Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Czy zombie naprawdę istnieje - Zombotech

CeglaXD

Rekomendowane odpowiedzi

2iyjd8B.png

naTqDnE.png

Witajcie, dzisiaj opowiem Wam o podejrzanym laboratorium w centrum San Fierro, który się zwie Zombotech, oraz przeprowadzę wywiad z jednym śledczych wydziału kryminalnego oraz jednym z uczniów uczelni.
Zapraszam do czytania.

VDgjwdI.png

Budowa laboratorium

Zacznijmy od początku, rzecz jasna, aby te laboratorium było, trzeba było je wybudować.
W roku 1970 rozpoczęli budowę tego miejsca, 7 lat później budowa już była ukończona i wyposażona.
Miejsce te również jest Uniwersytetem przyrodniczym w San Fierro.
5V20MaL.png
Uniwersytet przyrodniczy

W tym miejscu znajduje się około siedmiu tysięcy studentów, którzy edukują się na kierunku takim jak geodezja i kartografia, gastronomia, ekonomia itp.
Uczelnia ta jest najlepszą uczelnią przyrodniczą w stanie San Andreas.
Ludzie do tej uczelni zjeżdżają się nawet z Liberty City, czy też z Vice City.
Już po pierwszym roku tej uczelni wróżono sukces.
Nauczycieli jest aż 500.
W budynku jest odrobinę tłok, lecz to nie przeszkadza w ich edukacji.
5V20MaL.png
Zombotech

Przechodzimy do głównego tematu artykułu, czym jest zombotech?
Według pracowników uczelni, żaden zombotech nie istnieje, lecz czy to prawda?
Przyjrzyjmy się dokładnie temu miejscu, w sieci jest wiele zdjęć z uczelni, lecz nigdy nie widzieliśmy zdjęcia z ich piwnic dlaczego?
Według wielu znajduje się tam podejrzane laboratorium, które ma rzekomo utworzyć tak zwane zombie.
Co to zombie?
Zombie to fikcyjna postać, która z człowieka po śmierci zamienia się na chodzącego trupa, chcącego zabić każdego człowieka na Ziemi.
Uczelnia mogłaby być tak zwanym alibi, że nie ma tam żadnego laboratorium, lecz policja zaczyna się domyślać.
Największym pytaniem jest to, dlaczego chcą oni stworzyć krwiożercze bestie?
Na to niestety nikt nie zna odpowiedzi, lecz możemy czuć się bezpiecznie, skoro jeszcze żaden zombie nas nie zaatakował.
Przejdźmy teraz do tego, dlaczego ludzie myślą, że znajduje się tam podejrzane laboratorium?
Odpowiedź jest prosta.
Przy wejściu na uczelnie są różne znaki z nazwą Zombotech, co sama nazwa sugeruję, że ma to związek z zombie, lecz przejdźmy do dowodu numer dwa.
vHVrGZI.gif
Udając się w stronę wind uczelni, możemy ujrzeć jedną dziwną windę, która jest podpisana ,,Zombie lab only", potwierdza to jeszcze bardziej, że z uczelnią jest coś nie tak.
tK5DeZD.png

5V20MaL.png
Interwencja policji

Policja kilkukrotnie przeszukiwała uczelnie, lecz nigdy nie udało im się zlokalizować laboratorium.
Rzekomo drzwi od laboratorium są bardzo ukryte, nie jest łatwo te drzwi dostrzec.
Zawsze przed przyjazdem policji, uczelnie miała ponoć zdejmować wszystkie tablice, gdzie jest coś wspomnianego o zombie.
Policja postanowiła wdrożyć wydział kryminalny.
Niestety na złapanie tego laboratorium będziemy musieli poczekać, gdyż tak nakazuję akcja policji.
Plan policji brzmi następująco, policjant z wydziału kryminalnego idzie w wakacje do uczelni, by zapisać się na studia, kiedy już się zapisze, będzie mógł przejść potajemnie aż do piwnic, gdzie miałby zlokalizować laboratorium.
W przypadku zlokalizowania owego pomieszczenia wjeżdżają jednostki SWAT, które neutralizują naukowców pracujących w laboratorium i zabezpieczają całe pomieszczenie.

