się zarobić ok. 300 dolarów, a posiadam ich około 20 sztuk.

R: To naprawdę bardzo dużo pieniędzy, co planujesz dalej ? Zakup większej ilości automatów ?

U: Mam jeszcze kilka miejsc gdzie chciałbym postawić maszynę, ale czekam na zgodę, mogę zdradzić, ze planuję ruszyć z siecią restauracji drive-thru przy autostradach.

R: To może być strzał w dziesiątkę, powodzenia i dzięki za rozmowę.

U: Również dziękuję, trzymaj się!

NFAS945.png

Autor: @Kamcio.

Grafika: @kepuszek.mir

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.