Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na x-x-x-Arek-x-x-x

xvc

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 11325
Login: MarekGC&BW
Nick oskarżonego: x-
Powód skargi: Brak chęci odmiany, zawyżanie cen tunera, szantaż, że za napisanie słusznej skargi mnie uwali.
Data zdarzenia: 11.05.2021
Dowody: https://imgur.com/a/1wTeStV
Opis sytuacji: A więc słowami wstępu zaczęło się to tak, że przyjechalem wczoraj do arka na tunera, zobaczyl mojego jestera i zaproponowal wymiany na tunera z moją doplatą 200k. Nie mialem tylu pieniedzy więc dał mi 7dni na wpłate 200k. Mówił mi, że tuner warty jest 530k wiec zaproponowałem taką wymiane w podobnej cenie, jak sie okazało ku mojemu zdziwieniu, zapytałem na czacie premium ile szczerze warty jest ten tuner, otrzymałem odpowiedzi w przedziale 300-400k od bodajże 5 osób, tylko jedna osoba z jego organizacji napisała 530k czyli taką samą wartość jaką on pisał, coś tu śmierdzi nieprawdaż? Uprzedzając Wasze pytanie, tak, mam prawo do odmiany gdyż nie mineły 24 godziny. Jak poinformowałem gracza o skardze, pisał mi, że mnie ujebie co mam na to dowody. Prosze o nakłonienie go do odmiany gdyż mam do tego prawo i bardzo tego chce. Oddam pieniądze zarobione z tunera, tylko rcon sprawdzi ile z niego zarobilem to mu to zwrócę, odejmując 1k za przedluzenie doby. Dodam jeszcze, że mam niespodziewany wyjazd do babci w ten weekend, wiec tak jakbytuner by przepadl do nie dam rady go oplacić.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze:   @x-x-x-Arek-x-x-xspacer.png

Co do zawyżania wartości, wartość byłem w stanie określić po ofertach które dostawałem za tunera (500k+).

Sam się przekonałeś wczoraj na własnej skórze dostając ofertę za niego (200k + Jester FT bez nitra baku licznika i lpg).

Brak chęci odmiany wynika z braku wyjaśnienia powodu odmiany + zakupiłem wczoraj tunera wizualnego w Blueberry a z tego co się dowiedziałem od administratorów, maksymalnie można posiadać jednego.

Co ja mogę powiedzieć, chciałem ci udokumentować oferty jak i zarobki lecz ty nie chciałeś, z mojej perspektywy to wygląda tak jakbyś chciał tylko narobić mi problemów. Na prawie każdą moje zdanie skierowane do Ciebie w celu udokumentowania wartości pisałeś „Ja chce tylko odmiany”. Mimo moich chęci dogadania się, cały czas brnąłeś w swoje czyli „Ja chce tylko odmiany”. 

Dla mnie bardzo dziwna sytuacja, dodam też, że po około 12h chciałeś już go sprzedać łamiąc punkt regulaminu.

Nie wiem czy to tylko dotyczy pojazdów ale wstawiam: 

5. Graczowi posiadającemu pojazd, który został zakupiony w systemie ratalnym zabrania się jego zbywania w chwili gdy wszystkie raty nie są uregulowane.

Co do sprzedaży, zbierałem tylko oferty tak jak pisalem, chcialem faktycznie zbobaczyć ile to warte, lecz dostawalem po 370k. Wracając do odmiany, to sprzedaj lub odmień tunera w bb i ja dostane jestera, ty dostaniesz tunera i po kłopocie

3 minuty temu, x-x-x-Arek-x-x-x napisał:

Co do zawyżania wartości, wartość byłem w stanie określić po ofertach które dostawałem za tunera (500k+).

Sam się przekonywałeś wczoraj na własnej skórze dostając ofertę za niego (200k + Jester FT bez nitra baku licznika i lpg).

Brak chęci odmiany wynika z braku wyjaśnienia powodu odmiany + zakupiłem wczoraj tunera wizualnego w Blueberry a z tego co się dowiedziałem od administratorów, maksymalnie można posiadać jednego.

Co ja mogę powiedzieć, chciałem ci udokumentować oferty jak i zarobki lecz ty nie chciałeś, z mojej perspektywy to wygląda tak jakbyś chciał tylko narobić mi problemów. Na prawie każdą moje zdanie skierowane do Ciebie w celu udokumentowania wartości pisałeś „Ja chce tylko odmiany”. Mimo moich chęci dogadania się, cały czas brnąłeś w swoje czyli „Ja chce tylko odmiany”. 

