Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Sport w San Andreas - Który jest najbardziej lubiany? #2

CeglaXD

Rekomendowane odpowiedzi

NJXKItP.png

naTqDnE.png

Witajcie, w dzisiejszym artykule przedstawię Wam po raz drugi sport w San Andreas oraz przeprowadzimy wywiad z kick-boxerem.
Zapraszam do czytania.

VDgjwdI.png

W poprzednim artykule analizowaliśmy sporty, w których nie zbędna jest piłka.
Dziś zaś omówimy ogólne sporty, nie tylko związane z piłką, lecz one również będą w tym artykule.
5V20MaL.png
Sporty walki

Sporty walki to nic innego jak walka między dwoma osobami, bądź więcej.
Walki te mają różne rodzaje, przykładowo może to być; Box, MMA, K1, Zapasy itp.
Uznajmy, że walka toczy się przeciwko dwóm osobom.
Obie te osoby wychodzą do ringu bądź oktagonu gdzie toczą bój w danym rodzaju walk.
Omówmy te wymienione.

Box: Walka na pięści z specjalnie dostosowanymi do tego rękawicami, gdzie nie można kopać, ani też obalać.
Walka ta trwa do momentu zakończenia czasu bądź tak zwanym nokautem.
MMA: W tym rodzaju walki, zawodnicy dostają również specjalnie dostosowane do tego rękawice, lecz tutaj można kopać oraz schodzić z przeciwnikiem do tak zwanego parteru.
W tym przypadku również walka kończy się w momencie zakończenia czasu bądź nokautem, lecz dodatkowo można tutaj poddać przeciwnika technicznym nokautem.
K1: Walka w K1, walka ta jest bardzo zbliżona do walki bokserskiej, lecz w tym przypadku zezwala się kopać przeciwnika, parter jest absolutnie zabroniony.
Tutaj jest tak samo jak w przypadku boxu, jeżeli chodzi o poddania przeciwnika.
Zapasy: W zapasach walka toczy się głównie w parterze, gdzie przeciwnicy starają się poddać różnymi sposobami.
Poddanie jest zbliżone do MMA.
fgkljZG.gif

5V20MaL.png

Koszykówka

W tym sporcie chodzi o to, aby jedna z drużyn trafiła do kosza, rzuty są różnie punktowane.
Sport ten w stanie San Andreas jest najbardziej lubiany w Los Santos.
Najlepszą drużyną w całych stanach jest LS Lakers, która ostatnio odniosła swoje jedno z najwyższych zwycięstw w lidze NBA.
Opowiedzmy trochę o drużynie mistrzów.
LS Lakers gra mecze na stadionie drużyny piłkarskiej LS Galaxy, gdzie rzecz jasna na czas meczu koszykówki, murawa jest zamieniana na boisko koszykówki.
Obecny mistrz ligi NBA ma już 50 lat, gdzie już po 4 latach gry, wskoczyli do pierwszej ligi.
5QE8Fce.gif

5V20MaL.png

Pływanie

Pływanie to aktywność fizyczna, która wymaga umiejętności pływania.
Pływanie ma różne opcje aktywności fizycznej, przykładowo może być pływanie długodystansowe, wyścigi pływackie itp.
Ostatnio w stanie San Andreas odbył się wyścig, który prowadził przez rzekę oddzielającą Los Santos a Las Venturas, aż do Pier 69 w San Fierro.
Miejsce na podium zajęli następująco:
Pierwsze: Josh Clinton
Drugie: Billy Teen
Trzecie: Aron Croft
Y2R6nYF.png

5V20MaL.png

Skateboarding

Skateboarding to sport, który przynosi wyjątkowo wysoką adrenalinę i zajawkę.
W sporcie chodzi o to, żeby robić różne akrobacje za pomocą hulajnogi, roweru, bądź tak zwanej deski.
W sporcie tym możemy się spodziewać wiele ciekawych sztuczek, które mają różne nazwy.
Sport ten również jest odrobinę niebezpieczny, gdyż można sobie wyrządzić przez to sporą krzywdę.
2T3HOWx.gif

Gzqqb1L.png

Miałem przyjemność przeprowadzić wywiad z doświadczonym kick-boxerem.
R- 
Redaktor @CeglaXD            K- Kick-Boxer

