Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Pożar sklepu - przypadek czy konkurencja ?

Kamcio.

Rekomendowane odpowiedzi

0xnJDu9.png

W dzisiejszym artykule zajmiemy się pożarem największego sklepu z przynętami wędkarskimi w stanie Bone County. Zapraszam do przeczytania. 

5V20MaL.png

Na początku zaczniemy od przedstawienia krótkiej historii tego sklepu. Sklep otworzony został na początku XXI wieku przez doświadczonego wędkarza, który mieszkał w przyczepie kempingowej zaraz za sklepem. Sklep cieszył się dużą popularnością ze względu na staw, który znajdował się na terenie sklepu dzięki czemu wędkarze płacili za wstęp na łowisko, a dodatkowo robili zakupy w sklepie wędkarskim obok. Udało mi się dowiedzieć, że w pobliskim miasteczku Las Paysadas podobny sklepik wraz z łowiskiem mieli zamiar otworzyć dwaj bracia, mieszkający tam od młodzieńczych lat. Sklep spłonął dzisiaj w nocy, przyczyna pożaru jest mi już znana dzięki uprzejmości jednego ze strażaków, którzy brali udział w akcji gaśniczej. Ale więcej dowiecie się w poniższym wywiadzie, a teraz przedstawię Wam kilka zdjęć z nocnego pożaru największego sklepu wędkarskiego w całym stanie Bone County. 

yN3ebj7.gif

5V20MaL.png

Tak jak wspominałem wyżej, zamieszczam krótki wywiad z jednym ze strażaków biorących udział w akcji gaśniczej.

R: Kamcio.         U: Strażak

R: Dobry wieczór, Manager Kamcio. z redakcji prasowej Project News, czy mógłbym zadać kilka pytań ?
U: Uszanowanie, jasne proszę pytać chętnie odpowiem.
R: Na początku oczywiste pytanie... Wiadomo już co było przyczyną pożaru ?
U: Tak jak najbardziej, przyczyną pożaru było zwarcie w instalacji elektrycznej, widać to po kablach przy słupie elektrycznym, są one lekko przypalone, a zwarcie najprawdopodobniej spowodowane zostało przez przegryzione kable na strychu, można powiedzieć, że sprawcą tego pożaru jest jakiś szczur albo mysz.
R: Czyli wszystko jasne, dużo osób twierdziło, że prawdopodobnie za tym podpalaniem stała konkurencja z pobliskiego miasteczka.
U: Każdy tak myślał, nawet my, ale policja ustaliła, że założyciele nowego sklepu właśnie przebywają w Los Santos, więc byłoby to niemożliwe, aby dokonali podpalania, zwłaszcza, że widać ewidentnie, że przyczyną pożaru było zwarcie, więc nawet nie ma co więcej dyskutować na temat czy było to celowe podpalenie.
R: Czy wiadomo już co z właścicielem sklepu ?
U: Tak, doznał lekkich poparzeń, podczas, gdy ratował przyczepę kempingową, która była jego domem i stała tuż przy samym sklepie. Był to bardzo miły człowiek, znałem go osobiście, ponieważ sam wędkuję i z tego co mi wiadomo ludzie już mówili o utworzeniu zbiórki na odbudowę sklepu.
R: Dziękuję za te cenne informacje. Pozdrawiam.
U: Dzięki, trzymaj się.

NFAS945.png

Autor: @Kamcio.

Grafika: @keczupek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.