Dla mnie bardzo dziwna sytuacja, dodam też, że po około 12h chciałeś już go sprzedać łamiąc punkt regulaminu.

5. Graczowi posiadającemu pojazd, który został zakupiony w systemie ratalnym zabrania się jego zbywania w chwili gdy wszystkie raty nie są uregulowane.

Pozatym co mnie to ma interesować, skori dalez mi tunera w raty więc mialem prawo do odmiany i mogles sie tego spodziewać, a nie odrazu kupować nastepnego.

8 minut temu, x-x-x-Arek-x-x-x napisał:

Sam się przekonywałeś wczoraj na własnej skórze dostając ofertę za niego (200k + Jester FT bez nitra baku licznika i lpg).

Zbywania, a czy ja kolega drogi go sprzedalem? Ponadto sam szukales mi na niego kupca, i Ci odmawialem bo chcialem odmiany, prosze to zobaczyc wszystko w logach

10 minut temu, MichalParchas napisał:

Co do sprzedaży, zbierałem tylko oferty tak jak pisalem, chcialem faktycznie zbobaczyć ile to warte, lecz dostawalem po 370k. Wracając do odmiany, to sprzedaj lub odmień tunera w bb i ja dostane jestera, ty dostaniesz tunera i po kłopocie

To nie jest takie proste mój drogi.

9 minut temu, MichalParchas napisał:

Pozatym co mnie to ma interesować, skori dalez mi tunera w raty więc mialem prawo do odmiany i mogles sie tego spodziewać, a nie odrazu kupować nastepnego.

Dlaczego miałbym się spodziewać, według mnie wszystko było w porządku, sam do tej pory nie masz logicznego powodu dla którego miałbyś się odmienić.

Przed chwilą, x-x-x-Arek-x-x-x napisał:

To nie jest takie proste mój drogi.

Dlaczego miałbym się spodziewać, według mnie wszystko było w porządku, sam do tej pory nie masz logicznego powodu dla którego miałbyś się odmienić.

Mam powód, a wlasciwie teraz doszedł kolsjny gdyż mam niespodziewany wyjazd do babci, lecz glównym powodem bylo oszukanie mnie w wartosci tunera, ode mnie to wszystko czekamy na rcon

9 minut temu, MichalParchas napisał:

Mam powód, a wlasciwie teraz doszedł kolsjny gdyż mam niespodziewany wyjazd do babci, lecz glównym powodem bylo oszukanie mnie w wartosci tunera, ode mnie to wszystko czekamy na rcon

Po pierwsze:

wartość tunera (jak napisałem wyżej) wywnioskowałem po ofertach które dostawałem.

Po drugie:

Tuner nie ma określonej wartości.

1 minutę temu, x-x-x-Arek-x-x-x napisał:

Wskaż mi punkt regulaminu gdzie jestem (ZMUSZONY) do odmiany

6. W przypadku wystąpienia niespodziewanych komplikacji przy sprzedaży/zakupie własności w systemie ratalnym - obie strony mogą poprosić o cofnięcie transakcji w czasie nie dłuższym niż 24 godziny od jej realizacji - w takiej sytuacji, jeśli własność zmieniła swoje właściwości (np. w pojeździe zmieniono tuning) - jej stan musi zostać przywrócony do stanu sprzed transakcji.

W tym przypadku takowa komplikacja jest, gdyż wyjeżdżam na weekend do rodziny, i nie będę miał jak opłacić tunera.

Dobrze, kończąc wasze bezsensowne odbijanie zdania od zdania. W regulaminie zapisane jest, że można zawnioskować o zwrot tranzakcji w sytuacji, gdzie wystąpią niespodziewane komplikacje, zastanawia mnie jednak dlaczego przez cały czas żądałeś odmiany, nie podając żadnego argumentu i nagle w skardze dopisałeś że masz wyjazd na weekend i nie dasz rady go opłacić. Ponadto nieustosunkowaliście się do ostatniej zmiany w regulaminie, która mówi że w przypadku sprzedaży w raty, trzeba uiścić 30% opłaty początkowej. 

Spoiler

8. Gracz zawierający umowę ratalną, w której skład wchodzi konieczność spłaty określonej kwoty, zobowiązany jest uiścić opłatę początkową w wysokości 30% na rzecz gracza, z którym ta umowa dochodzi do skutku.

