Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Kutry - czy to się opłaca?

_PeMaR_

Rekomendowane odpowiedzi

RaL539v.png

naTqDnE.png

Witam w dzisiejszym artykule, powiem Wam z czym się je praca na kutrach, zapraszam.

VDgjwdI.png

Kutry jest to praca polegająca na łowieniu ryb, na wszystkich wodach w San Andreas. Pracę można rozpocząć w dwóch miejscach na mapie, a mianowicie w Las Venturas, nie daleko The
Strips, druga lokalizacja jest to Los Santos Ocean Docks, bardzo blisko pracy kuriera. Zarobki na pracy, są ciekawe ale też zależą jaki jest kurs ryb, czyli ich cena za 1 kg, są 
4 rodzaje ryb i cena zakonserwowania, ale do zakonserwowania przejdę za chwilę. Cena ryb zwykłych, czyli słonych i słodkich wacha się od około 2.00$ do 3.60$ ale, cena powyżej
3$ jest bardzo rzadko widziana, natomiast które się konserwuje cena jest ta sama, ale często się spotyka powyżej 3$, wartość ryb za kilogram zmienia się co 30 minut.
Przejdźmy do łowienia i tego tematu ile i jak się łowi, żeby łowić trzeba płynąć naszym kutrem, najwydajniejsze to jest gdy płyniemy maksymalną prędkością czyli 50 - 60 km/h,
a ryby łowi się strzałkami, poruszając do góry na dół, zależy gdzie jest ryba, zobaczycie jak zaczniecie płynąć, dostępne do łowienia są również buty, na które trzeba uważać,
bo gdy złowimy to możemy stracić ryb od 1 do 6 kg, a ryb łowimy od 2 - 4kg, średnio jedną na około 4 sekundy. Ryb możemy złowić tylko 2 tony czyli 2000 kg i wtedy musimy dopłynąć
do portu i je odstawić, podpływamy do blipa na wodzie i nasze ryby są w magazynie. Gracze z premium dostają +20%, na zasadzie oddawania ryb, gdy mamy w kutrze np. 2 tony czyli
maksymalną ilość, dostaniemy dokładnie 2419 kg do magazynu.

5V20MaL.png

DYLEH9Q.gif

5V20MaL.png

Konserwacja ryb jest to proces polegając na konserwowaniu ryb, ale po co się to robi? Ryby gdy nie są zakonserwowane, tracą szybko świeżość i co 6 godzin, znika nam 10% ryb,
a gdy zakonserwujemy nasze ryby, oczywiście to kosztuje określoną kwotę, a sprawdzimy to pod komendą /kursy, wtedy one będą bardzo długo świeże i nie będą się psuły.

5V20MaL.png

Ryby sprzedajemy wchodząc do blipa obok budki która jest zamieszczona w porcie, mamy do wyboru dwa przyciski ''sprzedaj'' i ''przełącz na zakonserwowane'' gdy wciśniemy sprzedaj
od razu, sprzedajemy ryby nie zakonserwowane a gdy przełączymy, to mamy menu ryb zakonserwowanych. Przed sprzedażą ryb, należy się upewnić jaka jest ich cena, żeby nie stracić,
bo za jakiś czas może być lepszy kurs, ja osobiście polecam kurs gdy jest ponad 3$ na zakonserwowanych rybach, a od 2.70$ na nie zakonserwowanych, ale gdy chcemy sprzedać, i 
dajemy w menu sprzedaj, wpisujemy ilość ryb które chcemy wywieźć, po tej czynności respimy się w pojeździe dostawczym obok pracy (pojazd zależy od ilości ryb jaką wywozimy),
jeśli sprzedajemy ryby w Las Venturas jedziemy do portu w Los Santos, a jeśli w Los Santos, to do Las Venturas, jak jesteśmy na miejscu i wjedziemy w blip oznaczony na mapie i
na ziemi to dostajemy automatycznie kasę za sprzedane ryby, informacja jest też na czacie ile dolarów dostaliśmy za ile sprzedanych ryb.

5V20MaL.png

mBRk8yG.png

5V20MaL.png

Najważniejsza dla wielu graczy rzecz, czyli zarobki, praca ta jest właśnie pod to, ja mogę stwierdzić Wam ile się zarabia bo dużo na niej pracowałem. Osobiście średnio łowiłem
około 2,5 ton ryb na godzinę z premium (słodko wodnych), ja zawszę konserwowałem je i wywoziłem gdy cena za ryby te co miałem (słodko wodne, zakonserwowane), wynosiła około 
3.40$. Przechodzę do obliczeń (jak chcecie przeczytajcie tylko wynik), 2,5 tony, pomnożyć raz 3.40 jest to 8,500 tysiąca dolarów, ale musimy obliczyć i odjąć też cenę
zakonserwowania, średnio to jest 0.50 za kg ryb, 2,500 tony ryb razy 0.50 jest to 1250, bardzo prosto wychodzi nam wynik 8500$ - 1250$ to 7250$, według mnie są to bardzo dobre 
zarobki, nie mam żadnych ulepszeń. 

5V20MaL.png

aoYjpQH.png

Podsumowując, to jest bardzo dobra praca pod zarobek ale dla niektórych, nudna i nie mogą długo pracować, ja pracowałem na niej długi czas i bardzo polecam. Dziękuje za 
przeczytanie mojego artykułu i do następnego!

NFAS945.png

Autor: @_PeMaR_

Korekta: @Kamcio.

Grafiki: @kepuszek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.