Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Wesołe Miasteczko na molo

biggi

Rekomendowane odpowiedzi

oxjqaan.pngnaTqDnE.png

W dzisiejszym artykule przedstawię Wam opuszczone wesołe miasteczko na molo w Los Santos.

ZyqAMyW.png
5V20MaL.png
VDgjwdI.png

Historia

Park rozrywki został otwarty w 1996 roku, lecz przed nim był inny park, który działał od 1958 do 1967 roku.
Pacific Park to park rozrywki położony nad oceanem w Santa Maria. Park położony na molo w Santa Maria wychodzi bezpośrednio na Ocean Spokojny. Jest to jedyny park rozrywki na zachodnim wybrzeżu San Andreas położony na molo i jedyny park w Los Santos, w którym wstęp jest wolny. W Pacific Park jest w sumie dwanaście przejażdżek, w tym pierwszy i jedyny na świecie diabelski młyn zasilany energią słoneczną, z którego roztacza się widok na Ocean Spokojny i kolejkę górską, która okrąża większość parku.

W latach 80-tych molo zostało prawie zniszczone przez zimowe sztormy. W 1983 r. Miasto utworzyło Grupę Zadaniową ds. Restauracji i Rozwoju Mola (obecnie Pier Restoration Corporation), której zadaniem jest przywrócenie molo do jego dawnej świetności. Na molo odbywały się letnie koncerty muzyczne.

W 1989 r. Pier Restoration Corporation zdecydowała się „uczynić molo całoroczną zabudową handlową z przejażdżkami rozrywkowymi, sklepami z pamiątkami, klubami nocnymi z rozrywką na żywo i restauracjami”, które „przypominałyby jego rozkwit w latach dwudziestych i trzydziestych XX wieku”. Obecny park o powierzchni 2 akrów (0,81 ha) został otwarty w 1996 r. Jako pełnowymiarowy rodzinny park rozrywki.

Niestety obecnie atrakcje są zamknięte z powodu małego zainteresowania.

yohBdpY.gif
5V20MaL.png
Przeprowadziłem również wywiad ze starym pracownikiem parku.
Gzqqb1L.png

R-Redaktor- @biggi            U-Uczestnik wywiadu

R- Witam Redaktor biggi, mogę zadać kilka szybkich pytań?
U- Pewnie proszę pytać.
R- Jak pan wspomina pracę w wesołym miasteczku?
U- Praca na tym molo to była najlepsza rzecz, którą robiłem, codziennie poznawałem, innych ludzi zawarłem tam wiele znajomości, to były super czasy.
R- Ile lat tam pan pracował?
U- Pracowałem tam prawie 14 lat.
R- Jaki był powód zwolnienia się?
U- Niestety zdrowie nie pozwalało na dalszą pracę w tym miejscu.
R- Jak często pan odwiedza to miejsce?
U- Staram się to robić co najmniej raz w tygodniu, ponieważ lubię usiąść na ławce i przypominać stare czasy.
R- Myśli Pan, że jeszcze kiedyś wesołe miasteczko zostanie otwarte?
U- Myślę, że miasto będzie robiło wszystko, aby otworzyć to piękne miejsce, bo jest to najbardziej charakterystyczne miejsce w Los Santos
R- Dziękuje Panu za wywiad miłego dnia.
U- Również dziękuje.

1qimnA2.png

NFAS945.png

Autor: @biggi

Korekta: @AlimentoS

Grafik: @Tosiek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.