Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na gracza Bad3jowski

ziomsonelo

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 17038
Login: jasiupl
Nick oskarżonego: Bad3jowski
Powód skargi: Wyłudzenie pieniędzy po kupnie auta
Data zdarzenia: 15.03.2021
Dowody: https://imgur.com/a/v43yGrv
Opis sytuacji: Sprzedałem mu auto marki Jester i po jakichś 5 minutach napisał mi, że mam mu oddać na zderzaki i poszerzenia (bo nie dopatrzyłem, że nie ma tego w tym aucie i sam je ledwo co kupiłem). Do tego mogę dodać to, że nie gram za długo w MTA nie ogarniam jak wyglądają i co sie zmienia w pojezdzie jak są poszerzenia o czym Bad3jowski bardzo dobrze wiedział, ponieważ pisałem mu, że tego nie ogarniam. Po jakimś czasie  znajomy napisał mi na discordzie, że kupił jestera. Po chwili po id domyśliłem się, że to jest ten, którego miałem. Zaznajomiony z tą sytuacją znajomy powiedział mi, że ten pojazd takowe poszerzenia posiada. Niepoinformowany ja oddałem mu niesłusznie te pieniądze za poszerzenia i za zderzak(za zderzak słusznie). Po jakimś czasie gracz do mnie pisze,  że auto ma szyby 0% i mam mu oddać 30k. Co ciekawe, auto te szyby posiadało i gracz myślał, że jestem naiwny i próbował mnie w ten sposób wykorzystać. Dzień wczesniej gracz o nicku proxu365 dokładnie widział, że posiadam szyby 60%. Gdy mu to udowodiłem gracz zaczął tlumaczyć  się tym "gereq zle id sprawdzil"
Dowód na poinformowanie gracza o skardze:https://imgur.com/a/a9t1Aao

2 godziny temu, jasiupl napisał:

UID: 17038
Login: jasiupl
Nick oskarżonego: Bad3jowski
Powód skargi: Wyłudzenie pieniędzy po kupnie auta
Data zdarzenia: 15.03.2021
Dowody: https://imgur.com/a/v43yGrv
Opis sytuacji: Sprzedałem mu auto marki Jester i po jakichś 5 minutach napisał mi, że mam mu oddać na zderzaki i poszerzenia (bo nie dopatrzyłem, że nie ma tego w tym aucie i sam je ledwo co kupiłem). Do tego mogę dodać to, że nie gram za długo w MTA nie ogarniam jak wyglądają i co sie zmienia w pojezdzie jak są poszerzenia o czym Bad3jowski bardzo dobrze wiedział, ponieważ pisałem mu, że tego nie ogarniam. Po jakimś czasie  znajomy napisał mi na discordzie, że kupił jestera. Po chwili po id domyśliłem się, że to jest ten, którego miałem. Zaznajomiony z tą sytuacją znajomy powiedział mi, że ten pojazd takowe poszerzenia posiada. Niepoinformowany ja oddałem mu niesłusznie te pieniądze za poszerzenia i za zderzak(za zderzak słusznie). Po jakimś czasie gracz do mnie pisze,  że auto ma szyby 0% i mam mu oddać 30k. Co ciekawe, auto te szyby posiadało i gracz myślał, że jestem naiwny i próbował mnie w ten sposób wykorzystać. Dzień wczesniej gracz o nicku proxu365 dokładnie widział, że posiadam szyby 60%. Gdy mu to udowodiłem gracz zaczął tlumaczyć  się ostatnim screenem w dowodach
Dowód na poinformowanie gracza o skardze:https://imgur.com/a/a9t1Aao

Według mnie to nie ma sensu ponieważ : za szyby mi nie przelał a dosłownie po 1m mu odpisałem... : Sorki ale wpisałem złe id do @gereq i jednak faktycznie są szyby więc mi nic nie oddawaj. Także przeprosiłem gracza za sytuacja i nie miałem problemu.

13 godzin temu, Bad3jowski napisał:

I pisałem że auto zostało sprzedane oraz że straciłem na tym

Auto ci sprzedałem za 365k, dałem ci 5k na zderzaki i wloty bo się spłakałeś I 12k na poszerzenia, które były już w pojeździe a z tego co wiem sprzedałeś później tego jestera za 350k co wychodzi, że wyszedłeś na+.

Z tego co rozumiem to sytuacja została wyjaśniona i najzwyczajniej wkradła się tutaj pomyłka z strony oskarżonego, co nie zmienia faktu, żebyś pamiętał @jasiupl, że jak masz taką sytuację, że nie wiesz ile kosztują wloty i zderzak, to zanim za nie oddasz, zapytaj tunera ile kosztują (nie licz robocizny, tylko cena samej części).

Plus pamiętaj, że w regulaminie działu masz jasno opisane, że poinformować o skardze masz po jej napisaniu.

§ 4 Oskarżony musi zostać poinformowany o skardze. Poinformowanie przed napisaniem skargi nie jest ważne.

Skargę zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.