Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Upadek Restauracji przez Pandemie

biggi

Rekomendowane odpowiedzi

Zriup5z.png

naTqDnE.png

Dzisiejszy wywiad będę przeprowadzał z właścicielem jednej z największych restauracji w San Andreas.
Zapraszam do czytania!

Gzqqb1L.png

R- Redaktor- @biggi        W- Właściciel restauracji

R- Witam redaktor biggi z redakcji Project News, czy mógłbym zadać Panu kilka pytań?

W- Jasne! Z chęcią odpowiem.

y7judj9.gif

R- Prowadzi Pan kilkanaście restauracji. W trakcie pandemii zamknęła się tylko jedna z nich, serwująca kuchnię izraelską. Trochę mnie to zaskoczyło – to była, wydawałoby się, nieźle prosperująca knajpa w dobrej lokalizacji.

W- Powodzenie czy też lokalizacja restauracji miały tu akurat niewiele do rzeczy. Powodem była decyzja właściciela budynku, który dał nam 3 dni na opuszczenie lokalu.

R- Co to za właściciel?

W- Hiszpańska firma. Nie wiem, czy tak agresywne działania wynikało z desperacji związanej z sytuacją na rynku nieruchomości w Hiszpanii, czy wpływ miały jakieś inne względy, choćby emocjonalne.

R- Wcześniej były jakieś kłopoty z tym właścicielem?

W- Podczas zeszłorocznej fali upałów w Berku zepsuła się klimatyzacja. Odpowiada za nią właściciel. Jej naprawa powinna zająć maksymalnie kilka dni. Tymczasem przez prawie dwa miesiące, wynajmujący, mimo naszych próśb, nie zrobił nic w tej sprawie. Przyjmowaliśmy gości, ale obroty zdecydowanie spadły. Nic dziwnego, ludzie nie chcieli jeść w temperaturze 40 stopni.

R- Jak teraz, w trakcie pandemii, wynajmujący argumentował swoją decyzję?

W- Poprosiliśmy o redukcję czynszu w związku z pandemią, która jest przecież siłą wyższą. Otrzymaliśmy brutalną odpowiedź, że powinniśmy mieć coś takiego wkalkulowane w ryzyko biznesowe i żadnej ulgi nie będzie. Gdy zatrzymaliśmy działalność, nie mieliśmy z czego opłacić czynszu. Zostaliśmy więc wyrzuceni z lokalu.

0Ni27Bh.png

R- To już koniec pytań Dziękuje za poświęcenie mi swojego czasu.

W- Nie ma problemu miło mi się odpowiadało Do widzenia.

NFAS945.png

Autor: @biggi
Korekta: @AlimentoS
Grafik: @kepuszek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.