Co do ogólnego powodu napisania skargi. Sam brak chęci odmiany nie jest powodem, ponieważ wymuszenie odmiany w systemie ratalnym musi być silnie uargumentowane, jeśli ma mieć takie miejsce. Cena tunera jest sprawą całkowicie subiektywną i o ile można przypuścić jego średnią wartość, o tyle gracze wyceniają ile jest wart i jeśli uważasz że przepłaciłeś jest to tylko i wyłącznie twoja wina. Natomiast sytuacja wygląda inaczej w kwestii ostatniego oskarżenia, ponieważ przypominam, że groźby są karalne nie tylko za sprawą serwera, ale nasze prawo w Polsce również zakazuje tego.

Reasumując i podsumowując wszystko @MichalParchas nie złamał punktu regulaminu mówiącego o sprzedaży ponieważ jest ustępstwo od tego punktu w regulaminie.

3 godziny temu, x-x-x-Arek-x-x-x napisał:

Spoiler

5.1. Odstępstwem od tego punktu jest sytuacja, w której gracz po sprzedaży natychmiastowo spłaci pozostałe raty.

W tranzakcji złamano regulamin ratalny więc @MichalParchas jesteś zobowiązany do spłacenia jak najszybciej 30% ustalonej wartości przedmiotów wymiany, czytaj 530k czyli 159k. W innym przypadku skarga zostanie odrzucona.

Jeśli uda ci się wpłacić określone pieniądze i uważasz, że nie zdążysz spłacić reszty ustalonym terminie, możecie umówić się na odroczenie spłaty za pośrednictwem PaiR.'a. Czekam na decyzje.

51 minut temu, Lightmil napisał:

Dobrze, kończąc wasze bezsensowne odbijanie zdania od zdania. W regulaminie zapisane jest, że można zawnioskować o zwrot tranzakcji w sytuacji, gdzie wystąpią niespodziewane komplikacje, zastanawia mnie jednak dlaczego przez cały czas żądałeś odmiany, nie podając żadnego argumentu i nagle w skardze dopisałeś że masz wyjazd na weekend i nie dasz rady go opłacić. Ponadto nieustosunkowaliście się do ostatniej zmiany w regulaminie, która mówi że w przypadku sprzedaży w raty, trzeba uiścić 30% opłaty początkowej. 

Odkryj ukrytą treść

8. Gracz zawierający umowę ratalną, w której skład wchodzi konieczność spłaty określonej kwoty, zobowiązany jest uiścić opłatę początkową w wysokości 30% na rzecz gracza, z którym ta umowa dochodzi do skutku.

Co do ogólnego powodu napisania skargi. Sam brak chęci odmiany nie jest powodem, ponieważ wymuszenie odmiany w systemie ratalnym musi być silnie uargumentowane, jeśli ma mieć takie miejsce. Cena tunera jest sprawą całkowicie subiektywną i o ile można przypuścić jego średnią wartość, o tyle gracze wyceniają ile jest wart i jeśli uważasz że przepłaciłeś jest to tylko i wyłącznie twoja wina. Natomiast sytuacja wygląda inaczej w kwestii ostatniego oskarżenia, ponieważ przypominam, że groźby są karalne nie tylko za sprawą serwera, ale nasze prawo w Polsce również zakazuje tego.

Reasumując i podsumowując wszystko @MichalParchas nie złamał punktu regulaminu mówiącego o sprzedaży ponieważ jest ustępstwo od tego punktu w regulaminie.

Odkryj ukrytą treść

5.1. Odstępstwem od tego punktu jest sytuacja, w której gracz po sprzedaży natychmiastowo spłaci pozostałe raty.

W tranzakcji złamano regulamin ratalny więc @MichalParchas jesteś zobowiązany do spłacenia jak najszybciej 30% ustalonej wartości przedmiotów wymiany, czytaj 530k czyli 159k. W innym przypadku skarga zostanie odrzucona.

Jeśli uda ci się wpłacić określone pieniądze i uważasz, że nie zdążysz spłacić reszty ustalonym terminie, możecie umówić się na odroczenie spłaty za pośrednictwem PaiR.'a. Czekam na decyzje.

Tak z ciekawości zapytam, wziąłes po uwagę to że dałem mu jestera pft, i 200k w raty? Mi w skardze nie chodzilo o to że nie zdąże spłacić, tylko tak jak pisałem, boje się że strace caly majątek przez co że nie będę mógł opłacić tunera.

Wziąłem pod uwagę regulamin rat i pożyczek w którym mowa o uiszczeniu opłaty, nie pojazdu.

znaczenie słowa opłata:
Opłata – jest to kategoria finansowa oznaczająca każdą pobraną należność za świadczone usługi. Opłata jest jednostronnie określonym i odpłatnym świadczeniem pieniężnym (w przeciwieństwie do podatku, który jest nieodpłatny) o charakterze ogólnym,

Skoro do zamknięcia to zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.