5V20MaL.png

A teraz przeanalizujmy dokładnie dwie pierwsze próby przeszukania uczelni:

Pierwsza próba: Policja wchodzi na teren uczelni, personel widząc policję rzekomo, zdjął tablicę związaną z laboratorium, po czym odwrócił uwagę policji.
Drugi pracownik, w czasie kiedy jego kolega odwracał uwagę policji, zdjął tablicę znad windy.
Policja przez to nie dostrzega tablic i udaje się w stronę wind, gdzie później przeszukują dokładnie piętro po piętrze.
Przeszukanie za długo by trwało tylko z jednym patrolem policji, więc przyjeżdża drugi, po czym przyjeżdża trzeci.
Kluczowym błędem policji było niewejście od razu do piwnic, według zeznań uczniów w tym momencie ukrywano drzwi tapetą, a klamkę zdemontowano.
Gdyby nie ten rzekomy błąd to policja już dawno by zamknęła uniwersytet i aresztowała sprawców.

Druga próba: Ta próba była totalnym nie powodzeniem, nauczyciel patrząc pewnego pięknego dnia przez okno dostrzega policję, która czekała przed uczelnią, poleciała plota do reszty personelu.
Znów się zaczęło chowanie tablic oraz wszystkich związanych rzeczy z laboratorium.
Tym razem jeszcze lepiej.
Policja nie miała żadnych zastrzeżeń i miała zrezygnować z akcji szukania laboratorium, lecz kilka dni później, patrol przejeżdżający obok w końcu dostrzega tablicę.
Nie wjechali wtedy do uczelni, postanowili obmyślić plan, który został napisany powyżej.

5V20MaL.png

Odpowiedź Uniwersytetu na forum

,,Witajcie, ostatnio są jakieś plotki na temat potencjalnym laboratorium u nas w piwnicach, w tym wpisie mamy zamiar wyjaśnić całą sytuację.
Nasze piwnice kryją tylko i wyłącznie rzeczy dla personelu, nasi pracownicy chodzą w strojach specjalnie przystosowanych do ich pracy, więc łatwo się też domyślić, że znajduje się tam również szatnia personelu.
Zresztą, policja sprawdzała już dwa razy nasz budynek, i nic nie znalazła, w takim razie raczej nic tam nie ma.
Proszę się nie martwić, że zamkną nam uczelnie, nie dojdzie do tego, bo nie mają większych zarzutów na nas."

5V20MaL.png
Jak widać, uniwersytet stawia sprawę jasno, u nich żadnego laboratorium nie ma, lecz czy na pewno?
Nie napisali oni nic o bardzo ważnej rzeczy, tablicach.
Przedstawione już tablice są poważnym zarzutem, do którego uczelnia się nie odniosła.
Policja widząc tą odpowiedź, również wzięła to pod uwagę i starają się jak najszybciej to załatwić.

Gzqqb1L.png

Miałem przyjemność przeprowadzić wywiad z uczniem oraz z policjantem od spraw kryminalnych.
R- Redaktor @CeglaXD               U- Uczeń Uniwersytetu

R- Witam, mógłbym zadać Panu kilka pytań?
U- Witam, skończyłem lekcje na dziś, więc czemu by nie.
R- No dobrze, zacznijmy luźno. Jak idzie Ci edukacja na uczelni?
U- Bardzo dobrze, jestem już na 3 roku, i ogółem podobają mi się te studia.
R- No dobrze, a na jakim kierunku jesteś?
U- Weterynaria, uwielbiam zwierzęta.
R- Przejdźmy dalej, już do pytań cięższych, czy domyślasz się, jakie to mogą być pytania?
U- Oczywiście, że się domyślam. U nas w szkole tylko po to są redaktorzy, ale w końcu mogę wyrazić moje zdanie.
R- To w takim razie co sądzisz o laboratorium w piwnicach?
U- Moim zdaniem, faktycznie znajduje się tam laboratorium. Moją argumentacją jest to, że większość profesorów szło tam przed lekcjami. Szli tam ci najbardziej wykształceni i najstarsi w zawodzie. Wiadomo, że to nie jest zbytnio mocny argument, bo jest tam szatnia, ale z kolegami raz postanowiłem podejrzeć i widziałem tam klamkę znajdującą się w ścianie. Według mnie na przyjazd policji klamka była zdejmowana, bo ja pomimo zobaczenie klamki, dalej nie widziałem tam drzwi.
R- To może być prawda, odnośnie zombie, to czy wierzysz, że coś w tym kierunku może być tam robione?
U- Sądzę to za mało powiedziane, jestem wręcz przekonany. Tablice wiszące zawsze na ścianach nad sobą mają informację Zombotech, dlaczego skoro nasz uniwersytet się tak nie nazywa. W dodatku ta winda, Zombie lab only. Oni myślą, że uczniowie uwierzą, że jest tam przebieralnia dla personelu? To również z tego, co wiem było zdjęte na czas przyjazdu policji, kolega mi powiedział, że nie widział tablicy nad windą.
R- Również w takim przypadku im bym nie wierzył, czy próbowaliście wtedy z kolegami wejść przez te ukryte drzwi i zobaczyć co się tam znajduje?
U- Nie mieliśmy odwagi, od razu jak to zobaczyliśmy to uciekliśmy w stronę windy by nikt nas nie zauważył.
R- Nie ma tam kamer? Dziwne.
U- Też mnie to zdziwiło, lecz to wyjaśnia jedną rzecz, w sekretariacie znajdują się 3 duże telewizory, na których jest podgląd z kamer, może nie chcieli ujawniać, co tam się znajduje.
R- Rzeczywiście. No dobrze ja już Panu dziękuję i życzę miłej edukacji
U- Dziękuję.

