Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Babeczka

xvc

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 11325
Login: MarekGC&BW
Nick oskarżonego: Babeczka
Powód skargi: Oszustwo, brak chęci odmiany
Data zdarzenia: 20.05.2021 godzina od 18:00 w górę.
Dowody: Wszystko w logach, od godziny 18:00 w górę.
Opis sytuacji: Więc tak, kupiłem od oskarżonego pojazd marki Elegy w systemie ratalnym, mianowicie 310k i w ciągu 7dni reszta, tzn. 114k. Przed zakupem zapytałem oskarżonego, o DOKŁADNY tuning pojazdu, wszystko fajnie było, lecz oskarżony nie wspomniał, że owe auto ma napęd 4x4, a jak dobrze wiem to w elegy fabryczne jest RWD a nie AWD. Chciałem odmienić się z oskarżonym, na discordzie, lecz na siłę mi odmawia odmiany, dodam że mam do tego prawo, ponieważ gdybym wiedział że owe auto ma 4x4 to logiczne że bym go nie kupił. Dodam, jeszcze że oskarżony ma zamiar wbić o 20 dnia jutrzejszego na serwer, czyli minie 26godzin od zakupu, więc nie będę miał podstaw do odmiany, to wolałem napisać skargę i być przyslowiowo "Bezpieczny". Pozdrawiam i rządam odmiany.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: @Babeczka i na discordzie pisałem mu, że piszę skargę. 
6. W przypadku wystąpienia niespodziewanych komplikacji przy sprzedaży/zakupie własności w systemie ratalnym - obie strony mogą poprosić o cofnięcie transakcji w czasie nie dłuższym niż 24 godziny od jej realizacji - w takiej sytuacji, jeśli własność zmieniła swoje właściwości (np. w pojeździe zmieniono tuning) - jej stan musi zostać przywrócony do stanu sprzed transakcji.
Tutaj takowa komplikacja jest, ponieważ nie zostałem poinformowany że elegy ma 4x4, a pisałem, żeby wymienił DOKŁADNY TUNING, i nie pisał tam że ma 4x4.

1 minutę temu, Babeczka napisał:

Oskarżony musi zostać poinformowany o skardze. Poinformowanie przed napisaniem skargi nie jest ważne. Discord sie nie zalicza do serwera 

Jak mam poinformować cie na serwerze, jak na niego nie wejdziesz?

Przy pytaniu czego brakuje gracz wyraźnie zaznaczył:
,,poszerszen szyb nitra baku liczna zestawu lpg"

Wszystko to wskazuje na to, że nie informował o zmianie napędu więc jestem w stanie się z tym po części zgodzić.

Jednakże - Do full mechanical - jednej z dwóch składni full tune nie zalicza się zmiana napędu. Być może dlatego Cię o tym nie poinformował

Uważam, że to w zakresie kupującego powinno być w jakiej wersji kupuje interesujący go pojazd.

Odrzucam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.