Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Przeszłość motelu w Jefferson - Wywiad z gangsterem

CeglaXD

Rekomendowane odpowiedzi

alxqMVz.png

naTqDnE.png

Witajcie, dziś przedstawię Wam historię motelu w dzielnicy Jefferson oraz zaprezentuję Wam wywiad z gangsterem, kiedyś mieszkającym w owym motelu.
Zapraszam do czytania.

VDgjwdI.png

Początki motelu

Tak jak i wszystkie biznesy, tak i ten musiał mieć jakoś swój początek, rozpoczęło się to w roku 1967, kiedy to John, który nigdy swojego nazwiska nie ujawnił, wykupił działkę w dzielnicy Jefferson, gdzie też miał postawić luksusowy apartamentowiec, niestety apartament nie pasował mu pod tą dzielnicę, gdyż dziwnie on by się prezentował obok budynków sąsiednich.
Postanowił on więc założyć tutaj motel, po czym zatrudnił ekipę budowlaną, która rozpoczęła budowę motelu, natomiast już po 5 latach, motel był gotowy.
Firma rozpoczęła promowanie motelu, gdzie w pierwszym roku pokoje były mało zajmowane, lecz po 3 miesiącach po rozpoczęciu roku 1973, pokoje były prawie że pełne.
eBVajS5.gif
5V20MaL.png
Przełomowe lata dla motelu

Już w roku 1983, gangsterzy z okolic zaczęli się interesować motelem, wtedy to gang Ballasów, który chciał powrócić na rynek, postanowił podpisać umowę właścicielem motelu, aby mogli tam mieszkać w pierwszej kolejności, a on będzie miał procenty w ich sprzedaży narkotyków.
John nie wiedział, że spowoduje to większy zysk, niżeli za trzymanie tutaj ludzi, wtedy to zysk Johna wzrósł o blisko 7 procent.
Wtedy to właściciel został wcielony w barwy fioletowych, a wszystkich z motelu wyprosił, na korzyść Ballasów, oraz korzyść swoją.
Jedynym błędem Johna, było nie zwrócenie pieniędzy byłym mieszkańcom, przez co dostał on pozew od sądu, a motelem zaczęła się interesować policja, jednakże John wiedział o potencjalnym na targnięciu policji, więc postanowił wyprosić wszystkich Ballasów na czas przyjazdu policjantów, a wszelkie auta z parkingu, zostały zabrane przez członków gangu.
Nadchodzi dzień, w którym policja przyjeżdża do motelu Johnego z zawiadomieniem od sądu, po tym zdarzeniu zwrócił on całą kwotę jaką zalegał ludziom, a rozprawa została unieważniona.
Policja zaprzestała się interesować motelem, a Ballasi powrócili do nory.
1mGs8bN.gif
5V20MaL.png
Upadek Ballasów

Roku 1988, policja dowiedziała się o ponownym powstaniu gangu Ballasów, przez co zaczęli się oni interesować dzielnicami takimi jak Glen Park, czy też Jefferson.
Po dłuższym czasie policja ponownie sprawdza motel Jefferson, jednakże ponownie John spodziewał się gości, policja czuła, że wyrzucenie mieszkańców, oraz gang Ballasów mają ze sobą jakieś powiązanie.
Jednostki SWAT, pewnego dnia krążyły nad motelem swym helikopterem do zadań specjalnych, wtedy to Ballasi się wydali wjeżdżając dużą grupą aut na teren motelu, po godzinie cały motel był obstawiony przez jednostki SWAT, oraz jeden oddział armii wojskowej.
Była to przegrana bitwa po stronie gangsterów, którzy zostali dość szybko wyeliminowani.
Tak właśnie doszło do rozpadu gangu Ballasów, a czy jeszcze kiedyś powróci, zobaczymy.
PKhGhgu.gif
5V20MaL.png
Zatrzymanie Johna

Podczas policyjnej interwencji Johna nie było w motelu, lecz kiedy jechał w stronę swojej budowli, ujrzał on pojazdy SWAT, gdyż interwencja wciąż trwała, John od razu zaczął się ewakuować z miejsca zdarzenia, policja na jego nie szczęście dostrzegła jak odjeżdża z dużą prędkością i wiedzieli, że nie przypadkowo, zaczął się pościg, który trwał aż godzinę póki to nie skończyło się paliwo Johnowi.
Policja złapała wtedy to zastępcę lidera gangu Ballasów, czyli Johna i aresztowali go czasowo do rozprawy.
Na rozprawie sądowej został on skazany na 25 lat pozbawienia wolności, poprzez rozprowadzanie narkotyków na terenie Los Santos, oraz za pomoc w rozwoju niebezpiecznego gangu.
5V20MaL.png
Co obecnie dzieje się z motelem?