5V20MaL.png
R- Redaktor @CeglaXD                       P- Policjant od spraw kryminalnych

R- Witam, z panem byłem umówiony odnośnie do sprawy uniwersytetu przyrodniczego?
P- To się zgadza, w czym mogę pomóc?
R- No to, co pan sądzi o poprzednich przeszukaniach lokalu? I dlaczego nie przyjedziecie tam od razu jednostką SWAT?
P- Jeden z naszych patroli potwierdził nam po 2 naszych przeszukaniach, że tablice były ukryte. Patrol 009 przejeżdżając koło uczelni dostrzegł tablicę z podpisem zombotech. Przekazali informacje przez radio i zaczęto rozmyślanie akcji.
R- A więc jaka jest akcja? Czy chce pan opowiedzieć o niej?
P- Akcja jest prosta, tylko długo trwała. Nasz najmłodszy policjant wciela się w role ucznia i zapisuje się do uczelni, po miesiącu schodzi on do piwnic, by zobaczyć czy laboratorium istnieje, jeżeli ujrzy on klamkę od drzwi, wtedy wkracza jednostka SWAT.
R- Nie boicie się o nie powodzenie tej akcji? I czy będę mógł to opublikować?
P- Nie boimy i z pewnością pan może. W przypadku, gdyby się dowiedzieli o tej akcji, to i tak nie mogą zrezygnować z przyjmowania ludzi do uczelni, jeżeli tak zrobił to z automatu wkroczą tam jednostki SWAT, w przypadku obstawienia budynku, również wkroczy SWAT.
R- A co jeżeli się ubezpieczą i przeniosą różne substancje bądź coś w tym stylu?
P- Jesteśmy na to ubezpieczeni, lecz tego już zdradzić nie mogę.
R- Odnośnie do potencjalnego podszywanego ucznia, nie boi się pan o jego zdrowie?
P- Oczywiste, że się boję, lecz chce być dobrej myśli i takiej myśli właśnie jestem.
R- No dobrze, a co jeżeli to tylko plotki i laboratorium nie istnieje?
P- Jesteśmy już pewni, że to nie plotki. Jeden ze studentów potwierdził nam, że znajduje się tam klamka i przesłał zdjęcie dowodowe.
R- Czy mieliście już kiedyś styczność z nazwą zombotech?
P- W naszym stanie, nie mieliśmy, lecz z tego co wiem w Vice City również ta nazwa występowała i też była wiązana z uniwersytetem.
R- Czy tam okazała się również prawdą?
P- Tak, dlatego jesteśmy pewni, że tutaj też. Moglibyśmy teraz wejść tam, ale sądzimy, że to nie będzie odpowiedni moment.
R- Dlaczego? Macie już wszystkie dowody na nich.
P- Mamy, lecz wolimy zagrać to bezpiecznie, budynek jest pod ciągłym nadzorem więc nie dało by rady eksportować, zasobów. Tym bardziej, wtedy nie schwytano właściciela zombotechu. Tam o dziwo nie było kamer na całym uniwersytecie, co nie mogło nam pomóc ustalić sprawcy całego zdarzenia, dziś zaś mamy podejrzenia kto to, bo nie raz sprawdzaliśmy zapisy z kamer.
R- No dobrze, strasznie pogmatwana ta sytuacja lecz, tak czy siak, życzę powodzenia w akcji.
P- Dziękuję, miłego dnia.

5V20MaL.png
Zachowanie policji również jest dziwne, lecz my się już w to nie mieszamy i mamy nadzieję, że sprawcy tego zdarzenia zostaną schwytani i nie dojdzie do żadnej apokalipsy.

NFAS945.png

Autor: @CeglaXD
Korekta: @Kamcio.
Grafiki: @Tosiek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.