Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Drwal - ścinanie drewna

_PeMaR_

Rekomendowane odpowiedzi

RuGc0VH.png

naTqDnE.png

Witam w pierwszym artykule z trzech, o pracy drwala, która znajduję się obok wsi Blueberry, na wzgórzu, w tym artykule o mówie o ścinaniu drewna, zapraszam.

VDgjwdI.png

Drwal to praca podzielona na trzy części: ścinanie, pielęgnacja i magazynowanie, tutaj powiem o ścinaniu, czyli najlepszej formy pracy na drwalu nie licząc magazynowania. 
Ścinanie drewna jest to praca pod dobry zarobek, a wiem z własnego doświadczenia i można ją zacząć od razu po wejściu na serwer, bo wymaganie to są 0 reputacji i nie trzeba mieć prawa
jazdy. W tej pracy nie możemy każdego drewna ściąć, możemy tylko te, co są oznaczone na różowo, taką flarą, a żeby je ściąć wystarczy podejść do niego na bliską odległość i kliknąć 
przycisk E, proces całego ścinania trwa 5 sekund, małą ciekawostką, jeżeli na przykład po jednej stronie jest dużo drewna i nie chcemy żeby tam poleciało po ścięciu drzewa, to możemy się 
odwrócić i drzewo poleci w drugą stronę, bo leci w stronę w którą, jesteśmy skierowani postacią. Nie tylko możemy ścinać całe drzewa, ale także kłody, które wylatują po ścięciu całego
drzewa, a jest ich 3, też z nich się mniej zarabia ale jest to bardzo potrzebne dla osób które magazynują drewno, bo właśnie oni magazynują drewno, który zostało ścięte z kłód,
dlatego warto wziąć kolegę i się z nim dogadać, że ktoś będzie ścinał te kłody, a drugi magazynował drewno i będzie się to opłacało dla dwóch stron.

5V20MaL.png

04XqTE2.gif

VF83w73.png

5V20MaL.png

Zarobki na tej funkcji, są bardzo ciekawe jak na to, że pracę można zacząć od pierwszej minuty na serwerze. Cena za drzewo do ścięcia to około 20$ dla gracza bez premium, kasę dostajemy
dopiero, gdy zetniemy drewno, a dla gracza premium jest to około 24$, czyli 20% więcej niż zwykły gracz, ścinanie kłód to mniejszy zarobek bo jedna kłoda to jest około 8$ dla zwykłego gracza,
a dla użytkownika premium to około 10$, proces ścinania trwa tyle ile ścinanie drzew i zasada dostawania kasy jest ta sama. Drwal to praca najlepsza pod akcje ,czyli ilość wykonanych
funkcji, w tej pracy to jest 1 ścięte drewno lub kłoda = 1 akcja, na godzinę można zrobić około 400 - 500 akcji, forma pielęgnacji jest lepsza pod akcję. Najważniejsza rzecz w pracy, czyli
zarobki, ja przepracowałem dobre kilka godzin na tej funkcji i się zdarzało, że przez pierwsze 10 minut moja średnia wskazywała nawet na 8k, ale realna, która wychodziła to około 6k - 7k,
zarobek  też zależy od ilości graczy i ile jest na jakiej funkcji, bo jeśli nie będzie kogoś kto pielęgnuje to drzewa nie będą rosły. Reputacja na tej pracy nie jest największa, ale też
nie najmniejsza, na godzinę jest to około 35 reputacji.

5V20MaL.png

Vu736YE.png

Podsumowując, jest to dobra praca szczególnie pod zarobek, ale reputacji też nie jest mało, ja osobiście polecam tu pracować. Dziękuje za przeczytanie artykułu i zapraszam do następnego 
o pracy drwalu.

NFAS945.png

Autor: @_PeMaR_
Korekta: @AlimentoS
Grafiki: @kepuszek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.