Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na WhiteTiger

cyprian

Rekomendowane odpowiedzi

Login: cyprian
Nick oskarżonego: WhiteTiger.nt
Powód skargi: Faworyzacja graczy, oraz kłamstwo
Data zdarzenia: 04.06.2021
Dowody: Wszystko poniżej, oraz tutaj link do poprzedniej skargi 

Opis sytuacji: Zobaczyłem dzisiaj pewną skargę na osobę oskarżoną, więc zobaczyłem o co w niej chodzi. Zobaczyłem wszystkie wypowiedzi osób i całą sytuację przedstawioną, i można łatwo wywnioskować, że gracz faworyzuje i okłamuje wszystkich, Pokżywdzony gracz złamał punkt w regulaminie, wiec wychodzę na przekór z tą skargą.

Spoiler

1.png.375271a72604ea9c141cc7a3b20bae6a.png

Jak widać na pierwszym screenie gracz pokrzywdzony używając sformułowania ,, jedziecie na jednym wózku" w stronę gracza turbokolba miał ma myśli równy poziom. Jak ktoś nie wie, to tutaj jest znaczenie: ,, o osobach, które są w podobnej sytuacji, mają podobny problem, dzielą ten sam los ". Oskarżony gracz WhiteTiger pisze ,, Karę  otrzymałeś nie za same prowokacje na chacie /g  ( jak inni) tylko karalem osoby które używały słów powszechnie używane za obraźliwe. " Wyraźnie napisał, że karał osoby które używały słów obraźliwych, czyli BrachoL i trubokolba nie dostali muta, można łatwo wywnioskować, że jest to faworyzacja tzw. kolegów.

Na drugim screenie wyraźnie widać jak zwracali się do osoby pokrzywdzonej. Widać jak używali słów obraźliwych w stronę gracza Jaro<3.

Spoiler

5.png.73bb1cad1aa4baa1781967c08bcf92f4.pngfgfgfgfgfgfgfgf.png.57e55ec202e8de4eb7df8aa2ffbef5f5.png

Oczywiście, osoba oskarżona napisała w poprzedniej skardze: 3.jpg.c2f398745551644797002ebbda60d05b.jpg

Co jako osoba doświadczona, która jest już na takiej randze nie powinna przyjrzeć się tej całej sytuacji? Czemu chciałeś okłamać wszystkich pisząc, że nie zwracałeś uwagi, jak napisałeś sam na czacie ,, xD "? Ewidentnie śmiałeś się z całej sytuacji. 

Spoiler

fdffdfdfedfdfdfdfdfd.png.f5c99feb9ba9554b3c7fa4ef37b19163.png

Na powyższych screenach widać ewidentnie kłamstwo jak i faworyzacje. Jako osoba na wyższej randze nie potrafi się przyznać do niczego. Po prostu można to nazwać sformułowaniem ,, Śmiech na sali ". 

Siemka. Analizując przedstawioną przez Twoją osobę skargę napisałeś prawie, że taką samą jak osoba wyżej. Tylko użyłeś innego sformułowania, ale dobrze przechodząc do skargi.

28 minut temu, cyprian napisał:

Jak widać na pierwszym screenie gracz pokrzywdzony używając sformułowania ,, jedziecie na jednym wózku" w stronę gracza turbokolba miał ma myśli równy poziom. Jak ktoś nie wie, to tutaj jest znaczenie: ,, o osobach, które są w podobnej sytuacji, mają podobny problem, dzielą ten sam los ". Oskarżony gracz WhiteTiger pisze ,, Karę  otrzymałeś nie za same prowokacje na chacie /g  ( jak inni) tylko karalem osoby które używały słów powszechnie używane za obraźliwe. " Wyraźnie napisał, że karał osoby które używały słów obraźliwych, czyli BrachoL i trubokolba nie dostali muta, można łatwo wywnioskować, że jest to faworyzacja tzw. kolegów.

Tak jak wypowiedziałem się w tamtej skardze, nie zwracam szczególnej uwagi  na chat /g ze względu na chaty frakcji, służbowe, organizacyjne, Administracyjne- Uwierz mi, że czasem jest strasznie duży spam i naprawdę nie dam rady ciągle spoglądać na chat i karać każdego. Fakt faktem, owszem tamci gracze również powinni zostać ukarani, lecz akurat ten gracz zaczął pisać przekleństwa (nie jestem pewny co do zgłoszenia tego gracza) jak również spoglądąjąc gracz faktycznie wyrażał się w zły sposób za co został ukarany, nie czytałem całego tego chatu i analizowałem co piszecie- Spojrzałem- Zainterweniowałem.   Również jak można spojrzeć, albo osoby które dużo przebywają na serwerze wiedzą, że nadaję warna/ mute dla osób które w jakis sposób łamią ten regulamin na chacie, ale niestety czasem nie potrafią zainterweniować ze względu na wyższej wymienione aspekty.