Właścicielem motelu obecnie jest polski przedsiębiorca Robert, który również swojego nazwiska nam nie ujawnił.
Odnośnie do sytuacji motelu, jest ona bardzo dobra, jeżeli chodzi o zainteresowanie to jest dość spore, a biznes zarabia dość dobre pieniądze.
Obecnie Robert sam mieszka w swoim motelu, gdyż motel ten idealnie się nadaje nawet na mieszkanie przez rok, albo jak ktoś woli to tylko na jedną noc.
Gzqqb1L.png

Miałem przyjemność przeprowadzić wywiad z jednym z członków gangu Ballas, który odsiedział swoją karę w więzieniu, mianowicie 10 lat.
R- Redaktor @CeglaXD                             G- Członek Gangu Ballas

R- Witam, to z Panem byłem umówiony na wywiad odnośnie do motelu Jefferson?
G- Zgadza się, a więc słucham Pańskich pytań.
R- Zacznijmy spokojnie, co Pan powie o podpisaniu umowy między gangiem Ballasów, a właścicielem lokalu Johnym?
G- Początkowo plan był dobry, gdyż po dłuższym czasie nie nazywaliśmy tego miejscem zamieszkania naszych gangsterów, lecz miejscem bazy gangu, lecz w późniejszym etapie plan ten zszedł na tak zwane psy.
R- Co powiesz o interwencji policji i czy w niej uczestniczyłeś?
G- Tak, uczestniczyłem w tej całej strzelaninie, powiem że było ostro, oczywiście po strzelaninie nie obyło się bez trupów czy też rannych, ja również byłem ranny, na szczęście strzał nie była, aż tak groźny jak na początku się zdawało, odnosząc się do strzelaniny no to jak już powiedziałem, było ostro, policja nie odpuszczała, oraz nasz gang nie odpuszczał.
R- Jak czułeś się podczas pobytu w szpitalu?
G- Czułem się dziwnie, z faktem że już nie długo przyjdą po mnie policjanci i przewiozą mnie na komendę.
R- A jak było w więzieniu?
G- Więzienie jak więzienie, nie było przyjemnie, większość gangsterów z mojego gangu po umierało, więc nie miałem zbytnio towarzystwa, lecz nie żałuję podejmowanych decyzji, przynajmniej będę miał co dzieciom opowiadać?
R- Właśnie, odnośnie do dzieci, czy nie boisz się o to, że będą brały z ciebie przykład?
G- Boje się, lecz jakoś będę musiał przeżyć z nadzieją, że jednak nie będą chcieli pójść w moje ślady?
R- Wasz gang był duży, więc nie jestem pewny, czy każdy znał się z Johnem, a czy ty się z nim znałeś?
G- Tutaj trafiłeś, nie każdy się znał z Johnem, byli to nie liczni, głównie zarządcy, ja nie miałem przyjemności go poznać, więc też do końca nie mogę określić czy umowa między gangiem, a jego motelem była słuszna.
R- Co sądzisz o gangu Ballasów w pierwszym wykonaniu, a co o gangu w drugim wykonaniu?
G- Początkowo gang Ballasów był lepszy, gdyż drugie wydanie gangu, było totalną porażką.
R- Dlaczego sądzisz, że drugie wydanie tego gangu było totalną porażką?
G- Nie było w nim żadnej mobilizacji, oraz zależało już im tylko na pieniądzach, smutne że z gangu, który miał ciekawą historię stało się takie coś.
R- Czy jakby gang powrócił, to czy byłbyś chętny do niego wrócić, fajnie też by było gdybyś uzasadnił swoją decyzję.
G- Jeżeli by powrócił, to nie oznacza, że ja, a więc odpowiedź brzmi, że nie powróciłbym, gdyż gang ten według mnie jest już totalnie skończony jeżeli chodzi o gangi w San Andreas, może w innym stanie, a dlaczego jest skończony? Odpowiedź jest prosta, gang ten nie ma takiego samego dowódcy co kilka lat temu, co pokazuje jak dużo on dawał temu gangu, aż dziwne że wytrzymali oni kilkadziesiąt lat bitwy, z tak silnym gangiem jak Grove Street Families.
R- No dobrze, w takim razie dziękuję za wywiad, oraz życzę miłego dnia.
G- Dziękuję bardzo oraz również życzę miłego dnia.

5V20MaL.png

Do tych czas nie wiadomo, czy Ballasi spróbują po raz 3 swoich sił w przestępczych bitwa, czy też handlach narkotykowych, jednakże miejmy nadzieję, że nigdy oni nie powrócą, a historia ich, niechaj się zakończy na dobre.

NFAS945.png

Autor: @CeglaXD
Korekta: @AlimentoS
Grafiki: @kepuszek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.