Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Kierowca ciężarówki - wywiad

Kamcio.

Rekomendowane odpowiedzi

zc9KB9T.png

W dzisiejszym artykule będziecie mogli poznać pracę kierowcy ciężarówki. Porozmawiam dzisiaj z mężczyzną, który zajmuje się transportem ciężarowym po całym San Andreas. Zapraszam.

Gzqqb1L.png

R: Kamcio. U: Kierowca

R: Cześć, na początku opowiedz nam coś o sobie.

U: Witajcie, jestem Jack mam 30 lat, pochodzę z Palomino Creek, pracuję jako kierowca ciężarówki już 5 lat. Zaczynałem na busach, aktualnie jeżdżę po całym San Andreas dużą ciężarówką.

R: Jak zaczynasz swój tydzień pracy ?

U: Pracę rozpoczynam w poniedziałek wczesnym rankiem, natomiast można powiedzieć, że kończę ją w piątkowe południe, ponieważ przeważnie wtedy wracam do domu.

R: Okej, dojeżdżasz w poniedziałek rano na bazę prywatnym autem i co dalej ?

U: Szybki przegląd stanu technicznego ciężarówki oraz naczepy, tankowanie, odebranie papierów z biura i ruszam na pierwszy załadunek. To wszystko zajmuje mi około godziny czasu, początek zawsze jest taki sam, ale potem ciągle coś nowego.

R: Mówisz, że taki sam początek, zawsze ładujesz ten sam towar na wyjazd ?

U: Tak, najczęściej jest w dzień wyjazdu ładuję opakowania tekturowe z fabryki, która od kilku dobrych lat współpracuje z naszą firmą. Załadunek jest zawsze w tym samym miejscu, ale dostawa różnie, często te opakowania trafiają do San Fierro, ale zdarza się też, że jadę z nimi do Bayside.

R: Wsiadasz i jedziesz, bardzo fajna praca, ale dużym minusem jest to, że nie ma Cię w domu codziennie.

U: Nie do końca wsiadasz i jedziesz, każdego dnia muszę zmagać się z korkami, uważać na kierowców, ponieważ nie każdy potrafi się zachować na drodze i łatwo o wypadek, oczekiwania na załadunkach czy rozładunkach to standard, zdarzają się też awarię z którymi muszę walczyć na drodze, a jeżeli już nie dam rady trzeba wzywać serwis, także nie jest to tak do końca, że wsiadam i jadę.

R: W takim razie dlaczego zostałeś kierowcą ?

U: Jest to moja pasja od małego, zawsze podobała mi się jazda dużym autem, nie zmieniłbym swojej pracy nigdy, jedyny minus to ten, że nie ma mnie w domu.

R: Dobrze, a gdzie najczęściej jeździsz ?

U: W naszej firmie przeważnie jeździmy do San Fierro, ale często jestem też w Angel Pine czy Tierra Robada. W Los Santos jestem może trzy razy w ciągu dwóch tygodni.

R: A w piątek, powrót do domu jak wygląda wtedy Twój dzień ?

U: Zazwyczaj z piątek rano mam rozładunek w Las Venturas, ponieważ tutaj mamy siedzibę naszej firmy, po rozładunku udaję się na bazę, oddaję dokumenty z rozładunków szefowi, odbieram wypłatę i udaję się do domu, a w poniedziałek powtarzam wszystko od nowa.

R: Nie nudzi Cię ta praca ?

U: Absolutnie, codziennie dzieje się coś nowego, to tylko może się wydawać monotonne, załadunki i rozładunki, ale ta praca jest bardzo ciekawa.

R: Masz jakieś zdjęcia z tras, które mógłbyś nam pokazać ?

U: Jasne, wyślę Ci emailem.

R: Dzięki za wywiad, nie zostaje mi nic innego jak życzyć Ci szerokiej drogi.

U: Dziękuję bardzo, pozdrawiam.

k1AwIr0.png

tnwIvfI.gif

NFAS945.png

Autor: @Kamcio.

Grafika: @kepuszek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.