33 minuty temu, cyprian napisał:

Co jako osoba doświadczona, która jest już na takiej randze nie powinna przyjrzeć się tej całej sytuacji? Czemu chciałeś okłamać wszystkich pisząc, że nie zwracałeś uwagi, jak napisałeś sam na czacie ,, xD "? Ewidentnie śmiałeś się z całej sytuacji. 

Co ma doświadczenie do zaspamionego chatu?  

34 minuty temu, cyprian napisał:

Czemu chciałeś okłamać wszystkich pisząc, że nie zwracałeś uwagi, jak napisałeś sam na czacie ,, xD "? Ewidentnie śmiałeś się z całej sytuacji. 

Skąd wnioskujesz, że śmiałem? Wydaję mi się, że nie byłeś przy całej sytuacji tylko wnioskujesz po tych screenach.  

37 minut temu, cyprian napisał:

Na powyższych screenach widać ewidentnie kłamstwo jak i faworyzacje.

Szukanie  czegoś w czymś.  Uznajesz  coś za faworyzację bo nie mam czasami czasu by zerknąć nawet na chat? Jadąc na jakiekolwiek zgłoszenie nie przyglądam się na chat kto co pisze tylko  patrzę przed siebie i sytuację która dzieje się przede mną. Skoro miałbym ciągle spoglądać na chat cięzko mi by było połączyć obie rzeczy- Patrzeć lewy górny róg czytając wszystko, oraz na drogę i czy ktoś mi akurat nie wyjechał.  Kłamstwo? Zarzucasz kłamstwo gdy nie byłeś przy sytuacji nie stałeś przy mnie na służbie, nie pilnowałeś mnie, osoba która posiada również rangę adm, oraz jest we frakcji, organizacji, wie, że są momenty w którym naprawdę dużo się dzieje na chacie i jest za duży spam.

40 minut temu, cyprian napisał:

Jako osoba na wyższej randze nie potrafi się przyznać do niczego

Kolejny raz wspominasz coś o randze administracyjnej? Kłamstwem było by gdybym faktycznie nie był na służbie, i non stop wypowiadał się na /g- Ale nie, tak nie było. 

Również jak możesz spojrzeć - analizując screeny od początku do końca czytając je ponowny raz, były inne osoby z rangą administracyjne które widziały cały zajście. 

Myślę, że wszystko co miałem do napisania ująłem w tej oto skardze, oraz nie mam nic do dodania. 

50 minut temu, WhiteTiger.nt napisał:

Fakt faktem, owszem tamci gracze również powinni zostać ukarani

Nie jest to pierwsza taka sytuacja z twoją osobą, w której nie ukarasz gracza BrachoL lub turbokolbe. Każdy wie jak jest mieć kolegę w administracji. Gracze wiedzą jaką jesteś osobą i co robisz dla swoich kolegów.

nie czytałem całego tego chatu i analizowałem co piszecie- Spojrzałem- Zainterweniowałem.   Również jak można spojrzeć, albo osoby które dużo przebywają na serwerze wiedzą, że nadaję warna/ mute dla osób które w jakis sposób łamią ten regulamin na chacie, ale niestety czasem nie potrafią zainterweniować ze względu na wyższej wymienione aspekty.

Jaka osobą doświadczona powinna dokładnie spojrzeć na całą sytuację, oraz zobaczyć o co chodzi i ukarać odpowiednie osoby. Osóby które przebywają na serwrze dobrze wiedzą co robisz dla kolegów. Tłumaczenie, że chat jest zaspamiony to nie wymówka.

Co ma doświadczenie do zaspamionego chatu?  

Jeżeli jesteś na wyższej randze, to powinieneś zobaczyć całą sytuację i tak jak napisałem wyżej żeby ukarać te osoby.

Skąd wnioskujesz, że śmiałem? Wydaję mi się, że nie byłeś przy całej sytuacji tylko wnioskujesz po tych screenach.  

Nie muszę być przy całej sytuacji, żeby zobaczyć co piszę na chacie na screenach. Ewidentnie widać jak napisałeś ,, xD ". Jak wiemy takie coś oznacza ,, śmiech ". Ciekawe co miało oznaczać to w twoim tłumaczeniu w zaistniałej sytuacji?

52 minuty temu, WhiteTiger.nt napisał:

Kłamstwo? Zarzucasz kłamstwo gdy nie byłeś przy sytuacji nie stałeś przy mnie na służbie, nie pilnowałeś mnie, osoba która posiada również rangę adm, oraz jest we frakcji, organizacji, wie, że są momenty w którym naprawdę dużo się dzieje na chacie i jest za duży spam.

Czy tak ciężko jest stanąć na pobocze i przewinąć sobie chat w górę? Jeżeli nie widziałeś wszystkiego, to nie nadawaj kary. Mogłeś chociaż napisać do swojego kolegi mirka o nadanie kary.

56 minut temu, WhiteTiger.nt napisał:

Również jak możesz spojrzeć - analizując screeny od początku do końca czytając je ponowny raz, były inne osoby z rangą administracyjne które widziały cały zajście. 

Jeżeli inne osóby na randze widziały zajście, to czemu właśnie ty zareagowałeś pisząc, że nie widziałeś dokładnie chatu.

