Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Skarga na Mari

FranekMyszyglad

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 16807
Login: FranekMyszyglad
Nick oskarżonego: Mari
Powód skargi: Manipulacja Przy Kupnie Tunera
Data zdarzenia: 04.05.2021 9:00 +-
Dowody: Na 1 ss Widać jak pan Manipuluje mną przy kupnie Tunera. a na 2 ss widać  jak to Jest Online ciągle 2/3 Tunerów wizu 2 sprawą jest to, że pisałem do Pana Mari, że mam wyjazd i nie będę w stanie spłacić rat po czym on odpisuje  "trzeba się odmienić wtedy gdy przy wymianie np. Brak jakiegoś tuningu a nie "Bo mi się podoba"  Jeszcze co do Braku Tuningu Był u mnie gość który Pisał że nie może u mnie zamontować wlotów na masce a u innego tunera już tak ale mniejsza. (Odpowiadam na wypowiedz Z tematu: 

Opis sytuacji: Zakupiłem Dzisiaj W raty Tunera Wizualnego W PC Wyszła sytuacja taka, że do tunera nikt nie Przychodzi i Zostałem Oszukany i Zmanipulowany żądam Odmienienia (Z Sprzedającym tunera Nie dogadałem się polubownie) 
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: ss_

Koko.png

wymiana.png

dowody 2.png

Dowody 1.png

koko2.png

skarga12.png

1. Kłania się umiejętność czytania

§ 4
Oskarżony musi zostać poinformowany o skardze. Poinformowanie przed napisaniem skargi nie jest ważne.

2. Patrząc na podstawie poprzedniej skargi jak chcesz udowodnić, że masz faktycznie wyjazd, ponieważ twoja nagła zmiana zdania względem poprzedniej skargi nie przekonuje mnie, że masz jakikolwiek wyjazd.

Poinformuj gracza poprawnie o skardze i wskaż mi elementy manipulacji, których z lupą nie udało mi się doszukać, jedyne co zrobił to przekazał ci bardzo ogólne i luźno interpretowalne informacje.

@Lightmil Jeżeli to dla ciebie za mało to Mogę podważyć te luźne informacje i wstawić film jak przez 24h siedze na tym tunerze i nie mam więcej niz 30 os  co do wyjazdu SS sms z szefem mogę podesłać na pw Gracz sam zobaczył skargę więc juz nie będę informował 

"

"twoja nagła zmiana zdania względem poprzedniej skargi nie przekonuje mnie, że masz jakikolwiek wyjazd "

Nie jest to moja nagła zmiana zdania na ss widać o której godzinie pisze z graczem o moim wyjeździe 

- Nie wiem o co ci chodzi z umiejętnością czytania jakbyś mógł rozwinąć 

1.png

Screenshot_6.png

12.2. Zabrania się oszustw przy składaniu ofert wymiany lub/oraz stawiania niedokładnego opisu dla osiągnięcia korzyści. 

ja Stwierdzam Fakty. " Jak nie oddasz rat, napiszę skargę i ty otrzymasz banicje " Tak a co najważniejsze ty nie odzyskasz kaski 

" mówisz że ja cię "manipuluje" gdzie ty to właśnie robisz. "- Chyba nie znasz znaczenia tego słowa 😕 

Manipulacja (łac. manus pellere – "trzymać w czyjejś dłoni, mieć kogoś w ręce”) – jest sposobem oddziaływania na inne osoby lub grupy, w efekcie którego zachodzą zmiany w ich zachowaniu i postępowaniu. Z założenia mechanizm ten ma oddziaływać na podświadomość osoby lub grupy manipulowanej oraz być przed nią ukryty.

Mówisz mi gdy się nie odmienię nie dostanę zwrotu kasy.
Manipulacja (łac. manipulatio – manewr, fortel, podstęp; manus - ręka, manipulus - dłoń) – forma wywierania wpływu na osobę lub grupę w taki sposób, by nieświadomie i z własnej woli realizowała cele manipulatora.

Tyle ode mnie, czekam na decyzje administracji.

7 godzin temu, FranekMyszyglad napisał:

- Nie wiem o co ci chodzi z umiejętnością czytania jakbyś mógł rozwinąć 

W regulaminie działu jest podpunkt 4 którego połowę pominąłeś i specjalnie ci ją podkreśliłem i pogrubiłem i zrobię to ponownie abyś ją w końcu przeczytał i zrozumiał.

13 godzin temu, Lightmil napisał:

Poinformowanie przed napisaniem skargi nie jest ważne.

Ale skoro już sam zobaczył skargę to informuję tylko o tym na przyszłość. 

7 godzin temu, Mari napisał:

Witam, jeśli chodzi o manipulacje to do żadnej nie doszło wszystko może zależeć od dnia, i od tego kto jest tunerem bądź, od ilości graczy. Dodam jeszcze że pierwsza skarga została odrzucona i jest to duplikat.

Zgadza się, ale podstawą dlaczego nie odrzuciłem tej skargi jest to, że w tej wspomniał o tym, że ma nagły wyjazd co jest podstawą do żądania zwrotu tranzakcji.

Przechodząc do konkretów, prosił bym o przedstawienie mi jaką umowę wymiany zawarliście i proponuję dogadać się co do przedłużenia terminu w związku z wyjazdem.

Żeby obie strony nie były poszkodowane mogę dorzucić od siebie 15k za odmiane bardzo bym chciał się dogadać z graczem @Mari ale ze nie chce się odmienić a mam wyjazd na tydzień i od niedzieli nie będę mógł wejść na gre proponuję z mojej strony rekopensate dla gracza Mari w postaci 15 - 20k za odmiane jak wrócę do domu wyślę logi z umowy 

1 godzinę temu, Lightmil napisał:

Przechodząc do konkretów, prosił bym o przedstawienie mi jaką umowę wymiany zawarliście i proponuję dogadać się co do przedłużenia terminu w związku z wyjazdem.

Umowa była taka że dostałem Elegy z tune + 170k w raty, gracz po jednym dniu powiedział że go oszukałem, zmanipulowałem, i nagle musi gdzieś jechać. Żądam mojego 170k i po sprawie, nie mam zamiaru się odmieniać dlatego że masz jakiś wyjazd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.