R- Witam, mógłbym panu zadać kilka pytań odnośnie do pana kariery?
K- Witam, jasne. Chętnie odpowiem.
R- No to, od którego roku życia ma pan zajawkę na sporty walki i w jakie formule walczysz.
K- Zajawkę mam od 8 roku życia, wtedy rodzice zapisali mnie na treningi MMA, wtedy zobaczyłem mój talent, tak samo zobaczyli to trenerzy. 15 roku życia po raz pierwszy zawalczyłem w poważnej gali dla młodszych, gdzie zwyciężyłem po upływie czasu walki. Walka ta była w formule MMA, lecz to była ostatnia walka w tej formule, gdyż parter u mnie kuleje. Po walce rzecz jasna zobaczyłem powtórki z tej walki, gdzie zobaczyłem, że znaczące dla tej walki była stójka. Mocno okopywałem przeciwnika oraz skutecznie trafiałem sierpami. Stwierdziłem, że jestem najlepszy w formule K1, gdzie do dziś zrobiłem wynik 11-1.
R- Bardzo dobry wynik, czy dostajesz propozycje walk w formule MMA i boxu? I czy jeżeli dużo by zapłacili to, czy byś zawalczył w innej formule?
K- Propozycje dostaje dość często, a co do tego, czy bym przyjął, to sądzę, że mógłbym za rok bądź dwa. Ostatnio zacząłem masowo ćwiczyć parter, gdyż wiem, że jeżeli dobrze będę sobie radził w MMA to będzie większe zainteresowanie moją osobą przez różne federacje.
R- W jakiej federacji najczęściej walczysz i jaki masz wynik w MMA i Boxie?
K- Babilion MMA, a jeżeli chodzi o wyniki w MMA to mam 4-3, a w Boxie nie walczyłem.
R- Czy zawalczysz kiedyś na gali Blood fight?
K- Jeżeli będą mnie tam oczekiwać, to tam wystąpię.
R- Czy federacja UFC proponowała tobie walkę na ich gali?
K- Była raz tak sytuacja, lecz zrezygnowałem z walki, gdyż przeciwnik był cięższy o 10 kilogramów, a walka miała się odbywać w MMA, nie widziałem więc sensu, gdyż z góry byłem skazywany na porażkę.
R- A z kim miałeś mieć tę walkę?
K- Alex Fritz.
R- Czy analizowałeś jego styl walki i czy wahałeś się nad decyzją?
K- Tak, wahałem lecz oglądając jego walki i jego parter zdecydowałem się nie brać tej walki.
R- Czy masz obecnie oferty od Blood fight bądź od innych gal?
K- Oczywiście, na zbliżającej gali Blood fight będę obserwował mojego potencjalnego przeciwnika.
R- Czyli to jest oficjalna zapowiedź, że zawalczysz na przyszłej gali tej federacji?
K- Tak zawalczę, a przeciwnika nie zdradzę, aby moi fajni mieli fajną niespodziankę.
R- W jakiej formule walki będziecie walczyć?
K- Jak na razie zapowiada się na formułę K1, ale przeciwnik również jest dobry w tej formule, więc zapowiada się ciekawe widowisko.
R- Co sądzisz o przeciwniku?
K- Sądzę, że wygram, mam lepsze statystki oraz ogółem mam dobrą formę.
R- Ile razy podawałeś przeciwników tak zwanym KO?
K- W MMA podałem 2, a w K1 tylko 1.
R- Czy masz jakiś cel?
K- Oczywiście, jak na razie moim celem jest nauka parteru. To zezwoli mi na zrobienie większej kariery.
R- No dobrze, ode mnie to wszystko. Życzę miłego dnia
K- Dziękuję, również życzę miłego dnia.
5V20MaL.png
Jak widać sport to zajawka wielu ludzi.
Nie zależnie jaki, każdy jest w swój sposób emocjonujący i ma swoje zalety.
Sport to nie tylko pasja, ale też wielu osobom przynosi spory dopływ pieniężny.

NFAS945.png

Autor: @CeglaXD
Korekta: @Kamcio.
Grafiki: @Tosiek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.