58 minut temu, WhiteTiger.nt napisał:

Kolejny raz wspominasz coś o randze administracyjnej? Kłamstwem było by gdybym faktycznie nie był na służbie, i non stop wypowiadał się na /g- Ale nie, tak nie było. 

Kłamstwem jest, to że nie widziałeś sytuacji a jakoś napisałeś ,, xD ". Trochę mnie śmieszy twoje zachowanie. Tak jak wspomniałem ma samym początku, że nie jest to pierwsza taka sytuacja o tym samym podłożu.

4 minuty temu, cyprian napisał:

Nie jest to pierwsza taka sytuacja z twoją osobą, w której nie ukarasz gracza BrachoL lub turbokolbe. Każdy wie jak jest mieć kolegę w administracji. Gracze wiedzą jaką jesteś osobą i co robisz dla swoich kolegów.

No przecież, bo Ty wiesz która sytuacja i co robię czego nie. Owszem każdy wie jak to jest mieć kolegę " w administracji"  i co robię? W żaden sposób nie faworyzuje bo są "kolegami" - aczkolwiek nigdy z turbokolba nie utrzymywałem kontaktu- Ale ty wiesz lepiej.

6 minut temu, cyprian napisał:

Tłumaczenie, że chat jest zaspamiony to nie wymówka.

Przy dużej ilości osób aktywnych w organizacji, oraz graczach- uwierz mi zdaza się mieć strasznie zaspamiony.

7 minut temu, cyprian napisał:

Nie muszę być przy całej sytuacji, żeby zobaczyć co piszę na chacie na screenach. Ewidentnie widać jak napisałeś ,, xD ". Jak wiemy takie coś oznacza ,, śmiech ". Ciekawe co miało oznaczać to w twoim tłumaczeniu w zaistniałej sytuacji?

Może i oznacza śmiech, ale to że użyłem tego skrótu nie znaczy że miałem się z czegoś śmiać? Napisałem XD i zająłem się dalej służbą. ( Po ukaraniu z mojej strony tej 1 osoby- reszta aktywnych osób z Administracji) również mogła to zrobić.

9 minut temu, cyprian napisał:

Czy tak ciężko jest stanąć na pobocze i przewinąć sobie chat w górę? Jeżeli nie widziałeś wszystkiego, to nie nadawaj kary. Mogłeś chociaż napisać do swojego kolegi mirka o nadanie kary.

Tak przy akcji RP, albo gdy jedzie się na wezwanie jest ciężko nawet się zatrzymać i przewijać chat. Dziękuję- ale naprawdę nie musisz mi akurat mówić kiedy mam nadać karę kiedy nie- Nie jesteś od tego.

Mogłem napisać owszem, ale po co? Skoro wypowiadające się osoby widziały chat.

11 minut temu, cyprian napisał:

Jeżeli inne osóby na randze widziały zajście, to czemu właśnie ty zareagowałeś pisząc, że nie widziałeś dokładnie chatu.

Zareagowałem ponieważ spoglądając na chat ujrzałem, iż gracz przeklina na nim ( 1 wiadomość pod 2).

12 minut temu, cyprian napisał:

Kłamstwem jest, to że nie widziałeś sytuacji a jakoś napisałeś ,, xD ". Trochę mnie śmieszy twoje zachowanie. Tak jak wspomniałem ma samym początku, że nie jest to pierwsza taka sytuacja o tym samym podłożu.

Okej, ale skargę napisałeś że względu że Ciebie, oraz Twojego kolegę ukarałem kilka dni wcześniej- Zakładając że tą skargą w której wcześniej już wyjaśniłem chciałeś się zemścić, ale cóż nie jestem robotem. Moim obowiązkiem nie jest pilnowanie każdego noc- dzień. Również należę do osób które chętnie sobie zwyczajnie chcą pograć, pojeździć. 

Więcej nie mam zamiaru się wypowiadać, ponieważ wszystko napisałem. 

Czekam na RCON.

24 minuty temu, WhiteTiger.nt napisał:

No przecież, bo Ty wiesz która sytuacja i co robię czego nie. Owszem każdy wie jak to Okej, ale skargę napisałeś że względu że Ciebie, oraz Twojego kolegę ukarałem kilka dni wcześniej- Zakładając że tą skargą w której wcześniej już wyjaśniłem chciałeś się zemścić, ale cóż nie jestem robotem. Moim obowiązkiem nie jest pilnowanie każdego noc- dzień. Również należę do osób które chętnie sobie zwyczajnie chcą pograć, pojeździć. 

Czy ja coś napisałem o zemście? No właśnie, że nie. Po prostu nie lubię osób które faworyzują i tyle. Szczerze mam gdzieś, że dałeś mi karę, ale nie o to tutaj się rozchodzi. Czy ja Ci mówię, że masz siedzieć dzień i noc? Nie chodzi tutaj teraz o to, lecz o faworyzacje. Wiele osób skarży się na twoją osobę jak i na innych, że faworyzujecie swoich kolegów. Nie na widzę takich osób, więc masz prostą odpowiedz czemu jest napisana ta skarga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.