Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Opuszczone i porzucone - URBEX #5

Kamcio.

Rekomendowane odpowiedzi

ygkHZPc.png

Witajcie w piątym artykule z serii o zwiedzaniu opuszczonych miejsc w San Andreas. W dzisiejszym artykule zajrzymy w głąb ziemi, a mianowicie odwiedzimy opuszczony kamieniołom, który znajduje się przy autostradzie LV-SF, a dokładnie Hunter Quarry. Serdecznie zapraszam do czytania. 

5V20MaL.png

Kamieniołom Hunter Quarry był największym dostawcom kruszywa w całym San Andreas. Mówi się, że w składzie około 70% siecii drogowej San Andreas znajduje się właśnie kruszywo z tego kamieniołomu. Początkowo kamieniołom był własnością miasteczka Fort Carson, ale po około pięciu latach jego działalności, został on wykupiony przez biznesmana, który prowadził firmę zajmującą się budową mostów. Mosty wykonane przez jego firmę to np. most kolejowy między Linden Station(LV), a Palomino Creek (LS), jest to most kolejowy łączący oba te stany. Kamieniołom zamknięty został kilka lat temu z powodu śmierci właściciela, podobno nikt nie chciał tego przejąć, ponieważ pod koniec swojej działalności kopalnia popadła w straszne długi. Co ciekawe może to było przyczyną śmierci byłego właściciela ? Krążą pogłoski, że w niedalkiej przyszłości ma zostać otwarta licytacja tego właśnie kamieniołomu, ponieważ jest on zachowany w idealnym stanie, maszyny po szybkim przeglądzie będą znów gotowe do pracy, a materiału do wydobycia jest jeszcze mnóstwo. Poniżej zamieszczam kilka zdjęć przedstawiających ten potężny kamieniołom.

DNv8zxP.gif

5V20MaL.png

Po kilku rozmowach z mieszkańcami Fort Carson, udało mi się dotrzeć do jednego z pracowników kopalni, z wielką chęcią zgodził się na krótką rozmowę.

R: Kamcio.    U: Uczestnik wywiadu

R: Witam, Manager Kamcio z redakcji prasowej Project News, udało mi się do Pana dotrzeć dzięki uprzejmości mieszkańców Pańskiego miasteczka, czy mógłbym zadać kilka pytań na temat kamieniołomu ?
U: Witaj, jasne pytaj, każdego ciekawi moja była praca.
R: A więc zaczynajmy, ile czasu tam pracowałeś oraz jaką funkcję pełniłeś?
U: Hmm...Pracować zacząłem tam w wieku 25 lat, na początku byłem zwykłym pracownikiem fizycznym, pomagałem w utrzymaniu porządku na dole kopalni, zajmowałem się konserwacją oraz naprawą maszyn. Po trzech miesiącach pracy zrobiłem uprawnienia na operatora kruszarki. Moja praca polegała na nadzorowaniu maszyny, która z dużych głazów robiła drobny kamień o różnej grubości, w zależności od zamówień. Na tym stanowisku przepracowałem dwa lata, a potem kamieniołom został zamknięty i wszyscy straciliśmy pracę. 
R: Czym się teraz zajmujesz ?
U: Aktualnie pracuję w rafinerii Octane Springs obok Fort Carson.
R: Powiedz jak wyglądał dzień pracownika kamieniołomu.
U: Dzień zaczynaliśmy o godzinie 5:00, mieliśmy godzinę czasu na konserwację sprzętu, każdy pracownik zajmował się sprzętem na swoim stanowisku pracy, aby o godzinie 6:00 na teren zakładu mogły wjechać pierwsze ciężarówki po odbiór kruszywa. Dziennie z kopalni wyjeżdżało od 40 do nawet 60 aut z kamieniem. Pracowaliśmy osiem godzin, o godzinie 13:00 kończyłem swoją zmianę, a na moje miejsce wchodził mój zastępca.
R: Czy chciałbyś wrócić do pracy w tamtym miejscu?
U: Jasne, że bym chciał. Była to praca do której jeździłem z uśmiechem. Miałem miłych współpracowników, współpraca z nimi to była przyjemność. Z tego co obiło mi się o uszy podobno ma ktoś kupić ten kamieniołom, więc kto wie, może uda mi się wrócić tam do pracy.
R: Dzięki wielkie za krótką rozmowę. Pozdrawiam.
U: Również dzięki, trzymaj się!

NFAS945.png

Autor:  @Kamcio.

Grafika: @Tosiek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.